Cu întreaga Italie sub restricții severe, slujba de Înviere de la Vatican a fost devansată, pentru ca enoriașii să ajungă acasă înainte de ora 22.00.

Papa a oficiat slujba în bazilica aproape goală. Un număr foarte mic de oameni a fost primit în Bazilica Sf. Petru de la Vatican, altădată plină de credincioși, de Paște.

În al doilea an al pandemiei de coronavirus, Papa Francisc a oficiat slujba de Înviere în prezența „a doar 200 de oameni, față de 10.000, câți luat parte la ceremonii în anii trecuți”, notează Reuters.

În aceste vremuri întunecate ale pandemiei, să luăm aminte la Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, care ne învață, prin exemplul personal, să dăm șanse unui nou început și să nu ne pierdem niciodată speranța.

Papa Francisc:

”Să ne îndreptăm atenția către cei care au mai mare nevoie e ajutor acum. Dumnezeu ne îndeamnă să depășim obstacolele, să renunțăm la prejudecăți și să ne iubim aproapele, numai așa vom redescoperi frumusețea vieții”, a completat Sfântul părinte.

Ceremonia a fost oficiată mai devreme, pentru ca oamenii să ajungă acasă înainte să înceapă carantina de noapte.

Slujba de Înviere de la VaticanIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Fotografii: EPA

Articol original

Slujba de Înviere de la Vatican, oficiată de Papa Francisc în bazilica aproape goală
Cu întreaga Italie sub restricții severe, slujba de Înviere de la Vatican a fost devansată, pentru ca enoriașii să ajungă acasă înainte de ora 22.00. Papa a oficiat slujba în bazilica aproape goală…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri