Variantele COVID-19 ar putea alimenta un alt val de infec╚Ťii, scrie CNN. Specialistul ├«n imunologie Anthony Fauci spune c─â exist─â dou─â instrumente puternice ├«mpotriva acestora.

Noile tulpini COVID-19 amenin╚Ť─â s─â provoace un alt val de infec╚Ťii, au avertizat oficialii din domeniul s─ân─ât─â╚Ťii. Este mai important ca niciodat─â ca americanii s─â continue s─â p─âstreze m─âsurile de siguran╚Ť─â pentru a preveni r─âsp├óndirea virusului.

„R─âsp├óndirea continu─â a variantelor care sunt mai contagioase ar putea pune ├«n pericol progresele pe care le-am f─âcut ├«n ultima lun─â dac─â l─âs─âm garda jos”, a declarat dr. Rochelle Walensky, director al Centrului pentru Controlul ╚Öi Prevenirea Bolilor, ├«n timpul unui briefing de la Casa Alb─â.

Este un avertisment care a fost repetat de mai mul╚Ťi exper╚Ťi, ├«ntruc├ót num─ârul de cazuri noi continu─â s─â creasc─â, ├«n timp ce mai mul╚Ťi lideri au optat pentru relaxarea restric╚Ťiilor.

Varianta din Marea Britanie provoacă multe îngrijorări

Printre cele mai ├«ngrijor─âtoare tulpini se num─âr─â varianta extrem de contagioas─â B.1.1.7, identificat─â pentru prima dat─â ├«n Marea Britanie, ├«n leg─âtur─â cu care exper╚Ťii au avertizat deja c─â ar putea deveni dominant─â ├«n martie.

SUA au dou─â instrumente puternice care pot ajuta la oprirea r─âsp├óndirii, a declarat dr. Anthony Fauci pentru CNN miercuri sear─â: continuarea respect─ârii m─âsurilor de siguran╚Ť─â, respectiv purtarea m─â╚Ötilor, distan╚Ťarea social─â, evitarea zonelor aglomerate ╚Öi sp─âlarea regulat─â a m├óinilor, dar ╚Öi cre╚Öterea num─ârului celor vaccina╚Ťi.

„Nu va fi u╚Öor”, a avertizat Fauci, „din cauza contagiozit─â╚Ťii. Trebuie s─â ac╚Ťion─âm rapid”.

Între timp, studiile au oferit date încurajatoare săptămâna aceasta, sugerând că vaccinurile Pfizer și Moderna pot proteja împotriva variantelor Covid-19, notează Mediafax.

├Än timp ce SUA continu─â s─â se confrunte cu provoc─âri la vaccinare, inclusiv gerul din ultimele zile care a ├«ncetinit livr─ârile, mul╚Ťi americani care nu se afl─â ├«n grupurile prioritare se ├«ntreab─â c├ónd vor primi vaccinurilor.

Mar╚Ťi, pre╚Öedintele Joe Biden a declarat c─â 600 de milioane de doze de vaccin Covid-19 vor fi disponibile p├ón─â la sf├ór╚Öitul lunii iulie, „suficient pentru a vaccina fiecare american”.

Articolul Noile variante de COVID-19 ar putea alimenta un alt val. Fauci: Avem două instrumente puternice apare prima dată în Descopera.ro.

Articol original

0 comentarii:

Trimite╚Ťi un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri