LA TELEVIZOR… Festivalul concurs „Datini și obiceiuri de iarnă”, organizat de Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și Consiliul Județean, se va desfășura anul acesta în sistem online, adică va putea fi vizionat doar pe rețelele de socializare.

Având în vedere măsurile impuse pentru evitarea răspândirii infecției cu noul tip de coronavirus, organizatorii au decis ca atât manifestarea artistică, cât și premierea câștigătorilor să fie transmise online pe pagina de socializare a instituției, pe data de 18 decembrie.

„FESTIVALUL-CONCURS „DATINI șI OBICEIURI DE IARNĂ”

Ediția a II-a

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, alături de Consiliul Județean Vaslui, organizează Ediția a II-a a manifestării cultural-artistice Festivalul-concurs „Datini și obiceiuri de iarnă” – ce se adresează celor de vârstă școlară.

Având în vedere Ordonanțele și Prevederile guvernamentale legate de distanțarea socială datorată situației răspândirii infecției cu noul tip de coronavirus COVID19, Festivalul „Datini și obiceiuri de iarnă” și premierea câștigătorilor vor fi transmise ONLINE pe pagina de Facebook a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, în data de 18 decembrie 2020, începând cu ora 10:00.

Înscrierea participanților va avea loc în perioada 23 noiembrie–4 decembrie 2020, la secretariatul instituției noastre, prin predarea unui CD ce conține un clip video cu programul artistic propus sau prin expedierea acestuia prin poștă, menționând pe o fișă de înscriere datele de contact și programul propus.

Acest Festival de datini și obiceiuri se adresează elevilor și promovează valorile tradiționale locale cu privire la sărbătorile de iarnă.

Organizând acest festival, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui încurajează cunoașterea și practicarea obiceiurilor populare specifice zonei, la nivelul vârstei școlare.

Prin participarea la acest festival, urmărim să dezvoltăm aptitudinile artistice ale elevilor, dar și sentimentul apartenenței lor la valorile locale, prin păstrarea tradițiilor și obiceiurilor specifice de iarnă.

Organizatori:

  • Prof. dr. Ramona Maria Mocanu, director al Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui
  • Sandra Anton, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui
  • Marian Antoniu, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

Vă așteptăm cu drag și urăm participanților mult succes!”,

este mesajul organizatorilor.
Articol original

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri