Cu mare rusine trebuie sa marturisesc ca am ramas cateva ore pe dinafara laptopului deoarece am uitat parola user-ului. Ei, de fapt n-am uitat-o, insa din motive doar de el stiute, calculatorul a refuzat sa-mi recunoasca parola spunandu-mi ca e gresita... ori ea (parola) ori numele de utilizator (username).
Windows 7 parola uitata
Pentru cei care nu stiu, in Windows 7 nu este activat contul de administrator automat (default), asa cum este in Windows XP. Am incercat sa restartez si sa ma loghez ca administrator deoarece stiam ca acestuia nu i-am setat nici o parola. Ideea era simpla: ma loghez ca admin si schimb/sterg parola userului pe care-l folosesc de obicei. Ei bine, n-a mers. Adminul nu era acolo, sub Safe Mode, unde se gasea in Windows XP. In fine, am cautat pe tot netul si n-am gasit solutia. Practic am doar un user cu rol de admin (cel blocat) si contul de vizitator (guest) activat. Daca as fi avut inca un cont cu rol de admin as fi putut schimba parola contului pe care-l folosesc de obicei, dar asta de guest nu-mi permite nici macar sa instalez vreun program.
OK, sa trecem la solutia (singura) pe care am gasit-o. Am gasit (la aceasta adresa http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/) un program care se cheama Offline Windows Password & Registry Editor sau pe scurt OWP&RE. De fapt e un CD boot pe care trebuie sa-l scrieti pe un... CD. Descarcati arhiva de pe pagina de mai sus, ultima versiune a programului, si scrieti imagine ISO pe un CD. Dupa aceasta restartati calculatorul cu CD-ul in drive, setati (daca nu le aveti deja setat) ca laptopul/calculatorul sa booteze de pe CD si urmati instructiunile afisate. Nu le mai scriu pentru ca sunt simple, pas cu pas.
Programul asta de pe CD a sters practic parola userului meu de Windows 7. Dupa aceasta am restartat laptopul, fara CD in unitatea optica, si a aparut ecranul de login cu cei 2 utilizatori, eu si Guest. Am dat un click utilizatorul meu si, bineinteles, sistemul nu mi-a mai cerut parola. Acum am setat alta, mai usoara LOL si am sa-mi fac si o cheie de recuperare/resetare a parolei (in Control Panel\All Control Panel Items\User Accounts, click pe Create a password reset disk) plus am sa activez administratorul si am sa creez inca un user cu rol de admin.
Pentru a activa administratorul in Windows 7 sau Windows Vista rulati cmd-ul ca si administrator si scrieti comanda:
net user administrator /active:yes
 Pentru a dezactiva schimbati yes cu no.

Cum sa stergi parola uitata Windows 7 fara sa te loghezi
Cu mare rusine trebuie sa marturisesc ca am ramas cateva ore pe dinafara laptopului deoarece am uitat parola user-ului. Ei, de fapt n-am uitat-o, insa din motive doar de el stiute, calculatorul a ref…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri