image

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat că poziţia bisericilor creştine, dar şi a celorlalte culte religioase din România faţă de căsătorie rămâne aceea „fondată pe legea morală universală" a „uniunii dintre bărbat şi femeie", informează Agerpres.

„Statele membre ale UE au şi e firesc să aibă o absolut totală independenţă de legiferare în sfera dreptului familiei, respectiv a căsătoriei”, precizează Vasile Bănescu, după ce Parlamentul European a votat ca toate căsătoriile sau parteneriatele între persoane de același sex constituite într-un stat membru UE să fie recunoscute în toate statele membre.

Aşadar, nu se poate (im)pune problema recunoaşterii obligatorii a aşa-ziselor căsătorii homosexuale în întreaga UE. Aceasta e o construcţie politică democratică, nu totalitară.

Vasile Bănescu:

Potrivit acestuia, poziţia bisericilor creştine, dar şi a celorlalte culte religioase din România faţă de căsătorie rămâne aceea „fondată pe legea morală universală” a „uniunii dintre bărbat şi femeie”.

„Poziţia bisericilor creştine, dar şi a celorlalte culte religioase din România faţă de căsătorie (instituţie civilă rezervată natural de-a lungul istoriei exclusiv uniunii dintre un bărbat şi o femeie) este poziţia firească fondată pe legea morală universală care stă la baza oricărei societăţi sănătoase din trecut, prezent şi viitor”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Parlamentul European a adoptat cu 387 voturi „pentru”, 123 de abţineri şi 161 voturi „împotrivă” Rezoluţia privind drepturile LGBTIQ în Europa, a informat Asociaţia Accept, potrivit căreia se dă un semnal politic puternic către Comisia Europeană şi statele membre UE.


Va multumim pentru ca ati citit acest articol si va invitam sa aflati si alte stiri interesante pe ACTUALITATE.
Articol original

Reacția Bisericii, după votul din Parlamentul European privind recunoașterea căsătoriilor gay în UE
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat că poziţia bisericilor creştine, dar şi a celorlalte culte religioase din România faţă de căsătorie rămâne aceea „fondată pe…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri