Numărul de cazuri de COVID din Statele Unite a crescut cu 70% în această săptămână față de cea trecută, iar numărul deceselor a crescut cu 26% în aceeași perioadă, iar focarele au apărut în anumite zone ale ţării cu rate scăzute de vaccinare, a anunţat directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, informează Mediafax, care preia Reuters.


Media cazurilor COVID pe ultimele șapte a ajuns la peste 26.000 de cazuri, mai mult decât dublu față de luna iunie, când media era de 11.000 de cazuri.


"Pandemia de COVID devine o pandemie a nevaccinaților", a spus Rochelle Walensky, adăugând că 97% dintre cei spitalizați cu COVID în SUA sunt persoane nevaccinate.


Aproximativ unul din cinci cazuri noi de COVID confirmate în SUA sunt în statul Florida.


Varianta Delta, semnificativ mai contagioasă decât varianta inițială, a fost detectată în 100 de țări și a devenit tulpina dominantă a virusului la nivel global, a precizat Anthony Fauci.


Directorul CDC i-a îndemnat pe americani să se imunizeze şi a precizat că vaccinurile Pfizer şi Moderna s-au dovedit eficiente împotriva tulpinii Delta.


Articol original

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri