DSVSA Arad atenționează asupra vânzării ilegale de porci vii pe internet. Se recurge la metodă, fie din cauza pestei porcine, fie din lipsa actelor sanitar-veterinare

image

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Arad vor începe să controleze anunțurile online prin care ar fi vânduți ilegal porci vii.

Ca să scape de vigilența autorităților, care caută anunțurile după cuvinte cheie, comercianții s-au adaptat situației și își disimulează anunțurile în vânzarea de bunuri diverse, cum ar fi lemne de foc sau materiale de construcţii. Aceștia recurg la această metodă pentru că e singura cale prin își pot comercializa porcii, care fie sunt din zone cu pestă porcină africană, fie că vânzătorii nu au actele sanitar-veterinare. Toate acestea prezintă pericol pentru cumpărători.

În județul Arad au fost deja depistate patru localități cu focare de pestă porcină.

„Din păcate, constatăm că mișcarea animalelor vii s-a mutat în online. Sunt foarte multe anunțuri prin care se vând animale vii, în special porci, disimulate sub diverse oferte: pentru lemne de foc, pentru încălțăminte”, a declarat directorul DSVSA Arad, dr. Marcel Roșu, pentru Europa FM.

Citește mai mult pe Europafm.ro.


Va multumim pentru ca ati citit acest articol si va invitam sa aflati si alte stiri interesante pe ACTUALITATE. Cititi aici articolul original.
November 24, 2021 at 11:01PM

DSVSA Arad atenționează asupra vânzării ilegale de porci vii pe...
DSVSA Arad atenționează asupra vânzării ilegale de porci vii pe internet. Se recurge la metodă, fie din cauza pestei porcine, fie din lipsa actelor sanitar-veterinare Inspectorii Direcției Sanit…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri