REGULI… Chiar dacã, anul acesta, crescãtorii de oi nu vor putea vine cu mieii vii, la vânzare, în piete, autoritãtile sanitar-veterinare vin în întâmpinarea celor care vor vinde mieri, în perioada Sãrbãtorilor Pacale. În aceastã perioadã multi ciobani din judetul Vaslui îsi fac griji cã vor rãmâne cu mieii în fermã din cauzã cã oamenii se vor lipsi anul acesta de traditionalul miel de Paste de teamã sã nu fie amendati de politie în drumul lor spre locul de unde îsi pot procura carnea. Politistii vin însã atât în sprijinul crescãtorilor cât si al consumatorilor si lãmureste acest aspect. Astfel, cei care vor sã meargã sã cumpere miel de Paste direct de la ciobani pot face asta linistiti, trebuie doar sã aibã asupra lor cartea de identitatea si declaratia pe propria rãspundere.

În perioada premergãtoare Sãrbãtorilor Pascale, Autoritatea Nationalã Sanitarã Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor, prin intermediul structurilor de control de la nivel national, a demarat controalele tematice specifice, pentru a asigura cetãtenilor un comert cu alimente sigure si a preveni aparitia de toxiinfectii alimentare. La aceste actiuni de control participã, alãturi de medicii veterinari si inspectori de specialitate din cadrul Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA).

Controalele urmãresc verificarea respectãrii conditiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor din toate pietele agro-alimentare, abatoarele si centrele de sacrificare cu activitate temporarã, unitãtile de transare a cãrnii, unitãti de procesare si depozitare a alimentelor de origine animal si nonanimalã, precum si în unitãtile de vânzare cu amãnuntul.

Articol original

Interzis vânzarea mieilor vii în piete. Controalele se vor intensifica în apropierea Pastelui
REGULI… Chiar dacã, anul acesta, crescãtorii de oi nu vor putea vine cu mieii vii, la vânzare, în piete, autoritãtile sanitar-veterinare vin în întâmpinarea celor care vor vinde mieri, în perioada S…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri