Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din mai 1, 2016

Vremea va fi plăcută în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime care vor fi cuprinse între 15 şi 22 de grade Celsius. Norii se vor înmulţi în majoritatea regiunilor şi va ploua local în sud-vest şi la munte. Aversele, însoţite şi de vânt, se vor extinde în timpul nopţii în tot sudul ţării, iar la altitudini mari va apărea lapoviţa.
Sursa

Ambiţia şi dorinţa de a fi învingător nu cunoaşte limite. O demonstrează un elev de 15 ani din Moreni, Dâmboviţa. În timp ce mulţi adolescenţi de vârsta lui sunt pasionaţi de gadgeturi de ultimă generaţie, tânărul a reuşit performanţa de a se califica la fazele naţionale a patru olimpiade şcolare. Şi nu vorbim despre materii uşoare. Matematică, fizică, informatică şi, atenţie, astrofizică. Să vedem povestea lui.
Sursa

Cum pentru unii tradiția de 1 mai înseamnă să meargă la mare, indiferent de vreme, nici anul acesta nu a contat că Paștele s-a suprapus cu prima zi de sezon. Unii au petrecut până în zori și au mers direct pe plajă. Alţii s-au plimbat pe malul mării sau cu telegondola. În Vamă, aceeaşi atmosferă boemă: balade rock, băi în mare şi somn pe nisip.
Sursa

Pensiunile de la munte au fost pline ochi de Paște. Foarte mulți români au ales să își petreacă sărbătorile și în Bucovina. Cei care au ales să se cazeze în case bătrânești au avut ocazia să vadă ce înseamnă să dormi pe saltele umplute cu paie și au fost întâmpinați cu miel la proțap și vin făcut în casă.
Sursa

Lipsa banilor pentru pensii, cu care se confruntă statul, pune în pericol singura componentă care are profit: fondurile de pensii administrate de companiile private. Potrivit unui document guvernamental, Executivul s-ar pregăti să prelungească din nou, cu încă doi ani, perioada în care trebuie să transfere companiilor private administrarea unei părţi din contribuţia salariaţilor. Totul se va traduce in venituri mai mici pentru viitorii pensionari.
Sursa

De peste 150 de ani, locuitorii unui sat din judeţul Sălaj organizează în prima zi de Paşte un concurs de ciocnit ouă roşii. La „ciocotă” participă numai bărbaţii şi copiii. Cu toţii se adună în faţa bisericii, iar după slujbă se dă startul competiţiei de spart ouă. Norocoşii care au bifat cele mai multe reuşite au dus acasă coşurile pline cu ouă.
Sursa

Am vorbit la un moment dat despre tendinţa unor vorbitori de a româniza anumite formule din fondul limbii latine. Am amintit despre forma greşită „persoană non grată”, folosită în locul formei corecte „persona non grata” şi despre felul în care anumite locuţiuni din latină (in extremis, in corpore, in vitro, in extenso) au fost românizate anapoda: în extremis, în corpore, în vitro sau în extenso.
Sursa

Patricia Ţig a reuşit una dintre surprizele zilei la Madrid. Românca de pe locul 134 WTA a trecut în turul întâi de a 32-a jucătoare a lumii, rusoaica Daria Kasatkina. Şi Sorana Cîrstea a debutat cu dreptul pe zgura din capitala Spaniei. Din 2017, timp de cinci ani, turneul feminin de la Madrid va putea fi urmărit în direct pe Digi Sport.
Sursa

Cinematografia rămâne o industrie de divertisment prin excelență dar mai înseamnă uneori și arta, emoție, căldură, amintire, memorie, identitate, istorie. Ne mândrim cu minunatele noastre bisericuțe din lemn, dar prea puțin ne pasă ce se întâmplă cu ele, de fapt. Sunt unice în lume dar cine le protejează de uitare și mai ales de degradare? Acesta este subiectul documentarului realizat de curând de cineastul Kiki Vasilescu.
Sursa

Hollywood-ul s-a mutat câteva ore la Washington, pentru Cina Corespondenţilor de la Casa Albă. La acest eveniment se adună două lumi diferite, cea a miliardarilor, vedetelor şi mogulilor media pe de-o parte, şi cea a jurnaliştilor, politicienilor şi a persoanelor influente, de partea cealaltă. Este a opta şi ultima Cină a Corespondenţilor găzduită de Barack Obama.
Sursa

1 Mai, Ziua Internaţională a Muncii, a fost marcată în Turcia prin lupte de stradă. Sute de oameni s-au luat la bătaie cu poliţiştii în Istanbul, fiindcă nu au fost lăsaţi să protesteze în Piaţa Taksim. E vorba de aceeaşi piaţă unde, în urmă cu trei ani, aveau loc ample demonstraţii împotriva guvernului condus pe atunci de Recep Erdogan. Un om a murit în confruntările de astăzi. Proteste au fost în mai multe ţări: în Indonezia, Hong Kong şi Coreea de Sud, oamenii au cerut condiţii mai bune de muncă şi salarii mai mari.
Sursa

