Afro-americanul Andrew Brown junior, 40 de ani, tată a cinci copii, a fost împușcat mortal în timpul unei operațiuni a poliției din Elizabeth City, statul Carolina de Nord, scrie CNN. Incidentul are loc la doar o zi după ce polițistul Derek Chauvin a fost găsit vinovat de juriu în procesul lui George Floyd.


Oficialii din Elizabeth City au pus în aplicare un mandat de percheziție, a declarat șeriful din districtul Pasquotank, Tommy Wooten, miercuri, 21 aprilie, fără să ofere detalii despre cum a fost ucis Andrew Brown junior.


Incidentul este acum cercetat de autorități. Ofițerul care a tras a tras este în concediu până la o nouă notificare, a explicat Wooten.


Imagini de pe camerele de corp ale echipajului care a intervenit nu au fost încă vizionate.


<blockquote
class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Things are very
tense here in Elizabeth City. Lots of emotions. Deputies were serving a
search warrant. <a
href="https://twitter.com/WAVY_News?ref_src=twsrc%5Etfw">@WAVY_News</a>
<a
href="https://t.co/JITfoWYuT7">pic.twitter.com/JITfoWYuT7</a></p>&mdash;
Jason Marks (@jasonmarkswavy) <a
href="https://twitter.com/jasonmarkswavy/status/1384893342467645440?ref_src=twsrc%5Etfw">April
21, 2021</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js"
charset="utf-8"></script>


Procurorul de caz a promis o anchetă aprofundată.


Câteva zeci de persoane s-au adunat să protesteze contra metodelor poliției chiar în fața Consiliului Municipal. „Fără dreptate, fără pace”, a fost scandarea care s-a auzit cel mai des.


„Vrem să știm de ce. Vrem să știm exact ce s-a întâmplat. Și vrem să știm cinea făcut-o”, a spus Lydia Brown, bunica lui Andrew.


Marți după-amiază, înainte de verdictul în cazul George Floyd, un ofițer de poliție din Ohio a împușcat mortal o tânără de culoare de 16 ani care, conform înregistrărilor video, era înarmată cu un cuțit.


Doar în ultimul an, 243 de cetățeni afro-americani au fost împușcați de poliție în SUA, potrivit unei baze de date Washington Post.


Foto: captură WTKR


Articol original

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri