Un caz de sclavie modernă e judecat de tribunalul din Bourges, unde un cuplu de stomatologi români din Dun-sur-Auron este acuzat de trafic de persoane și muncă la negru. Faptele ar fi durat doi ani (din primăvara anului 2014 până în primăvara anului 2016) la Château de Vorly, scrie France Bleu.


Un cuplu de stomatologi români e suspectat că a tratat o româncă de 37 de ani ca pe o sclavă și, de asemenea, alți patru angajați ai lor, tot români, sunt victime ale muncii la negru.


Femeia de 37 de ani, o orfană din România, a lucrat puțin mai mult de doi ani pentru cuplul de medici, care locuia în Château de Vorly. Făcea curățenie în casă, în cabinetul stomatologic, avea grijă de fiica doctorilor și de animalele lor de companie.


Procurorul a spus instanței că femeia a lucrat în fiecare zi de la 5 dimineața până la 1 noaptea, primea 250 de euro lunar, că a fost hrănită cu hrană uscată și că a trăit în condiții de cazare necorespunzătoare, la fel ca și celelalte patru victime.


Procurorul a mai subliniat că femeia se afla într-o stare de dependență emoțională, pentru că nu a avut niciodată o mamă.


Cuplul acuzat infirmă toate acuzațiile și a susținut în fața Curții că femeia singură a avut inițiativa de a munci atât de mult și că ei personal au considerat-o ca pe fiica lor. Avocatul stomatologilor a susținut că plângerea împotriva clienților lui e doar un act de răzbunare al femeii.


Comitetul împotriva sclaviei moderne, constituit ca parte civilă în proces, a pretins prin avocata Coralie Monicault 96.000 de euro daune și dobânzi pentru tânăra femeie și 20.000 de euro daune morale. Procurorul a solicitat o pedeapsă cu închisoarea de doi ani cu suspendare și obligația de a părăsi teritoriul Franței.


Hotărârea Curții va fi anunțată pe 17 martie.


Cuplul este, de asemenea, urmărit penal pentru muncă la negru în cazul altor patru angajați români, găzduiți și ei în condiții nedemne.


Articol original

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri