Prostul, daca nu-si da si ceva aere de om cu scaun la cap, i se pare ca nu e indeajuns de prost.
...proverb romanesc
Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, in loc sa-si faca ordine in casa si sa inceapa a pregati apararea in instanta in cazul celor dosare in care este acuzat, nu pierde nici o ocazie sa a latra de dupa gard la noii alesi. Ba mai mult, ii pune si cuvinte in gura lui Ponta - deja celebru cu plagiatul lui - probabil pentru a-l acuza mai tarziu de minciuna. Asta e si cu politica romaneasca, cu mici exceptii seamana cu doi prosti care se cearta pe ulita, spre amuzamentul satului.
Acum insa nu e nimic amuzant si romanul de rand probabil se intreaba (iarasi) cand, Doamne, vom avea si noi de unde alege?! Ca daca toti sunt la fel, ce rost mai are sa mai votezi?!
Pe scurt, si gasiti declaratia lui Basescu pe Facebook - singurul loc unde in mai asculta/citeste lumea - fostul presedinte ii reproseaza lui Ponta cum a ar fi o idee proasta ca acesta (Ponta) sa interzica exporturile lemnoase catre Uniunea Europeana pentru ca ar incalca chiar legile UE. Corect. Problema e ca Ponta nu a spus niciodata acest lucru, ci - si asta din spusele lui Basescu - a amenintat "public Ministerul Justiţiei că va da afară tot personalul dacă, pînă la următoarea şedinţă de guvern, nu-i prezintă soluţii pentru limitarea exporturilor de masă lemnoasă neprelucrată"(Basescu).
Atentie, Ponta strange cu usa guvernul si nu spune ca va incalca vreo lege a UE. Lucru normal, asta fiind si una din sarcinile lui de prim-ministru. Ponta doar le cere celor din M.J. sa gaseasca solutii.
Ei, aici intervine Basescu care ii pune cuvintele in gura lui Ponta si il avertizeaza pe acesta ca nu e bine "a se atinge de libera circulaţie a mărfurilor, care este una din libertăţile fundamentale ale Uniunii Europene", ca si cum Ponta ar fi declarat acest lucru. Deci atentie, prim-ministrul nu a spus ca va interzice exporturile catre UE/oricine, el doar a cerut Ministrului Justitiei solutii pentru a opri acest export.
Mai mult, in stilul lui atotstiutor, sarcastic si un pic badaran, Basescu ii si recomanda solutia (tot pe Facebook). Anume protejarea resurselor prin elaborarea unui "program de protejare şi salvare de la exploatare iraţională a pădurilor ca resursă naturală". Suna bine si are logica, exceptand faptul a poate ministerul s-a gandit deja la asta si poate e si unica solutie de salvare a padurilor. In orice caz, Basescu probabil se va bate cu pumnul in piept - in fata plevei din ce in ce mai mici la numar care nu prea  reuseste sa-i inteleaga vorbele (si aici intervenim noi pentru a rastalmaci) - ca el ar fi dat solutia si ca creditul (dupa salvarea padurilor) ar fi in intregime al lui.
De ce nu a scris pur si simplu acestuia, pentru a-l sfatui in gasirea solutiei de protejare a padurilor? De ce nu a cerut sa se intalneasca cu liderii de acum sa-i ajute cu idei, in calitate de fost sef al statului caruia ar trebui sa-i pese de padurile romanesti? Si de ce nu i-a pasat de paduri cat a fost presedinte, sa demareze el insusi programul de protejare al padurilor? Tocmai pentru ca nu-i pasa.
Inchei cu 2 intrebari legate de Basescu si cu poza raspunsului pe care l-am dat articolului lui de pe Facebook, in cazul in care va disparea de acolo (lol):
 1. De ce nu a demarat Basescu un program de protejare şi salvare de la exploatare iraţională a pădurilor ca resursă naturală, pe vremea cand era presedinte si avea toate posibilitatile sa o faca?
 2. De ce nu isi vede de dosarele de acuzare, poate are sanse sa scape? Oricum, in viata politica nu cred ca se va mai intoarce, decat pe siturile de socializare, poate.
Sa intreb un 'de ce?' si despre Rosia Montana si protejarea resurselor romanesti? Sau las pe altadata, mai bine. Pe Basescu oricum nu-l intereseaza, de aceea a ascuns probabil replica noastra de pe facebook (vezi mai jos).
Traian Basescu Facebook
Cautati comentariul de mai sus pe articolul original de pe Facebook - sunt curios daca va fi sters ori nu, deoarece nu vad in comentariile cititorilor decat cuvinte de lauda la adresa lui Basescu si mi-e greu sa cred ca suntem singurii care il critica
:)

Basescu vs Ponta 0:1
Prostul, daca nu-si da si ceva aere de om cu scaun la cap, i se pare ca nu e indeajuns de prost. ...proverb romanesc Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, in loc sa-si faca ordine in ca…

3 comentarii:

 1. De ce trebuie să dau like ca să citesc restul articolului? Poate nu-mi place, poate nu am cont de Facebook...
  Când în mijlocul ecranului apare o fereastră pe care nu am cerut-o iar atunci când o închid mă duce la un alt site (pe care NU l-am cerut!), toate acestea se cheamă nesimțire.
  Vi se adaugă măcar un bănuț în buzunar dacă aveți un like în plus? Nu cred! Modă de moftangii...

  RăspundețiȘtergere
 2. "Dai like" daca iti place. Daca nu, nu dai si nu mai vizitezi niciodata acest site - e simplu si ai putere de decizie deplina.
  Sau, poti cauta legaturile externe in codul paginii (Ctrl+U) si sa vizitezi articolul ariginal fara a fi nevoie sa 'dai like', asemanator siturilor care te forteaza sa 'dai like' pentru a debloca si putea vizualiza idiotenii de pe Youtube.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ne cerem scuze, portalul nu a mai fost verificat/imbunatatit de multa vreme.
  Aveti dreptate, fortarea vizitatorilor sa faca click pe Like este destul de iritanta si a fost inlaturata. In viitor legaturile catre sursele externe (daca este cazul) vor fi la vedere.
  Insa, din pacate nu putem modifica articolele deja publicate, iar sursele acestora vor fi afisate decat daca veti face click pe Like.

  RăspundețiȘtergere

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri