O nouă variantă a coronavirusului a apărut. Au fost detectate 10 cazuri. Ce au transmis oamenii de știință

image

Oamenii de știință au descoperit o nouă variantă a coronavirusului, fiind detectate, până în acest moment, zece cazuri. Despre noua variantă se crede că a apărut în Botswana.

Au fost identificate zece cazuri de persoane infectate cu o nouă variantă a coronavirusului. Oamenii se știință transmis faptul că este vorba despre o tulpină Botswana, cazurile fiind observate în trei țări. Conform informațiilor, varianta poartă 32 de mutații, fiind una transmisibilă și ar fi rezistentă la vaccin. Varianta prezintă mai multe modificări ale proteinei de vârf decât orice altă variantă. Mutația ar fi apărut în urma unei infecții pe termen lung la un pacient cu HIV/SIDA, scrie Gândul.ro.

Dr. Tom Peacock, un virolog la Imperial College, transmite faptul că varianta B.1.1.529, are potențialul de a fi „mai rău decât aproape orice altceva”. Totuși, potrivit medicului, oamenii nu ar trebui să fie foarte îngrijorați, pentru că nu sunt semne clare care să arate că s-ar răspândi rapid. Trei persoane din Botswana, 6 persoane din Africa de Sud și o persoană din Hong Kong s-au infectat cu această variantă a coronavirusului.

Vezi și LOCKDOWN ÎN SLOVACIA, DUPĂ CE NUMĂRUL DE CAZURI COVID-19 A CRESCUT! CE RESTRICȚII SE VOR IMPUNE

Reprezentanții OMS: țările ar trebui să ia în considerare vaccinarea obligatorie

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au transmis un nou mesaj către cetățeni, îndrumându-i spre vaccinarea împotriva noului coronavirus. OMS susține că țările ar trebui să ia în considerare imunizarea obligatorie împotriva Covid-19, având în vedere situația prezentă. Robb Butler, reprezentant al OMS Europa, spune pentru Sky News: ”Este o discuție sănătoasă. Există lecții de istorie aici, în care astfel de decizii au venit în detrimentul încrederii, al incluziunii sociale. Deci este un subiect foarte delicat, dar credem că este timpul să avem această discuție, dintr-o perspectivă individuală și din cea a populației”.

Vaccinarea obligatorie împotriva noului coronavirus ar putea pune capăt pandemiei. Mai multe state europene, printre care Germania, Olanda și Austria, au impus restricții noi pentru cetățeni, pentru a stopa răspândirea virusului.

Sursă foto: Pixabay


Va multumim pentru ca ati citit acest articol si va invitam sa aflati si alte stiri interesante pe ACTUALITATE. Cititi aici articolul original.
November 25, 2021 at 01:52AM

O nouă variantă a coronavirusului a apărut. Au fost detectate 10...
O nouă variantă a coronavirusului a apărut. Au fost detectate 10 cazuri. Ce au transmis oamenii de știință Oamenii de știință au descoperit o nouă variantă a coronavirusului, fiind detectate, pâ…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri