Stenograme publicate în exclusivitate de G4Media din dosarul în care Ion Rădoi, liderul sindicat de la metrou, a fost pus sub urmărire penală arată o complicitate între acesta și primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pentru a nu demola spațiile comerciale ale sindicatului.


Mai exact, potrivit unei discuții telefonice interceptate de procurorii DNA, Piedone îl anunță pe Rădoi că a întârziat în mod intenţionat să demoleze chioşcurile ilegale de la metrou, și îi cere în schimb să îi dea și lui controlul unor spații comerciale la stația de metrou Izvor.


Discuția dintre Ion Rădoi și Cristian Popescu Piedone:


Piedone: Am înţeles! Tu o să rezişti, ascultă ce îţi spun! Tu o să rezişti! Se schimbă (neinteligibil), dar tu o să rezişti!


Ion Rădoi: Da!


Piedone: După ce o să învii, îmi dai şi mie o jumate de staţie la Izvor şi mie?


Ion Rădoi: O juma de staţie întreagă îţi dau!


Piedone: Hai, te iubesc, stai liniştit! Deci, fratele meu şi ai văzut că, mă tu ai văzut reacţia mea şi a lui Negoiţă, da? Noi vorbim de cerebral, nu vorbim de …


Piedone: Rădoi, gândeşte-te că frati-miu a, s-a născut în metrou şi a ieşit la pensie în metrou!


Ion Rădoi: Da mă, ştiu! Lasă-l să-i dea Dumnezeu sănătate! De parcă nu ştim! Dar n-am avut noi, noi n-am avut niciodată şi vreau să spun că tu m-ai mai ajutat o dată, când vorbeam despre prima şi de alea, alea, nu are rost să vorbim prea mult…


Piedone: Da!


Ion Rădoi: Când am ajuns pe la Eforie cu alte nebunii..


Piedone: Da!


Ion Rădoi: Plecat din ţară şi…


Piedone: Deci, tati, bazează-te pe mine, atât îţi spun! Şi las-o în înţelepciunea legii s-o rezolve pentru că eu îs pe lege şi le-o dau pe lege înapoi, da?


Ion Rădoi: Da!


Piedone: Cum tu le-o dai la ăştia care-i acţionezi în judecată şi le ceri daune şi toţi la toţi primarii…


Ion Rădoi: Exact! Paişpe le …


Piedone: Eu aşa îţi dau ţie, da? (neinteligibil) Cine?


Ion Rădoi: Negoiţă! Că i-am zis pe nume!


Piedone: Păi stai puţin! Negoiţă nu-i cu tine?


Ion Rădoi: Ba da! Păi lucrează la fel ca tine!


Piedone: Păi asta tre să-i spui! Acuma, fără lipsă de modestie, în Bucureşti astăzi, dar în Bucureşti astăzi, orice măsură, orice unitate de măsură ai avea, sunt 2 primari, Negoiţă şi Piedone! Şi mai e Băluţă, dar Băluţă e un tip care se dă după ploaie!


Ion Rădoi: A cam semnalizat la stânga şi a luat-o la dreapta, ştii cum zicem noi în transporturi!


Piedone: Nu e bai, nu e bai!


Ion Rădoi: Nu e voie! Nu e voie să faci asta! Dar nu e mă, nu e bărbat, n-a fost bărbat să faci asta, dar ce ai mă, de ce te fereşti mă, de ce faci lucrul ăsta? Că, bun, o să-l târâm prin nişte procese, nişte d-astea, una, alta, dar la ce-ţi foloseşte mă? La ce-ţi foloseşte? Tâmpenia asta!


Piedone: (neinteligibil).


Ion Rădoi: Da, mă, lasă mă, voi aveţi (neinteligibil)?


Piedone: Ai grijă!


Ion Rădoi: Nu mă interesează mă că lasă că vorbesc după telefonul lui nevastă-mea şi bine că e şi al tău ascultat, nu contează! Băi, tu cu ăsta aveţi (limbaj trivial)! Sunteţi bărbaţi!


Piedone: Da,da da!


Ion Rădoi: Ştiţi ce trebuie să faceţi! De asta vă zic direct, nu mă interesează că înregistrează pe (limbaj trivial)!


Piedone: Ee, te mai doare-bască, ce mai!


Ion Rădoi: Da, să ai succes în continuare că ştiu că eşti şi tu ciupit şi muşcat de colo de fund!


Piedone: Da, da, da.


Ion Rădoi: Dar nu mă interesează asta pentru că o să-şi dea Dumnezeu sănătate că bine faci, bine găseşti!


Piedone: Te iubesc! Vorbim!


Ion Rădoi: Vorbim, numai bine şi multă sănătate!


Piedone: Oricând sunt lângă tine, ştii lucrul ăsta, nu?


Ion Rădoi: Numai bine, sigur!


Piedone: Şi dacă sunt obligat să-ţi fac rău, te anunţ cu o sută de ani înainte, da?


Ion Rădoi: Da, da, da!


Piedone: Sănătate!


Ion Rădoi: Toate cele bune, mulţumesc mult! Sănătate!


Discuția interceptată de la cei doi mai arată că primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, refuză de asemenea să pună în practică solicitarea Metrorex și să demoleze chioșcurile de la stațiile de metrou din Sectorul 3.


Potrivit G4Media, Robert Negoiţă i-ar fi spus lui Rădoi să facă o comisie şi să vadă dacă pot să nu demoleze unele spaţi comerciale, mai puţin cele care nu au avize ISU.


„Ce e cu pericol de la ISU, pe ISU acolo nu,…doamne fereşte, se întâmplă ceva, mă duc ca Piedone în pârnaie şi nu…am copii de crescut”, i-ar fi spus Negoiţă lui Rădoi.


Alţi primari le-au demolat după notificările primite de la Metrorex, precum Daniel Băluţă de la Sectorul 4, Clotilde Armand de la Sectorul 1 sau Radu Mihaiu de la Sectorul 2.


Pe 14 iulie, procurorii DNA au făcut percheziții la locuința lui Ion Rădoi, la sediul USLM, dar și la sediile primăriilor sectoarelor 3 și 5, conduse de Robert Negoiță și Cristian Popescu Piedone.


Liderul Sindicatului Liber din Metrou, Ion Rădoi, a fost plasat sub control judiciar de către procurorii DNA, care îl acuză de infracțiunile de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, în formă continuată, și șantaj, privind modul în care au fost exploatate și administrate spațiile comerciale din stațiile de metrou, în perioada septembrie 2018 - iulie 2021.


Dosarul a pornit după o plângere penală depusă de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, după ce Ion Rădoi și sindicatul pe care îl conduce a blocat circulației metroului pe 26 martie pentru a protesta împotriva demolării spațiilor comerciale.


Evacuarea și demolarea spațiilor comerciale de la metrou au început pe 7 aprilie, în stația Ștefan cel Mare.


Contractul de asociere în participațiune dintre Metrorex și firma Unităţii – Sindicatul Liber Metrou (USLM) a expirat din anul 2018, motiv pentru care spațiile comerciale deținute de sindicat la metrou au devenit ilegale.


Articol original

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri