Jquery replace
In paginile web, jQuery poate fi folosit pentru a inlocui un anume caracter (ori termen) cu un altul. Acest lucru se face, bineinteles, local, in browserul vizitatorului paginii. Nu poate fi modificat continutul propriu-zis al paginii, ci doar cum il va afisa navigatorul (Chrome, Internet Explorer etc).
Pentru a inlocui un anume caracter din pagina web va recomand sa folositi jQuery gazduit de Google ori de jQuery; asta pentru a salva putin din banda de internet alocata sitului dvs. JQuery se mai poate insera si de pe siturile Microsoft, CdnJs si JsDelivr.
Dupa ce ati inserat jQuery in pagina sitului copiati codul de mai jos dupa aceasta si modificati termenii/caracterele pe care le doriti inlocuite. In exemplul de mai jos am inlocuit cuvantul agude cu dude.
Astfel, daca textul paginii contine propozitia:
- Tie iti plac agudele?
... aceasta va deveni, dupa incarcarea completa a paginii si rularea codului javascript:
- Tie iti plac dudele?

Exemplu de codul jQuery replace:

<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[ 
$(window).load(function(){
$(document).ready(function(){
$('#continut').html($('#continut').html().replace(/\agude/g,"dude"));
});
});
//]]>  
</script>
 In acest exemplu, #continut este id-ul elementului care contine termenul ori caracterul ce trebuie inlocuit. Aceastaq poate fi div, span, p, table s.a.m.d. Exemplu mai jos:
<div id="continut">
- Tie iti plac agudele?
- Nu, nu imi plac deloc.
</div>

JQuery replace - inlocuieste un caracter/termen cu altul
In paginile web, jQuery poate fi folosit pentru a inlocui un anume caracter (ori termen) cu un altul. Acest lucru se face, bineinteles, local, in browserul vizitatorului paginii. Nu poate fi modifi…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri