Am cautat recent (vreo cateva zile) o solutie sa incarc vreo cateva mii de fisiere audio (format mp3) pe Youtube. Youtube, se stie, accepta numai fisiere video, deci pentru a inbcarca muzica sau orice alt fel de audio, trebuie sa transformam fisierele audio in fisiere video.
Pentru a transforma audio in video avem nevoie de o poza oarecare, poate fi chiar si doar o imagine de fond neagra. Aceasta imagine va fi combinata cu fisierul audio rezultand un fisier video ce va afisa imaginea folosita in acelasi timp ruland fisierul audio.
Exista diverse programe ce pot face acest lucru si chiar si situri care o fac online, unele dintre ele permitand incarcarea direct pe situl Youtube - practic le dati fisierul audio, cel video, si ei il vor trimite pe Youtube in contul dvs. Nu am gasit insa nici un program care sa transforme din mp3 in video multe fisiere si nici unul care sa le converteasca pe cele din subdirectoare.
Solutia pe care am gasit este gratuita si simpla. Am folosit Ffmpeg si un batch.
  • Descarcati programul ffmpeg intr-un fisier oarecare. Creati un path pentru program:
  1. Click pe Advanced system settings in Control Panel\All Control Panel Items\System
  2. Click pe butonul meniu de sus Advanced si apoi pe Environmental Variables
  3. Click pe Path pentru a crea un nou ... path. Tastati Path in casuta Variable si locatia fisierul bin din folderul ffmpeg (examplu C:\ffmpeg\bin)
Incarca MP3 pe Youtube
  • Creati un fisier text in Notepad si adaugati urmatorul continut apoi salvati-l
@echo off & setlocal
FOR /r %%i in (*.mp3) DO ffmpeg -i "D:\folderul\cu\poza.jpg" -vcodec wmv2 -i "%%~fi" -acodec wmav2 "%%~dpni%.wmv"
  • Schimbati extensia fisierului din .txt in .bat si copiati-l in folderul principal, cel care contine fisierele .mp3 si eventual celelalte subdirectoare cu muzica MP3.
  • Faceti dublu click pe fisierul .bat si asteptati pana termina de convertit fisierele
Atat! Acum aveti cate un fisier .vmw (Windows Media Video) pentru fiecare fisier .mp3. De precizat ca acest .script nu sterge fisierele .mp3 deja existente. Fisierele video rezultate pot fi incarcate acum pe Youtube. Am incercat sa convertesc si in alt tip de fisiere video, .avi, .mov, etc. Este posibil insa de fiecare data Youtube nu mi-a recunoscut fisierul afisand o eroare la conversie. WMV pare sa fie acceptat de fiecare data.

Incarca MP3 pe Youtube - conversie audio-video cu FFMPEG
Am cautat recent (vreo cateva zile) o solutie sa incarc vreo cateva mii de fisiere audio (format mp3) pe Youtube. Youtube, se stie, accepta numai fisiere video, deci pentru a inbcarca muzica sau oric…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri