Doi oficiali americani ai forței de ordine au declarat că intrusul a încercat să intre în unitatea CIA din Langley, Virginia, fără a avea dreptul, luni, în jurul orei locale 18.00. El a fost oprit de paznicii înarmați care stau în dispozitiv la porți, după o confruntare de o oră, informează NBC News.


Ofițerii de securitate ai CIA au negociat cu bărbatul și, după ce acesta a refuzat în mod repetat să mute autoturismul, s-a luat decizia de a împinge mașina din drum.


La scurt timp, bărbatul a coborât din autovehicul și a arătat că e înarmat, fiind împușcat de agenții FBI.


Unul dintre oficiali a precizat că bărbatul a susținut că are asupra sa explozivi, dar acest lucru nu a fost confirmat încă.


Potrivit celor doi oficiali, bărbatul are probleme psihice și a mai încercat de câteva ori să intre în campusul CIA. Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost transportat la un spital din zonă, a spus FBI. Nu se cunoaște gravitatea rănilor suferite de acesta.


„FBI ia în serios toate incidentele armate care implică agenții noștri sau membrii grupului de lucru. Procesul de evaluare este amănunțit și obiectiv și se desfășoară cât mai rapid posibil în aceste condiții”, a anunțat biroul într-un comunicat.https://www.youtube.com/watch?v=CAqWtgUPo94

„Agenții au rezolvat o situație de securitate chiar în afara perimetrului securizat al sediului central al CIA, lângă poarta principală. Complexul nostru rămâne securizat”, a declarat un purtător de cuvânt al CIA.


Un reporter aflat la fața locului de la postul de știri NBC din Washington, DC, WRC-TV, a observat o activitate „semnificativă” a poliției în jurul porților de securitate de la complexul sediului din Virginia, lângă Washington, DC. Clădirile în sine sunt amplasate departe de porțile de acces în unitate.


În jurul sediului CIA securitatea este luată în serios, după ce, în 1993, un cetățean pakistanez a ucis doi angajați în mașinile lor și a rănit alți trei, în timp ce aceștia așteptau la un semafor lângă intrarea principală.


Mir Aimal Kasi, cunoscut și sub numele de Mir Aimal Kansi, a fugit și a fost căutat timp de patru ani înainte de a fi arestat. A fost judecat și condamnat în SUA, fiind ulterior executat în 2002.


În aprilie, un ofițer de poliție al Capitolului SUA a fost ucis și un altul a fost rănit, după ce un suspect a trecut de o barieră.


Intrusul înarmat a fost oprit, împușcat de agenții FBI după ce a încercat să circule prin intrarea principală a CIA. Un bărbat care a încercat să ajungă cu mașina în sediul CIA din Langley, Virginia, luni, a fost împușcat de agenții FBI după o oprire de o oră, au spus oficialii.


FOTO: EPA


Articol original

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri