Irlanda începe de săptămâna viitoare să redeschidă treptat unele şcoli, însă extinde restricţiile de izolare până în aprilie. Restaurantele, barurile și alte sectoare rămân și ele închise pentru a preveni o altă explozie de cazuri cu COVID, potrivit The Guardian, citat de G4media.


Guvernul irlandez a decis să adopte o abordare prundetă și a prioritizat educaţia şi îngrijirea copilului într-o nouă etapă. Irlanda a devenit țara cu cea mai mare rată de infecție din lume, după relaxarea dezastruoasă a restricţiilor de dinainte de Crăciun.


Premierul Micheál Martin va anunța marți seară la televiziune planul revizuit „Living with Covid”.


Cabinetul a fost de acord să extindă restricţiile de nivel maxim 5 până la 5 aprilie. Asta presupune că activităţile neesenţiale, barurile, cafenelele, construcţiile, sălile de sport şi alte sectoare vor rămâne închise.


De asemenea, interdicția deplasărilor la mai puţin de 5 kilometri distanţă de casă rămân în vigoare, precum întâlnirile cu membri din gospodării diferite.


Germania a decis să redeschidă școlile luni, 22 februarie, dar nu pentru toți și nu în aceleași condiții. Mulţi germani nu privesc însă cu optimism redeschiderea şcolilor, în contextul în care numărul noilor infectări cu SARS-CoV-2 oscilează de la o zi la alta, iar în unele regiuni din Germania se răspândesc mutaţiile SARS-CoV-2 descoperite în Marea Britanie.


Criticile au vizat şi neincluderea cadrelor didactice într-un grup de vaccinare prioritar.


Alte țări europene care au decis să redeschidă școlile sunt Austria, Olanda și Danemarca, unde elevii au revenit în bănci pe 8 februarie.


Foto: Profimedia


Articol original

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri