Compania Pfizer a anunțat miercuri că a descoperit că în Mexic și Polonia circulă versiuni false ale vaccinului său anti-Covid, pe care l-a dezvoltat împreună cu BioNTech, informează News.ro, care citează CNN.


Pfizer a avertizat că cererea mare de vaccinuri anti-Covid ar putea duce la apariția unor seruri ilegale, iar aceasta ar fi favorizată de anonimatul oferit de comerțul electronic.


Reprezentanții gigantului farmaceutic au anunțat că lucrează împreună cu autoritățile pentru a depista amenințările aduse lanțului său de distribuție.


1.000 de dolari - doza falsă de vaccin


Wall Street Journal a scris miercuri că cel puțin 80 de persoane au primit la o clinică din Mexic astfel de doze false, vândute cu 1.000 de dolari fiecare. Aparent, acestea nu au fost afectate fizic.


Flacoanele au fost găsite în lăzi frigorifice portabile, având înscrise numere de lot diferite față de cele trimise în țară și o dată de expirare greșită.


În Polonia, autoritățile au descoperit în apartamentul unui bărbat flacoane cu tratament antiriduri reetichetate ca vaccin Pfizer. Nicio persoană nu a fost vaccinată cu un astfel de ser în Polonia, arată sursa citată.


Articol original

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri