Laudabila initiativa celor de la fluierul.ro pentru a crea/semna petitia de nationalizare a resurselor naturale ale Romaniei. Resursele naturale ale unei tari ar trebui sa apartina poporului acelei tari si sa aduca beneficii acestora, nu a strainilor, politicienilor care fac si ocolesc legile ori ale companiilor internationale.

Click aici pentru a semna petitia

Va rugam, chiar imploram sa semnati aceasta petitie, poate cine stie vom reusi sa salvam padurile Romaniei, aurul de la Rosia Montana si celelalte resurse pentru a le putea folosi, prin intermediul unor companii de stat, in folosul nostru, al romanilor sau a le ocroti asa cum ar trebui sa facem cu padurile si zona Rosiei Montana.
Romania stema
Ti se pare cunoscut? Semneaza petitia!
Nu va fie teama, petitie este una de bun simt, dupa cum puteti afla si de pe situl de petitii. De altfel, imi permit sa copiez aici cerinta celor cateva mii care au semnat deja aceasta petitie, referitoare la proprietatea privata si a resurselor naturale"
  1. Statul ocroteste proprietatea 
  2. Proprietatea este publica sau privata. 
  3. Proprietatea publica, in intregul ei, apartine statului. Ea nu poate fi impartita si trecuta in proprietatea unitatilor administrativ-teritoriale. 
  4. Bogatiile de orice natura ale subsolului, padurile, caile de comunicatie, spatiul aerian, apele cu potential energetic valorificabil si acelea ce pot fi folosite in interes public, plajele, marea teritoriala, resursele naturale ale zonei economice ale platoului continental, precum si alte bunuri stabilite de lege, fac obiectul exclusiv al proprietatii publice. 
  5. Bunurile proprietate publica sunt inalienabile. 
  6. Bunurile proprietate publica pot fi concesionate ori inchiriate unor privati sau date in administrare regiilor autonome ori institutiilor publice, in conditiile legii, numai in urma unui referendum national prin care cetatenii Romaniei sa aprobe acest lucru. 
  7. Proprietatea privata este, in conditiile legii, inviolabila. 
  8. Proprietatea publica a Romaniei va fi gestionata de Fondul National al Romaniei, fond suveran de stat. Conducerea Fondului National al Romaniei va fi aleasa, in conditiile legii, prin votul direct al cetatenilor.
Mie mi se par binevenite aceste schimbari, insa retineti ca trebuiesc 500000 de semnaturi. Va rugam asadar sa semnati petitia si sa va invitati toti prietenii/rudele sa o faca la randul lor.

Semnati petitia de nationalizare a resurselor naturale ale Romaniei
Laudabila initiativa celor de la fluierul.ro pentru a crea/semna petitia de nationalizare a resurselor naturale ale Romaniei. Resursele naturale ale unei tari ar trebui sa apartina poporului acelei t…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri