Rosia Montana
"- Chavez, odihneste-te in pace!
Daca liderii nostri politici ar dori sa faca ceva pentru statul roman si pentru popor, in general, ar nationaliza zacamintele, cel putin cele de valoare precum aurul. Suntem impotriva exploatarii aurului din Rosia montana nu numai din cauza ca acest lucru va distruge pur si simplu zona respectiva (poluare, istoria, s.a.m.d.), dar si din cauza ca nu vedem sensul ca o corporatie straina sa ne exploateze resursele si sa ne  plateasca doar un mic procentaj din aceste resurse.
De ce nu le exploateaza statul si de ce nu foloseste venitul obtinut pentru a-si plati datoriile, pentru a construi drumuri, spitale, scoli, etc? Poate pentru ca de la revolutie incoace, absolut toti liderii nostri au vandut (privatizat, cum le place sa spuna) tara pe bucati, si inca la preturi ridicole, fara ca cetateanul roman sa beneficieze in vreun fel." ... parerea portalului atat.ro,
Rosia Montana, Pretul aurului este un film documentar despre romanii din Rosia Montana, dezradacinati, dezbinati si sfasiati de hienele corporatiei canadiene RMGC; semnat Quart Film.
Urmariti filmul si raspunsul la proiectului firmei canadiene Rosia Montana Gold Corporation dat de Dragos Bucur si respectiv Maia Morgenstern.
Vizionare placuta
Rosia Montana, Pretul aurului
Dragos Bucur despre Rosia Montana
Maia Morgenstern despre Rosia Montana

Rosia Montana, Pretul aurului
"- Chavez, odihneste-te in pace! Daca liderii nostri politici ar dori sa faca ceva pentru statul roman si pentru popor, in general, ar nationaliza zacamintele, cel putin cele de valoare precu…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri