Am incercat recent sa transfer portofelul (wallet) de la Bitcoin catre Multibit. Motivul a fost ca nu am mai vrut sa folosesc Bitcoin.
Cum sa transferi bitcoin de la BitCoin QT la MultiBit
Pentru cei care nu stiu, Bitcoin - inainte de folosire - trebuie sa se sincronizeze cu reteaua bitcoin si are nevoie sa descarce cam 20 si ceva GB. Asta dureaza si ocupa spatiu pe disc. Multibit si alti clienti bitcoin nu necesita o cantitate atat de mare si sunt mult mai rapizi si usor de folosit.
Asadar, dupa ce am citit toate forumurile despre bitcoin si am incercat toate solutiile de transfer - si am esuat - am gasit cea mai usoara si eleganta cale de a importa un wallet din Bitcoin in Multibit si probabil si alti clienti bitcoin.
Solutia se numeste wallet-key-tool si este un program care converteste portofelul din formatul .dat (bitcoin) in .wallet (multibit).

Tutorial

  • Descarcati programul wallet-key-tool (vezi link-ul mai sus)
  • Importati (click pe load) portofelul din Bitcoin (al meu este in folderul C:\Users\my user name\AppData\Roaming\Bitcoin si se numeste wallet.dat. Bineinteles, inlocuiti my user name cu username-ul dvs de Windows) - va trebui sa introduceti parola acestuia.
  • Exportati (click save as)apoi portofelul in format Multibit portofel.wallet si alegeti parola noului portofel (poate fi aceeasi).
  • Porniti Multibit si deschideti noul portofel cu terminatia .wallet.
Asa se efectueaza transferul de la Bitcoin la Multibit.. Si Multibit are nevoie de o sincronizare insa aceasta dureaza in jur de o ora si nu ocupa prea mare spatiu pe disc, spre deosebire de Bitcoin.

Cum sa transferi bitcoin de la BitCoin QT la MultiBit
Am incercat recent sa transfer portofelul ( wallet ) de la Bitcoin catre Multibit. Motivul a fost ca nu am mai vrut sa folosesc Bitcoin. Pentru cei care nu stiu, Bitcoin - inainte de folosire - t…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri