Alexandru Rafila vrea ca deciziile privind pandemia să nu mai fie la Arafat: „Măsurile trebuie luate de Ministerul Sănătății”

image

Alexandru Rafila, ministrul desemnat pentru Sănătate, a transmis, în cadrul audierilor de miercuri din Parlament, că DSU și-a făcut bine treaba în gestionarea pandemiei, dar de acum, măsurile trebuie luate la nivelul Ministerului Sănătății, potrivit Digi24.

„DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist. Dar politica de sănătate şi sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. Măsurile de sănătate publică trebuie luate și asumate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, iar Ministerul Sănătății să răspundă”, a spus Alexandru Rafila.

El a precizat că va cere în interiorul guvernului ca „Ministerul Sănătății să aibă toate pârghiile la dispoziţie, inclusiv date despre situaţia din timp real”, pentru că nu acceptă ca instituția să fie „o anexă a unei suprastructuri”.

„Nu am discutat cu domnul doctor Arafat despre acest subiect, nu am avut ocazia, dânsul a fost destul de mult plecat din ţară în ultima perioadă, dar după ce noul guvern se va instala, voi avea discuţii în primul rând cu prim-ministrul şi cu ministrul de interne şi, bineînţeles, şi cu domnul Arafat, pentru că acest mecanism prin care deciziile de sănătate publică sunt luate de persoane care nu au legătură directă cu sănătatea publică nu sunt în regulă”, a mai spus Rafila.

În viziunea sa, „cuvântul hotărâtor în recomandarea deciziilor” va fi la Ministerul Sănătății, pentru ca ulterior ele să fie aprobate în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Tot în cadrul audierilor, Alexandru Rafila l-a contrazis pe Nicolae Ciucă privind aprobarea utilizării obligatorie a certificatul verde la locul de muncă, afirmând că „trebuie introdus într-un moment oportun”, spre deosebire de premierul desemnat, care l-a catalogat drept „o prioritate”.


Va multumim pentru ca ati citit acest articol si va invitam sa aflati si alte stiri interesante pe ACTUALITATE. Cititi aici articolul original.
November 25, 2021 at 12:16AM

Alexandru Rafila vrea ca deciziile privind pandemia să nu mai...
Alexandru Rafila vrea ca deciziile privind pandemia să nu mai fie la Arafat: „Măsurile trebuie luate de Ministerul Sănătății” Alexandru Rafila, ministrul desemnat pentru Sănătate, a transmis,…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri