ALPLA se extinde în sud-estul Europei

Compania austriacă specializată în soluţii de ambalare ALPLA se exinde în sud-estul Europei, odată cu achiziționarea companiei grecești Argo S.A. Astfel, ALPA îşi continuă planurile de extindere din regiune.

ALPLA Holding GmbH a preluat unitatea de producție a companiei Argo S.A la sfârșitul anului 2015, deţinută în Egipt. Compania intenționează, în prezent, să cumpere toate acțiunile companiei grecești.

„Scopul companiei noastre este de a ne folosit expertiza pe piata farmaceutică şi în cadrul unităţii de producţie preluată. Vedem potențialul de creștere în această industrie”, explică directorul ALPLA, Günther Lehner.

Argo S.A., companie fondată în anul 1970 și cu sediul în Atena, are sucursale în Grecia (Koropi / Atena) și România (Berceni / București). Compania deţine expertiză în domeniul soluţiilor de ambalare pentru piețele farmaceutice și de îngrijire personală, încă de la înființarea ei.

Aproximativ 270 de angajați produc, la ora actuală, sticle, cutii, dozatoare și ambalaje pentru produse farmaceutice, cosmetice și produse chimice, precum și pentru medicina veterinară. Clienții Argo sunt reprezentanţi de companii bine-cunoscute internaționale și regionale.

Părțile contractante au convenit să nu facă public prețul de cumpărare. Achiziția a fost semnată pe data 5 iulie și este supusă aprobării legale și de reglementare din partea autorităților de concurență.

 Articol original