Siropuri de casă: medicul vă învață cum să pregătiți 3 rețete pentru a crește imunitatea

Pentru tine, ce sirop se referă la ce moment din viața ta? Posibil într-un moment în care părinții tăi îți dădeau puțin de vindecat de o boală, sau poate că ți-ai asumat rolul și acum le dai copiilor tăi mai bine de la gripă și răceli.

Și cine știe, te pregătești doar să iei când nu ești bine? În orice caz, un lucru este sigur: băutura este o alternativă de casă pentru cei care nu sunt atât de pasionați de medicamente.

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna decembrie

Dar la urma urmei, care este cel mai bun mod de a pregăti unul acasă? Pentru a elimina acest subiect și alte îndoieli, am discutat cu dr. Edison de Mello, care lucrează cu medicina integrativă.

Sirop de casă vs sirop industrializatÎn primul rând trebuie să înțelegeți de ce să preparați un sirop de casă în loc să cumpărați unul la farmacie sau la piață. Potrivit lui Edison de Mello, diferența dintre cele două este mare.

„Îi recomand întotdeauna pe cei de casă, deoarece sunt naturali și nu sunt industrializați, fără aditivi chimici și, în multe cazuri, organici. Mai mult, atunci când facem medicamentul noi înșine există efectul placebo, deoarece ne punem energia mentală și spirituală care spune „Vreau să mă simt mai bine din boală”. Desigur, siropul comercial este bun dacă nu este disponibil altceva. Poate funcționa sau nu și poate fi indicat sau nu ”, spune el.

Siropul de ceapă și usturoi îmbunătățește respirațiaDe asemenea, este necesar să înțelegem când este indicat într-adevăr consumul de sirop. Edison de Mello amintește că lumea trece printr-o epidemie de tuse, care este legată nu numai de fumul străzii, ci și de fumatul de țigări. De aceea, medicul recomandă siropuri care au funcție respiratorie, așa cum este cazul siropului de ceapă și usturoi. Aflați cum să îl pregătiți:

„Tăiați ceapa în felii, usturoiul și așezați ingredientele într-un recipient de sticlă. Adăugați mierea și lăsați cutia închisă timp de 2 ore. Nu mai este nevoie să mai adăugați lichid, deoarece ceapa însăși are multă apă. Acest sirop poate dura 2 zile dacă este bine refrigerat. Înainte de a-l încălzi puțin, dar niciodată în cuptorul cu microunde, deoarece poate elimina beneficiile prin undele sale magnetice. De preferință, încălziți într-o baie de apă. Puteți lua până la 2 linguri de 2-3 ori pe zi ”, ne învață el.

Siropul de oregano ajută la eliminarea mucusuluiUn alt sirop demn de menționat este oregano. Da, deși ingredientul nu este foarte asociat cu acest remediu de casă, este foarte indicat pentru cei care se simt inconfortabil în gât atunci când încearcă să expulzeze mucusul.

„Funcția organismului este întotdeauna de a elimina, motiv pentru care este foarte important să căutați remedii casnice care să pună capăt nu numai simptomelor, ci și reflexului din gât. Pentru a prepara siropul de oregano luați 1 cană de miere, 4 morcovi medii și un vârf de oregano. Centrifugați morcovul într-un blender. Într-o cratiță, așezați acest suc de morcovi, adăugați mierea și gătiți la foc mic până se îngroașă. Adăugați oregano și păstrați conținutul într-un pahar. Luați 1 lingură de sirop de 3-4 ori pe zi ”, ne învață el.

Siropul de ananas ajută la prevenirea bolilorTe gândeai că siropul era potrivit doar pentru persoanele bolnave? Unele dintre ele sunt de fapt perfecte pentru prevenirea bolilor, cum este cazul siropului de ananas. Sfatul de la dr. Edison de Mello vă pregătește dacă sunteți în contact cu cineva bolnav. În acest caz, luați-l de mai puține ori pe zi.

„Pentru a prepara acest sirop aveți nevoie de 1 ananas de dimensiuni medii, 1 lingură și jumătate de ghimbir ras și 1 cană de miere. Tăiați ananasul în bucăți mici și puneți-le într-o tigaie nemetalică. Aduceți la foc mediu și, de îndată ce fierbe, opriți-vă. La fel ca ceapa, ananasul are multă apă, deci nu este nevoie să o adăugați. Când fierbe, închideți tigaia și, când conținutul se răcește, treceți totul prin sită. Există oameni care gătesc ghimbirul împreună, dar idealul este să-l adăugați mai târziu. Deoarece este foarte volatil, recomand să nu-l fierbeți în acest caz. De aceea, după ce treceți totul prin sit, adăugați ghimbirul și mierea și îl sufocați într-un borcan de sticlă închis ”, spune medicul.

Nu te auto-medica niciodatăChiar dacă a avut o pregătire foarte simplă, Dr. Edison de Mello își amintește că este necesar să vezi caz cu caz înainte de a lua pur și simplu un sirop în locul medicamentului. Subliniază chiar că consumul său este indicat doar pacienților care știu deja de ce boală suferă și sunt încrezători că simptomele lor pot fi ameliorate prin consumul rețetei de casă. Ca să nu mai vorbim că unii oameni nu ar trebui să o ia în niciun caz.

„Siropul de casă conține de obicei miere și zahăr ars, ceea ce nu este potrivit pentru diabetici și copii sub 1 an. Tatii si mamele, in acest caz, ar trebui sa vada un medic. Îngrijitorii sunt pentru afecțiuni medicale cunoscute de pacient. Dacă știe că este o tuse care a fost deja diagnosticată ca fiind nimic grav, nu are gastrită de reflux sau cancer pulmonar, este bine să ia siropul. Nu ar trebui să luăm inițiativa de a lua ceva fără a cunoaște diagnosticul. Dar dacă nu are nimic care să se înrăutățească cu aceste medicamente, cred că consumul său este extrem de util ”, subliniază el.

* Dr. Edison de Mello este absolvent al Universității din North Texas, în Statele Unite, are un doctorat în psihologie clinică și servicii umane. Și-a făcut rezidența medicală la „Școala de Medicină Albert Einstein” și la „Centrul Medical Beth Israel” din Manhattan. El este certificat de Consiliul American de Medicină Integrativă și Consiliul de Medicină Comportamentală din California din California.


Va multumim pentru ca ati citit acest articol si va invitam sa aflati si alte stiri interesante pe ACTUALITATE. Cititi aici articolul original.
November 25, 2021 at 01:02AM

Siropuri de casă: medicul vă învață cum să pregătiți 3 rețete...
Siropuri de casă: medicul vă învață cum să pregătiți 3 rețete pentru a crește imunitatea Pentru tine, ce sirop se referă la ce moment din viața ta? Posibil într-un moment în care părinții tăi îți …

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri