12/07/2018

Consumul de internet în România în 2018. Ce date a publicat ANCOM? Consumul de internet în România în 2018. Ce date a publicat ANCOM?

✎ Stiri Noi 📅 12/07/2018

Consumul de internet în România. Un român a consumat lunar, în medie, 26 GB prin internetul fix şi 2,3 GB prin internetul mobil, arată datele ANCOM. În prima jumătate din 2018, traficul mediu lunar per locuitor a avansat cu 15% în cazul internetului fix. În plus, cel de internet mobil a înregistrat o creştere spectaculoasă de 49% per locuitor.

Consumul de internet în România în 2018. Internet mobil

Datele ANCOM pentru prima jumătate a anului curent arată că numărul conexiunilor 4G a crescut în continuare cu un ritm susţinut. Avansul este de 12%, ajungând la aproape 9 milioane de conexiuni.

Conexiunile 4G reprezintă 46% din numărul total de conexiuni la internet mobil. Pe de altă parte, 39% sunt conexiuni 3G. Mai exact, ponderea conexiunilor de mare viteză ajunge la 85% din totalul de 19,3 milioane conexiuni de internet mobil.

Traficul de internet mobil consumat a crescut cu 48%, ajungând la 0,26 milioane TB. Acest lucru înseamnă că traficul mediu lunar de internet mobil per locuitor a fost de 2,3 GB.

Consumul de internet în România. Internet fix

Numărul conexiunilor la internet fix din România a ajuns la 4,9 milioane la jumătatea anului 2018, conform ANCOM. Acestea a avut o creștere semestrială cu 3,6%.

Rata de penetrare a internetului fix la 100 gospodării era de 60% la nivel național, respectiv de 72% în mediul urban și de 43% în mediul rural.

Decalajul dintre mediul urban şi rural continuă să se reducă. Numărul de conexiuni de internet fix din mediul rural a depășit 1,5 milioane, înregistrând un ritm de creștere de 8% pentru al doilea semestru consecutiv.

O treime dintre conexiunile din rural permit viteze de peste 100 Mbps, în creștere cu 32%.

La nivelul întregii țări, ponderea conexiunilor de foarte mare viteză (cel puțin 100Mbps) a ajuns la 66%. Nivelul a crescut, în principal, datorită extinderii reţelelor de fibră optică, care ajung tot mai aproape de locaţia utilizatorilor finali. De altfel, 58% dintre conexiunile de internet fix sunt realizate prin FTTH sau FTTB.

Traficul total de internet fix a fost de 3 milioane de TB (+14%).

Citește și Cadouri de Crăciun. Idei de cadouri frumoase

 

Articolul Consumul de internet în România în 2018. Ce date a publicat ANCOM? apare prima dată în Jurnalul de Afaceri.



Articol original

👍 Va multumim ca ati citit Consumul de internet în România în 2018. Ce date a publicat ANCOM?

Trimiteți un comentariu
-->