In categoria celor care ofera servicii de advertising pe internet si care trag teapa publisher-ilor se numara si Sedo ori Sedoparking, al caror link n-am sa-l postez aici pentru a nu le trimite din greseala clienti.
Istoria mea, pe scurt:
Sedo parking - scam, frauda, inselatorie
SEDO PARKING
Am vreo 3 domenii care stau degeaba si m-am gandit sa le monetizez. Ulterior fusesera situri active, insa din lipsa de timp le-am dezactivat. Deoarece Google Adsense nu mai are de multa vreme serviciul de domain parking (nu ca Adsense sunt mai seriosi, dar in fine...), m-am inscris la Sedo, care mi-au acceptat domeniile fara nici o retinere.
Toate mergeau bine, dupa vreo 3 saptamani aproape am ajuns la limita de 50 euro, la care setasem contul Sedo sa faca plata, ce trebuia sa fie trimisa. Chiar inainte de aceasta data, data platii, iata ca vine un mesaj de la dragutii de la Sedo, ce ma informeaza ca domeniul meu (intre timp dezactivasem 2) aduce trafic suspect, si ca ei accepta doar domenii care au trafic curat, fie adus prin scrierea URL-ului in browser, fie de la motoarele de cautare, fie de pe link-urile de pe alte situri si nicidecumprin alte forme.
Mesajul lor:
Routine traffic audits indicate that the traffic to your parked domains is not in accordance with Sedo‘s terms and conditions and does not meet requirements set by our advertising partner.
Our parking program allows only traffic from natural sources, such as type-in traffic, search engine results, or old/expiring links from other websites. Other forms of traffic, whether incentivized, purchased, or created by any artificial means, are not tolerated.
Neclaritatile mele:

  •  type-in traffic, search engine results, or old/expiring links from other websites - asta include cam tot genul de trafic... mai e si altul?!
  • Sedo‘s terms and conditions - inca neclare, nu scrie absolut nimic de alt gen de trafic, ce ar putea incalca regulile lor... neclare
  • Other forms of traffic, whether incentivized, purchased - adica ei se tem ca eu platesc vizitatorii sa-mi viziteze domeniul, pentru a putea castiga apoi bani de la ei?! Stupida idee
  • any artificial means - din nou, ce vor sa zica?
Asa, si mi-au banat situl dupa care mi-au confiscat cei aproape 50 de euro pe care urmau sa mi-i plateasca, trimitandu-ma sa citesc articolul 5.3 din cartea lor de reguli, articol care nu spune nimica.

Sedo parking - încă o țeapă
In categoria celor care ofera servicii de advertising pe internet si care trag teapa publisher-ilor se numara si Sedo ori Sedoparking, al caror link n-am sa-l postez aici pentru a nu le trimite din g…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri