Peste 5.000 de persoane au ieșit în stradă miercuri seară în mai multe orașe din Grecia pentru a contesta vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 a cadrelor medicale și a angajaților din căminele de bătrâni, notează Reuters. Poliția a folosit tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a răspândi manifestanții adunați la Atena, în fața clădirii Parlamentului.


Protestul are loc cu o zi înaintea votului din Legislativ cu privire la proiectul prin care se introduce obligativitatea vaccinării celor două categorii profesionale și care prevede și că angajații care nu se conformează vor fi suspendați începând de la jumătatea lunii august.


La Atena, manifestanții au purtat steaguri ale Greciei sau cruci și au afișat pancarte cu mesaje precum „Nu vaccinării obligatorii” sau ”Libertate”.


Protestul din capitala Greciei a fost marcat de tensiuni între demonstranți și forțele de ordine. Un grup de manifestanți a încercat să rupă un cordon al Poliției, moment în care ofițerii au răspuns cu gaze lacromigene și tunuri cu apă.


📹 People #protest in #Athens against vaccine mandates▪️Greek police use tear gas and water canons to disperse a large crowd of protesters. pic.twitter.com/c7adabPOBK

— EHA News (@eha_news) July 21, 2021

Câteva mii de persoane au ieșit în stradă și la Salonic, al doilea oraș ca mărime al țării.


Premierul Kyriakos Mitsotakis a anunțat în urmă cu o săptămână decizia privind vaccinarea obligatorie a anumitor categorii de angajați. Măsura ar putea fi aplicată, din toamnă, și angajaților din alte domenii, cum sunt profesorii.


Decizia a fost luată în contextul creșterii numărului de infectări cu care se confruntă Grecia, pe fondul răspândirii variantei Delta a coronavirusului.


Autoritățile sanitare elene au anunțat miercuri 3.000 de noi cazuri de îmbolnăvire la nivel național.


Din cei 10,7 milioane de locuitori ai Greciei, peste 4,6 milioane de persoane au fost vaccinate cu schema completă.


Foto: EPA


Articol original

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri