Dumitru Buzatu este câștigător al acestor alegeri, la nivel de Consiliu Județean. Așa cum se anticipa, a fost o luptă strânsă la județ, pentru PSD a reușit să obțină, pentru Buzatu, doar 55.000 de voturi, în condițiile în care în alți ani se obțineau 90.000-100.000 de voturi. Marius Arcăleanu a fost în urma sa, însă s-a oprit la 51.500 de voturi, ceea ce înseamnă că Dumitru Buzatu este câștigătorul la județ.

Dar, urmează o mare întrebare: cum va arăta Consiliul Județean? Conform unor date parțiale, PSD câștigă, la CJ Vaslui, 39%, în timp ce PNL are 35 de procente. ALDE are 9% din voturi, în timp de Pro România a câștigat 5% din voturile electoratului. Surpriză! USR are ceva mai mult de 8 procente, deși multă lume vorbea de 12-15%.

Ca atare, cu cine face Buzatu majoritatea în Consiliul Județean? La o primă vedere, PSD cu ALDE – Dan Marian, vicepreședinte – și cu Pro România pot face majoritatea. Dar, va dori Buzatu să facă alianță și cu Pro România, adică să cedeze ambele mandate de vicepreședinte? Greu de spus, spre imposibil. Probabil, noua configurație a conducerii CJ Vaslui va fi președinte – PSD, vicepreședinți – Ciprian Trtifan (PSD) și Dan Marian (ALDE). Este o variantă de lucru, însă pot fi modificări.

Dar, iată, la câteva ore de la închiderea urnelor, Buzatu aruncă bomba. Vrea să facă alianță cu PNL, „să avem o alianță solidă în județ”.

„Propun o alianță cu PNL, pentru că dorim să-i responsabilizăm, pentru a nu mai promova în campanii electorale tot felul de proiecte fanteziste, să-i implicăm în administrație, să cunoască legea și greutățile pe care le întâmpinăm în administrarea unităților adminstrativ teritoriale. Vrem să vadă că nu pot fi ajutate UAT-urile fără programe naționale de modernizare, pentru că nu poți să înghesui zeci de mii de proiecte la CNI, ceea ce nu înseamnă decât o metodă demagogică de a fugi de responsabilitate.

Să vadă că a propune să faci trotuare pe drumurile naționale este o aberație administrativă.

Pentru toate aceste motive, voi propune o alianță cu PNL, la Consiliul Județean”

– Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.
Articol original

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri