FAT - NTFS - HDD
FAT - NTFS - HDD
Am cautat ceva vreme cum sa fac asta, deparece mi-a trebuit pentru a converti un hard disk extern din Fat32 in NTFS. Folosesc HDD-ul asta pentru PlayStation 3, pentru a stoca jocurile (pe care le cumpar LOL). HDD-ul a fost formatat in Fat32 toata viata lui si acum am vrut sa copii un joc - pe care l-am cumparat LOL - din PC pe HDD. Problema ee ca Fat32 are o limita maxima admisa a fisierelor de cca. 4GB iar jocul meu avea un fisier de vreo opt; dublu.
In trecut foloseam Partition Magic, insa acesta nu este compatibil cu Windows 7.
Asadar, am cautat putin pe net si problema a fost rezolvata in cateva minute. Inainte de a face si voi la fel, intelegeti, va rog, ca nu-mi asum nici o raspundere fata de eventualele neplaceri ce pot aparea. Cu alte cuvinte, la mine a functionat, dar la voi e posibil sa nu mearga - nu garantez nimic.
Deci, deschideti cmd-ul: Click pe start menu (stanga-jos, in taskbar) si scrieti cmd in casuta de cautare Search programs and files. Se va deschide cmd-ul in care va trebui sa introduceti linia urmatoare:
convert Q: /fs:ntfs
Va trebui sa inlocuiti Q cu litera HDD-ului (sau partitiei) pe care vreti s-o transformati din Fat32 in Ntfs. Nu stiu ce se va intampla daca incercati sa convertiti partitia pe care se gaseste instalat Windows-ul. Conform articolului de aici: marksxp.mvps.org/WindowsXP/fatntfs.php se pare ca este posibil, desi va trebui sa restartati PC-ul. In cazul meu am convertit un HDD extern si nu a fost nevoie de nici un restart.
Din nou, va asumati raspunderea in cazul eventualelor conversii nereusite, pierderi de date, formatari s.a.m.d.
Inca ceva: nu am icnercat niciodata, dar uitandu-ma la aceasta comanda simpla, cred ca este posibila si conversia din NTFS in FAT:
convert Q: /ntfs:fat

Cum sa convertesti din FAT in NTFS fara sa pierzi datele de pe HARD
FAT - NTFS - HDD Am cautat ceva vreme cum sa fac asta, deparece mi-a trebuit pentru a converti un hard disk extern din Fat32 in NTFS. Folosesc HDD-ul asta pentru PlayStation 3, pentru a stoca jocu…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu faceti spam.

Alte Stiri