Islamofobia... in Romania
Am gasit recent un video interesant circuland pe Facebook. Interesant de dezgustator. Se pare ca un tip plin de steroizi, saturandu-se de tras de fiare si admirat in oglinda, s-a hotarat si el sa-si inregistreze punctul de vedere privind musulmanii. Am vrut sa urmaresc si eu videoclipul, fiind atras de numarul mare de share, like, comentarii s.a.m.d. N-am putut sa vad decat maxim 2' din 5'. Pur si simplu m-a scarbit ura astuia fata de musulmani.
Se merita o precizare. Eu personal sunt apolitic si nu sunt o persoana religioasa. Rareori ma amuza discutiile contradictorii despre care D-zeu e mai bun, care partid politic ar trebui sa ia puterea etc. Astea sunt, din punctul meu de vedere, niste banalitati. la fel ca si ghicitul in palma. Adica, daca pe d-ta te face sa te simti bine prezicerea de bine a mamei Omida si vei dormi mai bine noaptea, eu ma bucur pentru tine. Daca  rugaciunea de seara iti aduce o oarecare liniste sufleteasca si un somn mai adanc, iarasi ma bucur pentru tine. Sau daca speri ca actuala guvernare iti va schimba viata in bine si, ai ghicit, dormi mai bine noaptea, eu iarasi ma bucur pentru fericirea ta. Pe mine personal ma lasa rece.
Islamofobia... in Romania
Daca esti musulman si il vezi pe strada, imbratiseaza-l. Poate se mai relaxeaza un pic :)
Uneori, insa, ma enerveaza pozitia extremistilor gen astuia de pe Fb, care sunt asa siguri ca au 100% dreptate in fanatismul lor religion incat simt nevoia sa se expuna. Nu cu mult timp in urma, idioti ca asta au starnit ura musulmanilor din Franta, de au facut aia macel la Charlie Hebdo. E drept, s-a comis o crima de neiertat, dar nu despre teroristi vorbim aici, ci mai degraba despre ce-i determina pe unii credinciosi, fie ei musulmani ori crestini, sa devina criminali.
In concluzie, nu sunt musulman, sunt roman botezat, ca si probabil 90% dintre voi.
Ma dezgusta insa unii ca d-nul de pe Facebook, care probabil habar nu au unde este Orientul Mijlociu pe harta sau cine a trasat granitele tarilor de acolo. Au luat exemplul presei occidentale de a arunca cu noroi in oricine gandeste diferit, are alt D-zeu si tot asa. Presa, trebuie sa recunosc, a facut minuni cu propaganda anti-islam.

Si ma scarbesc oamenii ce ii privesc de sus pe cei care nu le impartasesc ideile... sau D-zeii. Ca si tipul asta de pe Fb. El saracul nici nu stie ca islamismul este o religie si crede ca Mohamed a fost un pedofil, seful unei bande de hoti. Ma intreb ce stie despre istoria crestinismului, Inchizitia imi vine acum in minte, dar au mai fost si altele, cel putin tot atat de grave. Pare sa fie ingrijorat de faptul ca se va construi o moschee undeva in Romania si asta, crede el, va atrage musulmani din alte tari. Musulmani pe care el ii uraste atat de mult. Ma intreb daca a vazut vreodata un musulman.
Si ma mai intreb daca, oare daca europenii si americanii, pe scurt crestinii din occident, ar fi stat la ei acasa si nu s-ar fi aventurat dupa resursele din Africa si Orient, oare musulmanii de acolo ar mai fi fost nevoiti sa emigreze la noi?! Sau ar fi avut parte doar de perioade de pace, ori de razboaie de care noi n-am fi stiut ori nu ne-ar fi interesat/afectat in nici un fel?!
Daca tipul asta nu ar fi atat de nestiutor, sau ipocrit, si ar dori intr-adevar sa faca un lucru bun, ar incerca sa impiedice guvernul sa mai trimita soldati romani in Afganistan, Irak etc. Poate daca nu ne-am duce acolo sa-i gonim pe aia cu gloante, vor ramane la ei acasa si nu vor veni la moschea din Romania.

Islamofobia... in Romania
Am gasit recent un video interesant circuland pe Facebook. Interesant de dezgustator. Se pare ca un tip plin de steroizi, saturandu-se de tras de fiare si admirat in oglinda, s-a hotarat si el sa-s…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri