Studiul de Prefezabilitate pentru Magistrala 4 de metrou: Lac Străuleşti – Gara Progresul, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresu a fost finalizat şi aprobat în Consiliul Tehnico-Economic al Metrorex SA. Noua linie de metrou va avea o lungime de aproximativ11 km și aproximativ 14 stații + 1 depou. Costul investiției este estimat la 1,12 miliarde de euro.

Studiul arată faptul că dintr-o gamă de opțiuni în ceea ce privește mijloacele de transport în comun, metroul reprezintă cea mai benefică și fezabilă intervenție de transport public de-a lungul coridorului care leagă Gara de Nord și Gara Progresul. Analiza multicriterială din cadrul Studiului de Fezabilitate include o gamă largă de componente de performanță economică, financiară și a transportului.

Principalele concluzii ale Studiului sunt:

• Crearea unui sistem eficient de transport la nivelul orașului.

• Reducerea impactului activităților de transport asupra mediului.

• Îmbunătățirea siguranței sistemului de transport din București.

• Reducerea traficului de călători de pe Magistrala 2 de metrou prin creșterea capacității de transport public de-a lungul coridorului nord-sud.

• Îmbunătățirea accesibilității transportului public în zonele cu densitate mare a populației din partea de sud a Bucureștiului.

După Studiul de Prefezabilitate urmează să se efectueze Studiul de Fezabilitate, ce are ca termen de finalizare al doilea semestru din 2019. Cele două studii sunt finanțate prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român.

Elaborarea Studiului de Pre-Fezabilitate și Fezabilitate urmăreste oportunitatea realizarii Liniei de metrou – Lac Straulesti – Gara de Nord – Gara Progresu.

„Construcția liniei de metrou va îmbunătăți transportul public urban din București prin descongestionarea traficului de suprafață din zona centrală și de sud a orașului și va realiza legatura directă între zona de nord-vest și zona de sud a Capitalei”, a afirmat directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu.

 

 Articol original

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri