Informa╚Ťiile preliminare sugereaz─â c─â varianta de coronavirus care a ap─ârut ├«n Marea Britanie ar putea fi cu 30% mai mortal─â, a afirmat Boris Johnson.

Datele au fost evaluate de oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â din cadrul unui grup consultativ, care apoi au informat guvernul. Dovezile sunt ├«n stadiu preliminar.

Studiile au arătat că tulpina britanică de coronavirus se poate răspândi mai ușor decât alte versiuni ale virusului.

„Pe l├óng─â r─âsp├óndirea mai rapid─â, acum pare, de asemenea, c─â exist─â unele dovezi c─â noua variant─â – varianta care a fost identificat─â pentru prima dat─â ├«n Londra – ar putea fi asociat─â cu un grad mai ridicat de mortalitate”, a spus Boris Johnson, potrivit BBC.

Dovezile sunt ├«ngrijor─âtoare”, dar „nu sunt ├«nc─â puternice”

La r├óndul s─âu, consilierul ┼čtiin┼úific al guvernului britanic, Patrick Vallance, a declarat c─â dovezile privind letalitatea „sunt ├«ngrijor─âtoare”, dar „nu sunt ├«nc─â puternice”.

Noua variant─â pare a fi cu aproximativ 30% mai mortal─â. De exemplu, din o mie de persoane care au peste 60 de ani, infectate cu varianta veche, se estimeaz─â c─â 10 pot muri. ├Än r├óndul celor infecta╚Ťi cu noua tulpin─â, estim─ârile arat─â 13 decese din 1.000.

Noua variant─â a fost detectat─â pentru prima dat─â ├«n Kent ├«n septembrie. De atunci a devenit versiunea dominant─â a virusului ├«n Anglia ╚Öi Irlanda de Nord ╚Öi s-a r─âsp├óndit ├«n peste 50 de alte ╚Ť─âri.

Articolul Boris Johnson: Varianta de coronavirus din Marea Britanie ar putea fi mai mortală apare prima dată în Descopera.ro.

Articol original

0 comentarii:

Trimite╚Ťi un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri