Pentru a-╚Öi scrie povestea de success, compania se bazeaz─â pe o for╚Ť─â de munc─â talentat─â ╚Öi dedicat─â. Fondat─â ├«n 2004 ca o divizie a Coindu Group, cu sediul ├«n Portugalia, Coindu Rom├ónia a ├«nregistrat o evolu╚Ťie fulminant─â de la ├«nfiin╚Ťare. De╚Öi a ├«nceput ca un satelit regional al grupului, produc├ónd tapiserii auto pentru dubi╚Ťele Chrysler, Coindu Romania s-a dezvoltat semnificativ, colabor├ónd acum cu numeroase branduri renumite de automotive.

Dup─â 2017, c├ónd Rom├ónia a devenit membru al Uniunii Europene, prin ├«nl─âturarea barierelor comerciale ├«ntre statele membre, industria rom├ón─â a beneficiat de o mai mare transparen╚Ť─â, eficien╚Ť─â ╚Öi, nu ├«n ultimul r├ónd, costuri mai reduse.  Aceste beneficii au favorizat mai ales industria produc─âtoare, iar Coindu Romania a reu╚Öit s─â exploateze oportunit─â╚Ťile oferite de pia╚Ťa european─â. ├Än consecin╚Ť─â, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 100 de milioane de euro ├«n 2017, fa╚Ť─â de 5 milioane ├«n 2006, iar num─ârul angaja╚Ťilor a crescut exponen╚Ťial, de la 100 ├«n 2005, la 500 ├«n 2010, culmin├ónd cu peste 2.000 ├«n 2016.

”Prin aderarea Rom├óniei la UE ├«n 2007, ├«ntregul proces de import s-a simplificat sim╚Ťitor iar afacerile au ├«nceput s─â creasc─â pentru Coindu ╚Öi partenerii s─âi”, ne-a declarat Dl. Andrei Sardi, Directorul General al Coindu Romania.

Evolu╚Ťia companiei

De╚Öi a ├«nceput acum 14 ani ca o unitate de produc╚Ťie a grupului portughez, Coindu Romania este o companie independent─â finaciar, capabil─â s─â ├«╚Öi gestioneze toate procesele interne, bucur├óndu-se totodat─â de toate avantajele oferite de apartenen╚Ťa la un grup interna╚Ťional,

”Succesul nu a venit peste noapte, dar treptat ne-am f─âcut cunoscu╚Ťi ╚Öi suntem aprecia╚Ťi pentru rela╚Ťiile proactive cu care abord─âm clien╚Ťii ╚Öi furnizorii, dar ╚Öi pentru viteza noastr─â de reac╚Ťie. Putem s─â spunem cu m├óndrie c─â realiz─âm produse pentru aproape to╚Ťi produc─âtorii de ma╚Öini din Europa”, a afirmat Dl. Bogdan Stoian, CFO Eastern Europe Coindu Romania.

Clien╚Ťii Coindu Romania: Volkswagen, Audi, Porsche, Renault, Mini, Skoda, Peugeot, Seat, Lamborghini, Volvo, Magna, Lear, Adient ╚Öi Toyota Boshoku

Aceast─â cre╚Ötere de care s-a bucurat compania se datoreaz─â ├«n mare m─âsur─â rela╚Ťiilor pe care le-a dezvoltat cu clien╚Ťii, rela╚Ťii ce au ├«nflorit ca urmare a capacit─â╚Ťii de a oferi constant produse ╚Öi servicii de ├«nalt─â calitate.

”Cre╚Öterea constant─â din ultimii 12 ani a fost posibil─â gra╚Ťie calit─â╚Ťii deosebite a produselor, livr─ârilor la timp ╚Öi pre╚Ťurilor competitive practicate. Clien╚Ťii no╚Ötri au ├«ncredere ├«n eforturile pe care le depunem ╚Öi ne recomand─â ╚Öi altor poten╚Ťiali clien╚Ťi. Chiar ╚Öi atunci c├ónd lans─ârile simultane a dou─â-trei proiecte au testat capacitatea noastr─â de a livra la timp, rela╚Ťiile de durat─â cu clien╚Ťii ne-au permis s─â fim deschi╚Öi ╚Öi s─â g─âsim solu╚Ťia optim─â”, a continuat Dl. Stoian.

Dup─â ce a cucerit mare parte din industria automotive ╚Öi ╚Öi-a consolidat pozi╚Ťia de furnizor cheie de huse pentru scaune la nivel global, Coindu Romania inten╚Ťioneaz─â acum s─â ├«╚Öi extind─â portofoliul prin dezvoltarea unei game mai largi de produse auto. Recent compania a intrat pe pia╚Ťa camioanelor prin dou─â programe noi care vin ├«n completarea portofoliului consacrat de produse pentru vehicule u╚Öoare.

Recent Coindu Romania a intrat pe pia╚Ťa camioanelor prin dou─â programe noi care vin ├«n completarea portofoliului consacrat de produse pentru vehicule u╚Öoare

├Än urma achizi╚Ťion─ârii pachetului majoritar de ac╚Ťiuni al produc─âtorului german de piele, Hewa, dar ╚Öi mul╚Ťumit─â dezvolt─ârii recente a capacit─â╚Ťilor de produc╚Ťie ale companiei, grupul Coindu este acum ├«n m─âsur─â s─â furnizeze produse complete pentru industria de tapiserie auto, de la design la produc╚Ťia de huse din piele complete.

├Än plus, compania exploreaz─â deja oportunit─â╚Ťile existente ├«n afara industriei automotive. ”Prin achizi╚Ťia recent─â a Reila Romania ├«n 2018, Coindu Romania si-a ├«ndreptat aten╚Ťia c─âtre clien╚Ťi din afara industriei automotive, folosind componente din piele ├«n diferite aplica╚Ťii, de la industria optic─â la cea de procesare a alimentelor”, a explicat Dl. Sardi.

Mai mult, Coindu Group analizeaz─â posibilitatea extinderii opera╚Ťiunilor ├«n industria modei din Portugalia, precum ╚Öi alternative mai bune de a refolosi pielea r─âmas─â ├«n urma procesului de t─âiere – ceea ce ├«n mod evident va aduce beneficii financiare clien╚Ťilor.

Investi╚Ťiile ├«n tehnologie

Capacitatea Coindu de a explora noi pie╚Ťe este determinat─â, ├«n mare m─âsur─â, de dorin╚Ťa de ├«mbun─ât─â╚Ťire ╚Öi adaptare, o direc╚Ťie evident─â av├ónd ├«n vedere investi╚Ťiile continue ale companiei ├«n noile tehnologii.

”Echipamentele noastre au fost schimbate de-a lungul anilor, oferindu-ne mai mult─â flexibilitate ├«n schimbarea modelelor. Am urm─ârit cu aten╚Ťie cum a evoluat tehnologia cusutului iar cele mai noi ma╚Öini de cusut au fost cu rapiditate incluse ├«n procesele noastre. Aceea╚Öi abordare poate fi observat─â ├«n ceea ce prive╚Öte dezvoltarea tehnologiilor de t─âiere. La fel, tehnologia informatic─â a fost actualizat─â pentru a ╚Ťine pasul cu volumul mare de date transferate ├«ntre noi ╚Öi clien╚Ťi iar softul ERP se adapteaz─â cerin╚Ťelor ╚Öi flexibilit─â╚Ťii de care avem nevoie ast─âzi”, a mai precizat Directorul General al Coindu Romania.

Exemple recente de astfel de investi╚Ťii includ ├«nlocuirea ma╚Öinilor mecanice de t─âiat piele cu echipament modern. Bucur├óndu-se de tehnologia t─âierii automate cu laser ╚Öi capacit─â╚Ťi de auto-├«nv─â╚Ťare, aceste echipamente au o mai bun─â capacitate de a identifica eventuale imperfec╚Ťiuni pe suprafa╚Ťa pielii, cum ar fi zg├órieturile ╚Öi g─âurile.

Investi╚Ťiile recente includ ├«nlocuirea ma╚Öinilor mecanice de t─âiat piele cu echipament modern ╚Öi implementarea conceptelor Kanban

Compania a implementat noile concepte Kanban care ajut─â la optimizarea stocurilor ╚Öi materialelor, implement├ónd de asemenea sisteme ╚Öi aplica╚Ťii informatice ├«n toate procesele, ceea ce conduce la o mai bun─â acurate╚Ťe a informa╚Ťiilor transmise c─âtre factorii de decizie ai companiei.

”├Äncerc─âm s─â ne ├«mbun─ât─â╚Ťim prezen╚Ťa ╚Öi imaginea ├«n comunit─â╚Ťile din Curtici/Arad, astfel ├«nc├ót s─â putem ar─âta c─â am devenit un  furnizor adaptabil, receptiv ╚Öi dedicat, care lucreaz─â cu unele din cele mai mari companii din lume din industria automotive ╚Öi nu numai”, ad─âug─â Dl. Stoian.

Viziunea companiei – furnizorul preferat

Accentul pus pe dezvoltare se reflect─â ╚Öi ├«n strategia de organizare a lan╚Ťului de aprovizionare al companiei, Coindu Romania reformul├ónd recent criteriile de selec╚Ťie a furnizorilor pentru a se asigura ca p─âstreaz─â cele mai ├«nalte standarde ├«n toate procesele de produc╚Ťie.

Compania a trecut de la folosirea unui transportator exclusiv la serviciile mai multor companii de transport, inclusiv societ─â╚Ťi din zon─â. Rezultatele au fost mul╚Ťumitoare, mai ales prin prisma ├«mbun─ât─â╚Ťirii timpilor de livrare, precum ╚Öi a rezultatelor finaciare. De asemenea, ├«n func╚Ťie de nevoile pe termen scurt, s-au dezvoltat rela╚Ťii bune cu centre logistice din Rom├ónia ╚Öi Europa de Est, optimiz├óndu-se astfel necesit─â╚Ťile de depozitare.

Pentru Coindu Rom├ónia, lipsa de ini╚Ťiativ─â nu este o op╚Ťiune ├«ntruc├ót toate aceste ac╚Ťiuni ajut─â la atingerea unui scop unic: ”Inten╚Ťia noastr─â este s─â fim furnizorul preferat pentru to╚Ťi clien╚Ťii. Vrem s─â fim cel mai bun furnizor, nu cel mai ieftin – ╚Öi realiz─âm acest lucru prin achizi╚Ťionarea de tehnologii de ultim─â genera╚Ťie ├«n domeniul ├«n care activ─âm, prin implementarea celor mai recente standarde pentru a reduce costurile de produc╚Ťie, prin diversificarea portofoliilor noastre (at├ót prin diversificarea portofoliului de clien╚Ťi, c├ót ╚Öi al produselor) ╚Öi prin planurile de extindere ├«n Rom├ónia ╚Öi Europa de Est”, a detaliat Dl. Bogdan Stoian, CFO Eastern Europe.

”Inten╚Ťia noastr─â este s─â fim furnizorul preferat pentru to╚Ťi clien╚Ťii. Vrem s─â fim cel mai bun furnizor, nu cel mai ieftin” – Bogdan Stoian, CFO Eastern Europe Coindu Rom├ónia

O companie centrat─â pe oameni

Pe l├óng─â avantajele comerciale ╚Öi pozi╚Ťia geografic─â strategic─â la nivel interna╚Ťional, Coindu Rom├ónia beneficiaz─â de pozi╚Ťionarea ├«n vecin─âtatea Aradului, considerat unul dintre principalii poli industriali din vestul Rom├óniei.

Un astfel de avantaj este reprezentat de faptul c─â exist─â, ├«n aceast─â zon─â, o baz─â de muncitori califica╚Ťi disponibili. Pe l├óng─â Coindu, aici reg─âsim ╚Öi alte companii interna╚Ťionale ce activeaz─â ├«n industria de automotive, cum ar fi Takata (acum Joyson), Leoni, Webasto, Continental, Kromberg & Schubert sau Yazaki, pentru a numi doar c├óteva dintre ele, companii care au deja 10 ani de prezen╚Ť─â continu─â ├«n jude╚Ťul Arad. Din acest motiv, managementului ├«i este relativ u╚Öor s─â identifice poten╚Ťiali angaja╚Ťi, de la produc╚Ťie, la ingineri, mentenan╚Ť─â ╚Öi controlul calit─â╚Ťii, p├ón─â la contabili ╚Öi resurse umane.

Privilegiat─â de aceast─â pozi╚Ťie, Coindu ajut─â la men╚Ťinerea acestui centru de talent, colabor├ónd cu comunit─â╚Ťile locale ╚Öi promov├ónd educa╚Ťia pentru industrie ╚Öi dezvoltarea ei.

”├Än╚Ťeleg├ónd dificult─â╚Ťile cu care se confrunt─â genera╚Ťiile tinere din ├«ntreaga Europ─â pentru a ob╚Ťine un loc de munc─â bun dup─â terminarea ╚Öcolii sau a universit─â╚Ťii, sus╚Ťinem ├«n mod activ ╚Öcolile tehnice locale ╚Öi universit─â╚Ťile at├ót cu echipamente, permi╚Ť├ónd beneficiarilor s─â utilizeze cele mai noi tehnologii ├«n laboratoare, c├ót ╚Öi cu ajutoare financiare pentru studen╚Ťii eminen╚Ťi. Sper─âm s─â putem oferi tinerilor ╚Öansa de a se al─âtura Coindu Romania ╚Öi a deveni angaja╚Ťi permanen╚Ťi dup─â absolvire, dar ╚Öi ├«n perioade de prob─â pe timpul verii sau ├«n practic─â”, a concluzionat Dl Stoian, CFO Eastern Europe Coindu Romania.

Coindu Romania sus╚Ťine ├«n mod activ ╚Öcolile tehnice locale ╚Öi universit─â╚Ťile at├ót cu echipamente, permi╚Ť├ónd beneficiarilor s─â utilizeze cele mai noi tehnologii ├«n laboratoare, c├ót ╚Öi cu ajutoare financiare pentru studen╚Ťii eminen╚Ťi.

├Än pofida tuturor tehnologiilor avansate pe care continu─â s─â le implementeze, Coindu Romania r─âm├óne o „companie centrat─â pe oameni” care va continua s─â se bazeze pe for╚Ťa de munc─â talentat─â ╚Öi dedicat─â pentru a duce mai departe povestea de succes a companiei.

Articolul Coindu Romania, produse complete pentru industria huselor de automobile apare prima dată în Jurnalul de Afaceri.Articol original

0 comentarii:

Trimite╚Ťi un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri