În toți acești ani, ca om de presă, am urmărit, cum este firesc, evoluția unor oameni din politică, din administrație, din varii structurii ale puterii, pentru a putea avea o măsură, o bază a devenirii sau redevenirii lor, a schimbărilor pe care le-au produs în sânul comunităților sau organizațiilor pe care vremelnic au avut posibilitatea să le administreze.

Unul dintre aceste personaje ale vieții publice dâmbovițene a fost și primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru. Mi-a atras atenția, chiar de la începutul mandatului său, fiind cel mai tânăr candidat din județ și poate, la acea dată, din țară, care se înhăma la o sarcină destul de dificilă, aceea de a dirigui treburile unei comunități. Era de înțeles demersul meu. Un edil tânăr, care încă nu mușcase adânc din viață, își asuma un rol de mare importanță și responsabilitate.

Am urmărit, din umbră dar și direct la firul ierbii, evoluția tânărului primar Emanuel Spătaru. Blajin, dar ferm. Timid, dar sigur. Temător, dar îndrăzneț. Calculat, dar consecvent. Sunt doar o parte din caracteristicile personalității lui Emanuel Spătaru. Să reușești, în patru ani, prin felul tău de a fi, prin realizările puse pe tapet într-un ritm alarmant pentru alți edili din județ, care nu au performat de nicio culoare, să obții încrederea concetățenilor tăi nu este chiar de colea.

Primarul Emanuel Spătaru face parte din categoria edililor care, atunci când își propun un țel, îl duc la capăt, luptă pentru el, demonstrează că este viabil, că este necesar, că aduce plus valoare. Emi este genul de administrator care nu se sfiește și nu se rușinează să vadă cum fac alții și apoi să construiască, la el în comunitate, modelul urmărit. Până la urmă, administrația este tot o profesiune de suflet, de har, care se face furând de la alții concepții, idei, soluții.

Acum, ce ar mai fi? Să înșirăm, contabilicește, ca și cum am face un inventar, toate obiectivele realizate de Emanuel Spătaru și echipa sa în comuna Răzvad? Treaba este simplă, fiindcă nu trebuie să stai deloc cu pixul în barbă pentru a te gândi ce a făcut bun pentru comuna Răzvad. Proiectele materializate curg de la sine, fiindcă se văd, se simt, sunt utile. Drumuri asfaltate, școli reabilitate și modernizate, grădinițe, centru de zi, locuri de joacă, sistem de iluminat public, sistem de supraveghere video, se lucrează din plin la rețelele de apă, de canalizare. Tablete și latop-uri pentru copiii din comună și pentru cadrele didactice. Transparența decizională și administrativă la maxim, relația cu cetățeanul spre desăvârșită. Lista e lungă. Nu are rost să continuăm. S-ar crede că îl lăudăm prea mult pe Emanuel Spătaru. Și nu ăsta este rostul nostru, ci acela de a demonstra că, în calitate de edil, unul foarte tânăr pe deasupra, nu i se poate reproșa nimic și că merită să mai fie primar la Răzvad, cel puțin pentru încă un mandat.

Articol original

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri