Vesti bune pentru posesorii de PS3 (PlayStation). Rogero a lansat o noua versiune de firmware customizat (custom firmware), versiunea cu numarul 4.30.
Rogero PS3
Rogero PS3
De mentionat: pe internet se gasesc destule situri de torente de unde puteti descarca jocuri PS3 gratis - nu va sfatuiesc sa faceti acest lucru (este ilegal ;)) - iar un firmware customizat, precum cel de la Rogero, va face posibila rularea acestor jocuri pe consola dvs. customizata. Din nou, nu va indemn sa incalcati legea, va descriu doar procedura de upgrade/downgrade a consolei PlayStation 3. Daca va plac jocuri, cumparati-le!
Eu personal am folosit Kmeaw 3.55, un alt firmware customizat, insa jocurile mai recente nu ruleaza pe versiunea 3.55 si vor cere ungrade. Ei, daca faceti upgrade direct de la sursa (Sony)... adio custom firmware si optiunile extra pe care le ofera. De fapt, daca folositi un custom firmware (Kmeaw, Rogero, etc) este bine sa dezactivati optiunea de upgrade din setarile sistemului PS3, pentru a nu face upgrade-ul din greseala, automat. De fapt, daca nu aveti nevoie de internet, puteti dezactiva conexiunea de internet.
Revenind la Rogero 4.30 si referitor la internet, folosind aceasta versiune va veti putea crea si loga in contul dvs de PS si descarca/instala diverse programe (majoritatea inutile) sau jocuri variante demo.

Cum se instaleaza custom firmware pe PS3: Rogero 4.30 tutorial video
In setarile sistemului PS3 vedeti mai intai ce versiune aveti. Din cate am citit pe unele situri, nu este posibil un upgrade de la versiune 3.61 la 4.30. Eu nu a fost nevoie sa fac downgrade deoarece aveam versiune 3.55, asa ca aici nu va pot da nici un sfat, dar voi s-ar trebui sa fiti nevoiti sa downgradati la versiunea 3.55 si apoi sa upgradati din nou la 4.30. De fapt, in special pentru cei care folosesc firmware 4.21, Rogero recomanda sa faceti downgrade la 3.55 Rogero (indiferent ce firmware folositi) si apoi la 4.30 Rogero. Repet ca eu personal aveam 3.55 Kmeaw, am facut update direct din system update si a mers.
Downgrade-ul si upgrade-ul se efectueaza la fel. 
  • Descarcati fisierul PUP, redenumiti-l si apoi copiati-l pe un flash drive (memory stick), intr-un folder PS3/UPDATE/PS3UPDAT.PUP. Asadar, dupa ce descarcati Rogero_CEX_4.30_v2.00.PUP (ori poate il gasiti sub alt nume), in veti redenumi PS3UPDAT.PUP. Creati un folder cu numele PS3 pe flash drive; in interiorul acestuia creati alt folder UPDATE iar in acesta din urma copiati fisierul PS3UPDAT.PUP. Apoi ainserati flash drive-ul in slotul USB al consolei si veti 3 optiuni; incep cu cea mai usoara:
  1. Din setarile sistemului selectati system update si apoi selectati a doua optiune, cea de a face update dintr-un fisier/mediu de stocare local. PS3 va gasi fisierul PUP de mai sus si va face upgrade-ul automat. Eventual bifati optiunea ca acesta sa se restarteze dupa upgrade
  2. Restartati in recovery mode: pentru aceasta, inchideti consola normal. Apasati butonul de pornit/oprit si tineti-l apasat. Dupa cateva secunde acesta va clipi o data; nu ridicati degetul, dupa alte cateva secunde va clipi de doua ori - in acest moment eliberati butonul si PS3 va porni in recovery mode. Aici aveti optiunea (daca tin minte bine este ultima din lista) sa faceti upgrade - selectati din nou upgrade-ul din fisier local s.a.m.d.
  3. Instalati aplicatia CondorStrike's Updater care va va permite sa restartati in recovery mode direct din interfata XMB, fara apasarea butonului. Poate fi utila pentru consolele mai vechi, carora nu le functioneaza bine contactul butonului de power on/off.
Tutorialul video de mai jos va prezinta pas cu pas cum sa faceti downgrade-ul inapoi la 3.55, apoi upgrade-ul la 3.7 si apoi mai departe la 4.30. Filmul este in germana insa are subtitrari in engleza. Pe pagina de Youtube a acestui video gasiti si link-urile de descarcare (download) a fisierelor de firmware si a celorlalte aplicatii PS3. Va recomand sa mai cititi o data instructiunile pe situl lui Rogero, in caz mi-a scapat ceva.
Dupa upgrade consola mi-a rulat jocul Hitman Absolution, care nu pornea pe 3.55 Kmeaw ;)
Jocul respectiv NU l-am descarcat gratis de pe internet, nu, nu, nu, nu. nu si iarasi nu, deoarece sustin drepturile de autor ale companiilor care ne conduc.
:D


Cum se instaleaza custom firmware pe PS3 ~ Rogero 4.30
Vesti bune pentru posesorii de PS3 ( PlayStation ). Rogero a lansat o noua versiune de firmware customizat ( custom firmware ), versiunea cu numarul 4.30. Rogero PS3 De mentionat : pe interne…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri