MAI AVEM DE A╚śTEPTAT… Administra╚Ťia Fondului pentru Mediu a publicat prima list─â cu dosarele aprobate ├«n cadrul Programului Iluminat Public. Pe site-ul www.afm.ro, a fost consultat─â lista cu primele 27 de unit─â╚Ťi administrativ-teritoriale care vor beneficia de fonduri pentru modernizarea sistemelor de iluminat public prin ├«nlocuirea corpurilor de iluminat av├ónd un consum ridicat de energie electric─â cu corpuri de iluminat cu LED, precum ╚Öi achizi╚Ťionarea ╚Öi instalarea sistemelor de dimare/telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul ├«ntregului obiectiv de investi╚Ťii.

Pentru acest program, finan╚Ťarea se acord─â ├«n procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile ╚Öi ├«n limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitan╚Ťi, respectiv maximum 500.000 lei pentru UAT cu o popula╚Ťie de p├ón─â la 4.000 locuitori ╚Öi maximum 1.000.000 lei pentru UAT cu o popula╚Ťie de peste 4.001 locuitori.

“Prin programele gestionate de AFM urm─ârim s─â sus╚Ťinem investi╚Ťiile ├«n economia verde. Fie c─â vorbim de industria auto, de iluminatul public nepoluant pe str─âzile din Rom├ónia sau de producerea de energie electric─â din surse regenerabile ╚Öi reducerea utiliz─ârii combustibililor conven╚Ťionali, toate aceste programe vor contribui la tranzi╚Ťia c─âtre o economie cu emisii sc─âzute de dioxid de carbon”,

a declarat pre╚Öedintele Administra╚Ťiei Fondului pentru Mediu, Dan-C─ât─âlin Vatamanu.

Am dorit s─â vedem dac─â Vasluiul este printre cele 27 de UAT-uri din prima list─â. Ei bine, nicio comun─â din jude╚Ťul Vaslui nu a fost listat─â. Jude╚Ťul Ia╚Öi are 3 comune, Bac─âul – 3 comune, Neam╚Ť – 2 comune, Boto╚Öani – 1 comun─â.

Articol original

0 comentarii:

Trimite╚Ťi un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri