In zilele de astazi se pare ca putem gasi oriunde pe net o portie de drive unde sa putem face un backup al fisierelor care nu mai au loc pe hard-disk-ul computerului personal. Nu vorbim despre Rapidshare, UploadNet si toate celelalte pentru ca sunt prea multe. Deasemenea, multe dintre acestea tind sa apara si sa dispara la fel de repede.
Voi incerca sa descriu si sa ma axez pe servicii stabile ale unor ISP (internet service provider) vechi in bransa. Asadar, nu neaparat in ordinea importantei, iata cateva servicii de gazduire gratis pentru fisiere (poze, video, arhive, documente s.a.m.d.):


OneDrive
OneDrive 35 GB - cunoscut inainte sub numele de SkyDrive, este un serviciu de gazduire oferit de Microsoft si, atata vreme cat aveti un cont de email Hotmail sau Live, puteti beneficia de gazduirea fisierelor gratis.
Initial vine cu 15 GB gratis. Mai puteti obtine pana la maxim 5 GB daca va invitati prietenii si acestia accepta, bineinteles, sa foloseasca serviciul si inca 15 GB daca instalati OneDrive pe telefonul mobil. Avand OneDrive pe mobil aveti si avantajul de a incarca automat pozele sau filmele facute cu mobilul direct in albumul online din contul dvs OneDrive.


OBoom 50 GB - este un serviciu de gazduire fisiere gratuit dar si cu plata. Conturile gratis beneficiaza de 50GB gratis. Avantajul acestui serviciu este ca (din cate scrie pe situl lor) sunt elvetieni si presupun din acest motiv ca au si servere/conexiune buna cu toata Europa.
In plus Oboom ofera si un program de afiliere si puteti castiga bani folosindu-l.
Exista 2 metode de a castiga bani cu OBoom:

  1. Va invitati prietenii prin link-ul dvs personalizat.
  2. Castigati bani atunci cand cineva descarca fisierele gazduite din contul dvs (daca sunt publice).

DropBox
DropBox 50 GB - in prezent au ceva probleme de imagine deoarece se vorbeste pe net ca cineva le-ar fi spart serverele de unde a furat 7 milioane de nume de utilizatori cu tot cu parole; Dropbox a negat acest lucru.
Dropbox ofera doar 2GB pentru conturile gratuite in cumva am reusit sa ajung la 50 GB. Puteti obtine un maxim de 16GB invitandu-va prietenii sa foloseasca acest serviciu. Eu personal am mai obtinut o gramada de spatiu cand mi-am instalat DropBox pe mobil, dar asta cred ca depinde de telefon sau de serviciul de telefonie mobila folosit - acum am 51 GB gratis. Oricum, chiar si cu numai 18GB (2+16) Dropbox este un serviciu de gazduire ce merita luat in consideratie.

My Drive Google
My Drive 15 GB - serviciu oferit de Google. In mod normal nu recomand Google deoarece au lansat in trecut diverse alte servicii care, odata adunand un numar de utilizatori/fani au fost anulate fara prea multe explicatii din partea Google. Insa deoarece serviciile de gazduire fisiere sunt din ce in ce mai populare banuiesc ca Google nu va opri MyDrive ci va continua sa imbunatateasca acest serviciu.
Dezavantajul MyDrive este acela ca atunci cand masoara spatiul utilizat ia in consideratie si fisierele din email (Gmail) precum si pozele din contul Google+.
Avantajul este ca masoara spatiul ocupat doar de catre pozele din Google+ Photos care sunt mai mari decat 2048 pe 2048 pixeli - toate celelalte care sunt mai mici nu se contorizeaza si deci gazduirea este gratuita.

Flickr
Flickr 1TB - serviciu de gazduire foto si video (poze si filme) oferit de Yahoo. Nu a fost atat de popular in trecut, insa de cand Yahoo a crescut spatiul la 1TB Flickr a devenit si continua sa devina tot mai popular.
Dimensiunile maxime pentru poze sunt de 200MB per poza (enorm de mult, de obicei pozele au aprox. 5MB) si de 1GB pentru video. Insa fisierele video sunt limitate la maxim 3 minute, ceea ce face Flickr nerecomandat pentru gazduire de filme.
Exista optiune de a face un upgrade (platit) pentru a elimina reclamele atunci cand navigati pe sit, insa nu se merita deoarece reclamele pot fi inlaturate cu diferite extensii gen AdBlock (functionabil cu Chrome, Firefox).

Deocamdata atat, voi continua pe masura ce descopar sau testez alte servicii de gazduire gratuite pentru fisiere, poze, documente, video etc.

Cele mai bune servicii de gazduire fisiere gratis
In zilele de astazi se pare ca putem gasi oriunde pe net o portie de drive unde sa putem face un backup al fisierelor care nu mai au loc pe hard-disk-ul computerului personal. Nu vorbim despre Rapids…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri