Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din mai 2, 2016

Stresul cotidian şi alimentele pline de E-uri îi determină pe tot mai mulţi români să adopte un stil de viaţă sănătos. Mai ales în ceea ce priveşte alimentaţia. Doar că perioada sărbătorilor este o adevărată provocare. Cum să lipsească de pe masă sarmalele, drobul sau dulciurile? Ei bine, aceste reţete tradiţionale pot fi adaptate foarte uşor.
Sursa

Surpriza s-a produs, în cele din urmă. Ceea ce părea de domeniul fantasticului la startul sezonului a devenit realitate. Leicester City este, pentru prima oară în istorie, campioana Angliei. Cu două etape înainte de finalul actualei ediţii de Premier League, echipa lui Claudio Ranieri are cu șapte puncte mai mult decât a doua clasată, Tottenham Hotspur, care a obţinut doar o remiză pe terenul rivalei londoneze Chelsea, informează Digi Sport.
Sursa

Turiştii au un motiv în plus să meargă la munte, în weekenduri. Biletele de tren sunt cu aproape 50 la sută mai ieftine la călătoriile între staţiunile de pe Valea Prahovei şi judeţul Braşov. Vorbim despre o ofertă pe care CFR Călători a lansat-o pentru toţi cei care vor să viziteze obiectivele turistice din zonele montane.
Sursa

Un şofer de 27 de ani s-a impus drept câştigător la un concurs din Marea Britanie de sărit cu maşina... peste maşini. Folosind o rampă, zece curajoşi şi-au lansat maşinile în aer şi au încercat să sară peste opt maşini puse una lângă alta, cei mai mulţi fără să reuşească. Un juriu le-a evaluat prestaţia din punct de vedere tehnic, în timp ce publicul a apreciat şi rateurile, pentru că au fost spectaculoase.
Sursa

În Parlamentul Turciei, croşeele şi loviturile de picior par să ţină locul argumentelor. Pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână, deputaţii s-au luat la bătaie. Din nou, incidentele au pornit de la discuţii în contradictoriu, între aleşii de la putere şi opoziţia pro-kurdă.
Sursa

„Robert Turcescu mi-a spus adevărul despre scandalul ofiţerului acoperit”, a declarat în această seară Traian Băsescu, la un post de televiziune. El a precizat că discuţia a avut loc înainte ca fostul jurnalist să devină candidatul partidului Mişcarea Populară la Primăria Generală. Şi Robert Turcescu a venit cu precizări noi pe aceeaşi temă, dar chiar şi aşa, misterul anunţului făcut de el în 2014 nu e lămurit. Atunci, Robert Turcescu a scris pe blogul lui că a fost locotenent-colonel acoperit şi chiar a publicat inclusiv sumele de bani pe care le-a primit.
Sursa

Noi praguri îngrijorătoare atinse în criza refugiaţilor. Numărul minorilor neînsoțiți care au cerut azil în Europa, anul trecut, a crescut de aproape patru ori față de 2014. Concret, în 2015 au fost aproape 90 de mii de cazuri, arată un raport al Agenţiei Europene de statistică, Eurostat. 92 la sută din aceşti minori sunt băieţi, peste jumătate au între 16 şi 17 ani şi tot peste jumătate din ei provin din Afganistan. În 16 la sută din cazuri, ţara de origine e Siria.
Sursa

Slabe şanse ca alegerile locale să fie organizate în două tururi, crede Traian Băsescu. Deşi spune că Mişcarea Populară, partidul pe care îl conduce, ar avea de câştigat în acest caz, fostul preşedinte spune că judecătorii Curţii Constituţionale nu au argumente pentru o decizie care să ducă la schimbarea legii electorale. Declaraţiile au fost făcute în această seară, la un post de televiziune.
Sursa

Aproape 2 milioane de români vor avea bani în plus la salariu dintr-un foc. Creșterea salariului minim pe economie aduce 140 de lei extra în conturile celor plătiți la limita de jos. Atâta reprezintă net creșterea de la 1050 de lei la 1250 a plății minime. E o majorare importantă, de aproape 20 la sută, dar salariul minim tot rămâne neîndestulător, după cum demonstrează calculul făcut pentru o familie de angajați plătiți la limita de jos.
Sursa

Compania Hexi Pharma, aflată în centrul unui scandal al dezinfectanților din spitale, face precizări după un articol publicat de Inițiativa România. Potrivit acestora, numai în 2015, compania Hexi Pharma a avut 20 de contracte cu Spitalul de Arși (Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri București), cu o valoare totală de 26.150,7 de euro.
Sursa

Negociatorul șef al Uniunii Europene pentru discuțiile cu SUA privind Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP), Ignacio Garcia Bercero, a declarat luni că documentele publicate de Greenpeace privind discuțiile care se poartă între oficialii de pe ambele maluri ale Atlanticului în legătură cu acest acord comercial nu includ nici un fel de informații noi din partea UE.
Sursa

În copilărie viziona sute de filme alături de tatăl şi de fratele său. În adolescenţă, vindea casete video pe care le copia după cele din colecţia familiei. În timp, a ajuns unul dintre cei mai apreciaţi regizori români. Este, pe scurt, povestea bihoreanului Marian Crişan, care în 2008 a cunoscut succesul cu scurtmetrajul „Megatron”, care a obţinut „Palme D'Or”. Regizorul le-a vorbit colegilor noştri de la Digi24 Oradea despre începuturile sale în lumea cinematografiei şi despre cât de greu ajung filmele autohtone în cinematografe.
Sursa

După o pauză de 50 de ani, primul vas american de croazieră a plecat spre Cuba. La bordul feribotului Adonia sunt 700 de pasageri care vor ajunge astăzi la Havana. Călătoria va dura şapte zile, iar nava va opri în mai multe porturi din Cuba. Pentru croaziera de şapte zile, pasagerii au plătit între 1.800 şi 7.000 de dolari.
Sursa

Politicienii profită de sărbătorile pascale pentru a stârni simpatia alegătorilor. De obicei discreţi când vine vorba de viaţa personală, candidaţii la primării au făcut o excepţie în ultimele zile de precampanie. S-au fotografiat şi filmat la biserică şi acasă, alături de familii şi nu s-au dat în lături de la vopsit ouă şi frământat cozonaci.
Sursa

Toţi ne dorim ca îngerii păzitori să existe şi să vegheze asupra vieţii noastre, să ne abată de la deciziile nepotrivite şi să ne ofere o oarecare formă de protecţie... Aripi uriaşe, lumină divină, muzică de harpă şi, evident, norişori albi şi pufoşi. Acestea sunt clişeele care însoţesc, în cinematografie, imaginea îngerilor. Unii regizori s-au folosit... mult prea mult de ele şi au lansat câteva filme siropoase, uşurele, şi... cam atât. Alţii însă au reuşit să facă câteva producţii „îngereşti" care au scris istorie.
Sursa

O concentraţie prea mare de mercur în peşte sau ciocolată... cu plastic. Sunt doar două exemple de alerte alimentare provenite din ţările comunitare de la începutul anului şi până acum. Cele mai multe produse cu probleme provin din Spania şi Franţa. România este în a doua parte a clasamentului, cu doar două alerte - celebrul caz al brânzei cu E.coli şi un lot de covrigei ce conţineau substanţe posibil alergene, fără ca acest lucru să fie menţionat pe etichetă.
Sursa

Documentele secrete despre economia României şi cele din domeniul militar sunt cele mai vânate de spionii străini. De aceea ofiţerii de informaţii au scris un ghid de autoprotecţie pentru funcţionarii care lucrează cu date sensibile, să îi înveţe cum să se păzească de o eventuală iscoadă.
Sursa

Într-un prezent în care grija zilei de mâine ne împiedică să mai petrecem timp cu noi înșine, prea puțini găsesc vreme și liniște, pentru a se opri asupra marilor texte sacre. Petru Creția, erudit pe care toți cei care l-au cunoscut îl evocă plini de admirație, a muncit din greu, ani întregi, pentru a traduce cinci dintre cărțile biblice. Printre ele, a tălmăcit Cartea lui Iov, într-o superbă limbă română, străduindu-se să despovăreze scrierea pură de constrângerile bisericești. A scos la iveală, astfel, o literatura profundă și plină de căldură.
Sursa

Terminalul de plecări al aeroportului din Bruxelles, unde a avut loc unul dintre atacurile teroriste din 22 martie, a fost redeschis. Cel puţin teoretic, călătorii au scăpat de cozile infernale la care erau nevoiţi să stea pentru verificările de securitate. Reporterii Digi24 au filmat în urmă cu trei zile în corturile improvizate pentru a ţine loc terminalului devastat de explozii.
Sursa

Vieţi înecate în steril şi apă. Doar câteva turle de biserică mai amintesc azi că acum câteva decenii acea zonă din Apuseni era casă pentru sute de oameni. Un exemplu este Geamăna. Într-o singură noapte, satul a fost şters de pe faţa pământului de sterilul de la Roşia Poieni. Şi nu este singura comunitate dispărută. În urmă cu jumătate de secol, cinci sate de pe Valea Cernei au fost strămutate pentru ca în zonă să fie amenajat un lac de acumulare. Numai că apa a luat tot cu ea.
Sursa

11 oameni au murit şi 53 au fost răniţi în cele 52 de accidente grave produse în perioada sărbătorilor pascale pe arterele din întreaga ţară. Reprezentanţii Minsterului Afacerilor Interne spun că, statistic, cifrele indică o scădere semnificativă faţă de anul trecut şi că vor depune toate eforturile ca drumul înapoi acasă al celor plecaţi în vacanţă să fie ferit de pericole. Pentru asta Poliţia Rutieră a suplimentat numărul agenţilor, care vor acţiona cu peste 400 de radare, iar traficul va fi monitorizat şi cu ajutorul a două elicoptere.
Sursa

Lucian Bute a terminat la egalitate meciul cu Badou Jack, însă decizia celor trei arbitri judecători a stârnit controverse. Chiar şi Floyd Mayweather, cel care îl manageriază pe Jack, a urcat în ring şi a contestat arbitrajul. Dintre cei trei arbitri-judecători, doar unul l-a dat câştigător pe Badou Jack, scor 117-111, în timp ce ceilalţi doi au dat egalitate, 114-114, potrivit Digi Sport.
Sursa

Muzica şi literatura au reînviat satele din Banat pustiite de comuniştii care au vândut şvabii guvernului german ca să câştige valută. La Altringen, oamenii vin să trăiască la fel ca personajele din cărțile Hertei Muller în case tradiţionale, iar ecourile festivalului de jazz de la Gărâna răsună până în Japonia.
Sursa

La poalele munţilor Făgăraş, într-un sat parcă decupat dintr-o poveste veche, un grup de 40 de copii demonstrează că tradiţia poate fi dusă mai departe. Îndrumaţi de preotul din comună şi de câţiva localnici, tinerii se adună în fiecare săptămână pentru a crea obiecte care, în oraşe, au fost demult uitate. Cei mici au învăţat să lucreze cu lemnul, să coasă, să tricoteze şi chiar să picteze.
Sursa

Top