Statele Unite ale Americii sunt aproape de a ratat obiectivul de vaccinare anunțat de președintele Joe Biden pentru data de 4 iulie: 70% din populație imunizată anti-COVID. Potrivit experților în sănătate, motivul pentru care campania de vaccinare stagnează în prezent este că a trecut de publicul dornic de a se imuniza și a intrat în zona celui sceptic celui sau chiar anti-vaccin, relatează CNN.


Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), în prezent, media zilnică a vaccinurilor anti-COVID administrate de SUA este de puțin peste un 1 milion de doze de vaccin Covid-19 administrate. În luna aprilie, media era cu mult mai mare: peste 3,3 milioane de doze administrate pe zi.


Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat, vinerim, că cea mai bună modalitate pentru țară de a evita continuarea crizei sanitare și a celei economice este de a vaccina cât mai mult din populație, scrie CNN.


„Nu s-a terminat până nu s-a terminat - și încă nu s-a terminat", a spus Fauci la un eveniment găzduit de US Health and Human Services, într-un mesaj adresat persoanelor care s-au relaxat după ce numărul de îmbolnăviri zilnice și de decese a scăzut în ultima lună.


Delăsarea, a spus expertul, ar putea duce la „o altă creștere a cazurilor - în special cu variantele noi apărute - care ne-ar putea întoarce la momentul în care trebuia să închidem lucrurile”, notează <a href="https://edition.cnn.com/2021/06/05/health/us-coronavirus-saturday/index.html?fbclid=IwAR04S2q1TOkgmootHaZOebaKxdJSmSAGMHSrtX2MQEiUPC6mj2QaUR65Lv4">CNN</a>.


Comunitățile și regiunile cu rate scăzute de vaccinare riscă să fie în prima linie pentru apariția de noi focare, au spus experții, și ar putea prezenta riscuri nu numai pentru adulții nevaccinați, ci și pentru copiii care nu sunt încă eligibili pentru vaccinare sau doar au devenit eligibili de puțin timp de când vaccinul Pfizer a fost autorizat pentru grupa de vârstă 12-15 ani.


Și pentru că virusul suferă mutații, „îmi fac griji că nu doar persoanele (nevaccinate) continuă să fie vulnerabile la infecții, dar și de gravitatea acestor infecții având în vedere noile variante”, a declarat sâmbătă dr. Abdul El-Sayed, un colaborator CNN, epidemiolog și fost comisar pentru sănătate în Detroit.


O analiză recentă a CNN asupra datelor CDC a constatat că SUA este pe cale de a nu atinge obiectivul administrației Biden de a obține 70% din adulții țării imunizați cu cel puțin o doză până pe 4 iulie.


Aproximativ 63,2% dintre adulții din SUA au primit cel puțin o doză până de vineri dimineață, potrivit CDC. Dacă țara ar menține ritmul actual, SUA nu ar atinge obiectivul de 70% până în a doua parte a lunii iulie.


Douăsprezece state au îndeplinit deja obiectivul stabilit de Biden: California, Connecticut, Hawaii, Massachusetts, Maryland, Maine, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, Pennsylvania, Rhode Island și Vermont.


Pe măsură ce țara face presiuni pentru mai multe vaccinări, datele indică faptul că programele de vaccinare în masă au contribuit la reducerea infecțiilor zilnice și a deceselor.


SUA au înregistrat în medie aproximativ 14.300 de cazuri noi pe zi în ultima săptămână, în scădere de la aproximativ 71.300 zilnic la mijlocul lunii aprilie, potrivit datelor Universității Johns Hopkins. Aceasta este, de asemenea, cu mult sub media de vârf a țării, peste 250.000 zilnic atinsă la începutul lunii ianuarie, potrivit Johns Hopkins.


Aproape 170 de milioane de persoane din SUA - puțin peste jumătate din populația totală a țării - au primit cel puțin o doză de vaccin, iar aproximativ 137,5 milioane de persoane - 41,4% din populație - sunt complet vaccinate, potrivit CDC .


Cum sunt stimulați americanii să se vaccineze


În ultima lună, mai multe state și companii din SUA au sperat ca prin oferirea de premii și stimulente să sporească dorința de vaccinare în rândul populației.


Cel mai recent stat care a luat o inițiativă în acest sens este Hawaii, care oferă o varietate de premii, inclusiv pachete de vacanță, pentru a-și atinge țința de vaccinare cât mai curând posibil.


"Ultimele 15 sau 16 luni au fost o perioadă foarte dificilă pentru sectorul nostru turistic", a declarat președintele și CEO-ul Hawaiian Airlines, Peter Ingram.


Hawaii, care a menținut unele dintre cele mai dificile restricții de călătorie pe tot parcursul pandemiei, începe să slăbească restricțiile privind călătoriile aeriene, renunțând la testele și cerințele de carantină pentru persoanele care zboară între insulele din Hawaii din 15 iunie. Toate restricțiile epidemiologice vor fi ridicate odată ce rata de vaccinare ajunge la 70%, a anunțat statul american.


În Kentucky, guvernatorul Andy Beshear a anunțat noul stimulent al statului pentru vaccinul Covid-19, care va oferi adulților vaccinați „șansa la un premiu de un milion de dolari”, a spus el.


„În următoarele săptămâni, trei oameni vaccinați, cu vârsta de 18 ani sau mai mult, vor deveni milionari", a declarat Beshear vineri, adăugând că 15 locuituri ai statului, cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani vor câștiga burse complete la un colegiu public de stat, la o universitate sau la o școală tehnică sau comercială.


Peste 2 milioane de persoane din Kentucky au fost deja vaccinați, dar Beshear anticipează „o creștere semnificativă” după anunțul de vineri, a spus el.


În Colorado, guvernatorul Jared Polis i-a prezentat lui Sally Sliger un cec de în valoare de 1 milion de dolari după ce a câștigat prima ediție din campania statului intitulată „Comeback Cash”.


„Șansele ca eu și familia mea să primim un milion de dolari peste noapte păreau imposibil de mici", a spus Sliger, încurajând pe toată lumea să se vaccineze pentru că astfel vor fi iar liberi.


Articol original

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri