Depresia - 7 lucruri ce trebuiesc evitate
 Desi depresia a fost indelung studiata de catre medici, cauza acesteia nu a putut fi stabilita cu exactitate. Depresia poate aparea in urma unei combinatii de evenimente nefericite, a mediului social din care facem parte sau poate avea chiar si cauze genetice.
 Bineinteles, la primele aparitii ale depresiei ar trebui sa faceti o vizita medicului de familie. Acesta va poate prescrie cel putin un antidepresiv, desi probabil va va trimite la alt medic specializat in asta. Sunt insa si lucruri pe care dvs insiva trebuie sa le evitati si pe care le voi scrie in continuare:
  1. Lipsa somnului - la persoanele ce sufera de insomnie depresia poate aparea de 10 ori mai repede decat la celelalte care dorm linistit noaptea. Daca nu puteti dormi noaptea faceti miscare in timpul zilei, renuntati la cafea sau sucuri cu cofeina sau incercati sa cititi seara, pentru a adormi. Amintiti-va de noptile cand puteati adormi usor si cat de relaxati va trezeati dimineata.
  2. Stresul - acesta poate aparea in prima faza a depresiei si are, deasemenea, multe cauze, de la o munca obositoare pana la probleme zilnice in familie. Daca nu puteti inlatura cauzele stresului, din pacate va trebui sa va obisnuiti cu el. Exista insa exercitii de respiratie, fizice sau yoga care va pot ajuta sa va indepliniti sarcinile mai usor in mediul stresant in care va aflati.
  3. Inactivitatea - daca sunteti tristi probabil ca miscarea si exercitiile fizice sunt ultimul lucru la care va puteti gandi. Aceasta ar trebui insa facuta. In timpul antrenamentului corpul uman elibereaza endorfine care, printre altele, reduc durerea si imbunatatesc dispozitia. Este recomandat sa faceti antrenament cel putin 30' pe zi.
  4. Alcoolul - desi unii beau pentru a uita de necazuri, ar trebui sa stiti ca alcoolul nu este recomandat persoanelor depresive. Nu ajuta, iar daca luati deja medicamente pentru depresie, acesta ar trebui sa fie interzis cu desavarsire.
  5. Gandirea negativa - persoanelor depresive le este reomandat sa vorbeasca despre problemele lor, sa-si verse amarul. Insa este important si cu cine vorbesc. Un studiu efectuat recent asupra copiilor si adolescentilor a concluzionat ca cei care isi impartaseau problemele cu prietenii se simteau, de fapt, mai rau decat ceilalti. Vorbiti despre depresia si problemele dvs cu persoane care va pot ajuta si cu care va simtiti bine vorbindu-le, si incercati sa discutati si despre lucruri pozitive, nu doar despre necazuri.
  6. Hormonii - femeile sunt predispuse la mult mai multe depresii decat barbatii, lucru datorat hormonilor. Fie ca sunt gravide, sunt in perioada ciclului menstrual ori au ajuns la menopauza, hormonii acestora o pot "lua razna" si acestea pot cadea usor intr-o faza de depresie. Este important sa mergeti la doctor in oricare dintre aceste cazuri, ori de cate ori incepe sa se instaleze depresia.
  7. Ignoranta - depresia poate fi tratata, insa nu este bine sa asteptati prea mult. Nepasarea poate duce, in final, chiar si la sinucidere. De aceea cel mai bine ar fi sa mergeti la medic imediat ce depresia apare.

Depresia - 7 lucruri ce trebuiesc evitate
Desi depresia a fost indelung studiata de catre medici, cauza acesteia nu a putut fi stabilita cu exactitate. Depresia poate aparea in urma unei combinatii de evenimente nefericite, a mediului soc…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri