Pandemia a schimbat clasamentul celor mai mari economii din lume, după ce a trimis multe țări în cele mai grave recesiuni economice din istoria recentă, scrie CNBC.

Statele Unite, China, Japonia și Germania ocupă în continuare primele patru poziții în clasamentul celor mai mari economii, dar India, care a devenit a cincea cea mai mare economie a lumii în 2019, a coborât pe locul șase, în spatele Regatului Unit, anul trecut.

India nu va recâștiga locul cinci în clasamentul economic global până în 2023, potrivit analizei CNBC a datelor FMI.

Brazilia a ieșit din top 10

Brazilia a trecut de pe a noua poziție în clasament pe locul 12 anul trecut, devenind singura țară care a ieșit din top 10.

Țara sud-americană va rămâne în afara celor mai mari 10 economii ale lumii până cel puțin în 2026 – cea mai îndepărtată proiecție FMI disponibilă. Brazilia a raportat al treilea cel mai mare număr de cazuri Covid și al doilea cel mai mare număr de morți la nivel global. Dar președintele Jair Bolsonaro – care a minimizat amenințarea cu virusul – a refuzat în repetate rânduri să impună un blocaj național pentru a limita coronavirusul. Economia s-a contractat 4,1% anul trecut și se estimează că va crește cu 3,7% în 2021, potrivit FMI.

Odată cu ieșirea Braziliei, Coreea de Sud a urcat pe locul 10 și va rămâne acolo până cel puțin în 2026.

Articolul Cum a schimbat pandemia clasamentul celor mai mari economii din lume apare prima dată în Descopera.

Articol original

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri