Enel Romania a premiat tinerii talentati in cadrul programelor educationale Play Energy si We are Energy

Locul 1 liceu{jcomments off}Enel Romania a premiat castigatorii celei de-a 7-a editii a concursului national Play Energy si pe cei ai competitiei interne We are Energy. Cele doua proiecte promoveaza diseminarea cunostintelor si constientizarii cu privire la probleme de energie, implicand copiii si tinerii in descoperirea lumii stiintei si energiei. Play Energy este un proiect educational dezvoltat de Enel la nivel international in 10 tari (Brazilia, Chile, Costa Rica, Guatemala, Italia, Panama, Romania, Rusia, Slovacia si Spania), dedicat scolilor generale si liceelor. A fost lansat in 2003 iar editia de anul trecut a implicat 465.000 de tineri din intreaga lume. Scopul proiectului este de a creste gradul de constientizare in randul tinerelor generatii asupra lumii complexe a energiei. Tema de anul acesta, „Patrunde in inima energiei", a ajuns in peste 800 de scoli si la 40.000 de elevi din Romania, un numar de 334 de proiecte fiind inscrise in competitie. Profesorii au primit kit-uri educationale pentru a explora, impreuna cu elevii lor, subiecte ce privesc sistemul energetic din prezent, pentru a afla mai multe despre aspectele tehnologi ce, stiintifice si istorice ale sectorului energetic si pentru a descoperi mai multe despre inovatiile si realizarile Enel.
Premiul intai in cadrul competitiei pentru licee a fost acordat anul acesta echipei formate din trei elevi (clasa a 11-a) ai Colegiului National Grigore Moisil, Bucuresti, pentru proiectul lor „Energie pas cu pas". Sub coordonarea doamnei profesor Simona Buiu, cei trei elevi au realizat un proiect ce foloseste energie produsa de mers in generarea de electricitate. Echipa a proiectat prototipul si a calculat eficienta acestuia in cazul in care proiectul e implementat intr-un parc cu o suprafata de 2 kilometri patrati.
Locul doi a fost ocupat de clasa a XI-a de la Colegiul National Regina Maria din Constanta, pentru proiectul „The Smart House" („Casa inteligenta"). Premiul trei a fost obtinut de elevii clasei a X-a A a Liceului Teoretic Sebis din Arad, pentru proiectul „Electricitatea este… puterea mea".
La categoria gimnaziu, pr emiul intai a fost castigat de elevii clasei a VI-a de la scoala Gimnaziala nr. 6, Timisoara, pentru proiectul „Fluxul de calatori â€" generator de electricitate". Locul doi a fost ocupat de proiectul „Let’s play with energy" („Sa ne jucam cu energia") al clasei a VI-a A de la Colegiul National Regina Maria din Constanta. Premiul trei a mers la scoala Gimnaziala nr. 23 Sf. Silvestru din Bucuresti, pentru elevii clasei a V-a A, cu proiectul „Casutele eco".
We are Energy se adreseaza copiilor angajatilor Enel, avand drept scop educarea tinerei generatii in spiritul valorilor sociale. Tema de anul acesta, „Reteta pentru sanatate", a incredintat valorile Enel imaginatiei si creativitatii copiilor. Copiii au putut inscrie proiecte la 2 categorii â€" Am grija de... si Retetele We are Energy. Cei 15 castigatori (cu varste cuprinse intre 8 si 17 ani) provin din toate judetele in care Enel activeaza in Romania. In cadrul ceremoniei de premiere, castigatorii au fost f elicitati de conducerea Enel Romania, reprezentanti ai Ministerului Educatiei si ai Inspectoratelor Åžcolare Judetene. DJ Escu a fost gazda evenimentului, in timp ce Alina Eremia si Dorian Popa au facut un show memorabil pentru copii.