La Ciocăneşti, în judeţul Suceava, păstrarea tradiţiei este literă de lege. Comuna a devenit, în timp, un adevărat muzeu în aer liber. Casele din această localitate au pereţii pictaţi cu motive tradiţionale. Modele au fost împrumutate din portul popular, încă de acum cinci decenii şi pentru că frumuseţea caselor a atras atenţia tuturor, picturile sunt acum obligatorii printr-o Hotărâre a Consiliului Local.
Sursa

Textele lui Matei Vișniec, invitatul Mirunei de la rubrica „Interviu cu oameni mari”, sunt în manualele școlare. Și pentru că, deși este stabilit de ani buni în Franța, dramaturgul a scris o piesă de teatru pentru copii, care s-a jucat în premieră în România, pe scena teatrului Țăndărică. De ce s-a apucat să scrie pentru cel mai mic public, ce îi plăcea să facă în copilărie sau care erau carțile lui preferate, aflați din materialul următor.
Sursa

Binele trebuie făcut în fiecare moment, nu doar de sărbători. Este crezul unui preot din Buzău, care de mai bine de 20 de ani, schimbă vieţi. Zeci de orfani, tineri defavorizaţi sau vârstnici au învăţat de la Mihail Milea că viaţa merită trăită la orice vârstă. Şi că bucuria pe care o oferim celor din jur este singura noastră avere.
Sursa

Victor Opaschi, secretar de stat pentru Culte: Tocmai de aceea viitoarea moschee, îmi spunea domnul muftiu, va avea trei imami, un imam pentru comunitatea tradițională turco-tătară, un imam pentru comunitatea musulmană arabă, și un al treilea imam pentru românii convertiți la islam. În București sunt 17 moschei din care numai una este autorizată de statul român și funcționează sub autoritatea Muftiatului Cultutului Musulman. Restul moscheilor aparțin unor organizații culturale islamice. În perioada 2010-2013, o parte din aceste organizații au fost anchetate de procurorii DIICOT, fiind suspectate că au finanțat activități teroriste. Suspiciunile procurorilor nu s-au concretizat, iar dosarul penal a fost închis. Una dintre fundațiile a căror activitate a fost verificată de DIICOT este Centrul Cultural Islamul Azi, al cărui președinte este Abu Al Ola Al Ghithy. Abu Al-Ola Nagi Al-Ghithy, președinte Centrul Cultural Islamul Azi: Chiar noi am respectat decizia DIICOT să vină să verifice ce…

La Reşiţa, în Caraş-Severin, acolo unde în urmă cu 140 de ani a pornit la drum prima locomotivă cu aburi din ţara noastră, un muzeu unic este vizitat de mii de turişti de pe întreg mapamondul. 16 locomotive istorice sunt expuse în cel mai mare muzeu tehnic în aer liber din Europa. Puteţi admira motoarele care trăgeau trenurile protipendadei acum un veac, dar şi locomotivele folosite în „epoca de aur”.
Sursa

DJI Phantom 4 este cea mai futuristă drona consumer construită până acum. Oamenii spun că este drona pe care o poate zbura oricine, multirotorul pe care oricât ai încerca nu îl poți prăbuși. Iar din scurta experiență pe care am avut-o cu Phantom 4 vă putem spune că deși poate nu în totalitate adevărat, constructorii de la DJI au reușit să creeze cea mai accesibilă și prietenoasă dronă de până acum.
Sursa

Mulţi oameni îşi dau seama de cât de importantă este hrana sănătoasă în momentul în care în viaţa lor apare un copil. O tânără care urma să devină mamă a început să cultive legume fără chimicale împreună cu fratele său. Încet, încet, grădina lor a înflorit şi s-a transformat într-o adevărată afacere.
Sursa

Închisoarea nu este grea doar pentru condamnaţi. Copiii celor aflaţi după gratii trec prin momente grele, atât la şcoală, cât şi în societate. În România sunt aproape 17 mii de copii în această situaţie. Mulţi au rezultate slabe la şcoală, se confruntă cu probleme emoţionale şi riscă să devină infractori.
Sursa

Președintele Klaus Iohannis a plecat în Afganistan pentru a se întâlni cu soldații români care se află acolo în misiune. Vizita președintelui, care aseară a participat la slujba de Înviere de la Patriarhie, intervine în prima zi a Paștelui ortodox. Șeful statului este însoțit și de prima-doamnă, Carmen Iohannis.
Sursa

La Moscova, o slujbă grandioasă a fost oficiată în Catedrala Hristos Mântuitorul de Patriarhul Kiril. La ceremonie au participat atât preşedintele Vladimir Putin, cât şi premierul Dmitri Medvedev. La Istanbul, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a condus slujba de Înviere din catedrala patriarhală. Iar la Atena, credincioşii ortodocşi s-au strâns la biserica Sfântul Dionisie din centrul oraşului, ca să asiste la slujba oficiată de arhiepiscopul Ieronim, liderul Bisericii Greciei.
Sursa

Lucian Bute a terminat la egalitate meciul cu Badou Jack, însă decizia celor trei arbitri judecători a stârnit controverse. Chiar şi Floyd Mayweather, cel care îl manageriază pe Jack, a urcat în ring şi a contestat arbitrajul. Dintre cei trei arbitri-judecători, doar unul l-a dat câştigător pe Badou Jack, scor 117-111, în timp ce ceilalţi doi au dat egalitate, 114-114.
Sursa

Top