Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din februarie 21, 2016

Şapte copii din Constanţa au descoperit ce înseamnă jocul abia după ce au fost luaţi de stat din casa mamei lor. Copiii, cu vârste între unu şi zece ani, locuiau toţi, împreună cu mama şi cu cei doi fraţi majori, într-o cameră insalubră, fără lumină şi fără apă potabilă. Acum un an, mezinul familiei, în vârstă de numai o lună, a ajuns la spital muşcat de şobolani şi grav bolnav. Autorităţile au fost anunţate şi copii au fost duşi într-un centru de primire.
Sursa

"Copiii nu sunt mini-oameni cu mini-drepturi. Chiar dacă nu au cicatrici vizibile, au cicatrici mai grave: ale umilinței". Este un apel lansat de la tribuna Consiliului Europei, pentru modificarea percepției și acțiunilor privind protecția reală a copiilor. România încă rătăcește prin hățișul celor 95 de acte normative pe care le-a adoptat în 25 de ani. Își îngroapă prea puținii lucrători sociali în munți de hârtii și se caută mereu prin buzunare pentru ceva mărunțiș cu titlu de ajutoare. Timp în care distanța dintre copii și părinți se tot măsoară cu palme, vorbe grele, sărăcie afectivă și financiară.
Sursa

Pereţi plini de igrasie, gresie spartă, ţevi ruginite. Sunt condiţiile în care au fost internaţi, la începutul săptămânii, şapte pacienţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin. După ce unul dintre aceştia a filmat în salon şi a postat imaginile pe internet, conducerea spitalului i-a mutat pe bolnavi şi a lipit pe uşa salonului un bilet în care scrie că este dezafectat.
Sursa

Un computer tomograf este piesă de decor la spitalul orăşănesc din Panciu, judeţul Vrancea. Aparatul, care a costat aproape 900.000 de euro, a fost cumpărat anul trecut, dar nu a primit nici până acum autorizaţia de funcţionare de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare. Autorităţile dau vina pe birocraţie şi spun că periodic trebuie să mai depună câte o hârtie la dosar.
Sursa

Manifestările de ură la adresa refugiaţilor devin tot mai dese în Germania. Cel mai recent incident s-a petrecut în estul ţării, unde un centru pentru refugiaţi a luat foc. Mai mulţi localnici au aplaudat momentele în care flăcările distrugeau acoperişul clădirii, în timp ce unii dintre ei au încercat să-i împiedice pe pompieri să stingă focul. Potrivit primelor informaţii, incendiul ar fi fost provocat.
Sursa

Oraşul Căzăneşti din judeţul Ialomiţa are doar o stradă asfaltată. Nu are spital, nici sistem de canalizare, iar numărul locuitorilor este cu mult sub cel prevăzut de lege ca fiind necesar pentru acordarea statutului de oraş. Locuitorii au votat, la un referendum organizat anul trecut, revenirea la statutul de comună. Spun că singurul lucru care s-a schimbat în viaţa lor de când sunt orăşeni sunt impozitele, care s-au dublat.
Sursa

Un primar din Gorj vrea să transforme oraşul pe care îl administrează în comună, aşa cum a fost în urmă cu 12 ani. Motivul este că nu reuşeşte să atragă fonduri europene având statutul de oraş. Astfel că dacă în comune primarii au obţinut fonduri chiar şi pentru asflatarea unor drumuri forestiere, primarul din Tismana abia a reuşit să obţină bani pentru un Centru de Informare Turistică.
Sursa

Statele Unite, Rusia şi China au cele mai de temut armate de pe glob conform unui top făcut de o revistă de specialitate. Milioane de oameni pot fi mobilizaţi în caz de război, iar arsenalul de luptă este format din mii de tancuri şi echipamente militare de ultimă generaţie. În acest clasament mondial, România se află pe locul 56. Forţa noastră militară este considerată ca fiind superioară celei din ţările vecine precum Bulgaria şi Ungaria.
Sursa

De la începutul lunii, numărul celor care au trecut ilegal graniţa din Serbia în Ungaria este de două ori mai mare decât în toată luna trecută. Poliţia maghiară, citată de BBC, informează că 1.200 de străini au fost prinşi între 1 şi 20 februarie după ce au escaladat sau au tăiat secţiuni din gardul construit la frontiera sârbă.
Sursa

Siria este la câteva ore distanţă de un armistiţiu. Secretarul de Stat american, aflat în vizită în Iordania, a declarat că se lucrează la ultimele detalii pentru implementarea unui acord de încetare a focului. Acesta a fost discutat în prealabil cu Rusia, iar într-un interviu pentru presa spaniolă, preşedintele sirian a declarat că îl va respecta câtă vreme vor face la fel toate părţile implicate în conflict.
Sursa

Trei irakieni şi un palestinian au fost prinşi în această dimineață la frontiera de sud-vest a țării, în zona Sânnicolau Mare. Refugiaţii sunt acuzați de trecere frauduloasă a frontierei. Bărbații, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, n-au documente și au declarat că se îndreaptă spre state din vestul Europei. După audieri, cei patru bărbați vor fi conduși la Serviciul pentru Imigrări Timiș.
Sursa

Pericolul vine, uneori, chiar cu ambulanţa. Mai bine de jumătate dintre maşinile de intervenţie din ţara noastră sunt mai vechi de şapte ani, iar unele dintre ele sunt conduse de şoferi iresponsabili. Nu folosesc centura de siguranţă nici pentru ei, nici pentru pacienţii pe care îi transportă. Sunt concluziile celor aproape 200 de controale făcute de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul de Interne, controale finalizate cu amenzi de aproape 60 de mii de lei.
Sursa

Instanţa Supremă a stabilit nivelul dobânzii pe care clientul trebuie să o plătească pentru un credit în euro, luat în 2007. Judecătorii au considerat ca fiind abuzivă dobânda de referinţă variabilă stabilită de bancă, aşa că obligă instituţia să se raporteze de acum încolo la indicele Euribor, atunci când calculează dobânda. Banca este obligată şi să restuie banii încasaţi abuziv, până acum, din această clauză.
Sursa

A colindat 14 ţări, în aproape doi ani, cu numai câţiva bani în buzunar, iar acum le împărtăşeşte şi altora cum a reuşit acest lucru. Este aventura unui tânăr, care a renunţat la jobul său dintr-o multinaţională, şi a plecat la drum, din dorinţa de a vedea lumea. A muncit pentru cazare şi masă, iar ca să ajungă dintr-un loc în altul, a făcut autostopul.
Sursa

PSD este la un pas de a depune moţiune de cenzură. Social-democraţii spun că s-a umplut paharul după ultimele acţiuni ale Guvernului Cioloş, iar cea care a pus capac este demiterea unor prefecţi dintre cei puşi de Victor Ponta. În plus, liderii PSD cred că prestaţia unora dintre miniştri este mult sub aşteptări şi ar trebui schimbaţi. Dacă nu, PSD este gata să depună moţiune. Liviu Dragnea ar avea sprijinul ALDE într-un asemenea demers. În schimb, UNPR stă pe gânduri.
Sursa

Viitorul se arată uşor înţepenit şi cu dureri de spate pentru România. Deşi acum suntem o populaţie mai tânăra decât media europeană, se estimează că în anul 2060, şase din zece români vor avea peste 65 de ani. Faţă de primul recensământ de după anul 1989, când România numără peste 23 de milioane de locuitori, astăzi suntem mai puţin de 20 de milioane. 3,4 milioane de români au peste 65 de ani şi 3,3 milioane sub 14 ani.
Sursa

Bătrâneţea nu înseamnă doar degradare fizică, ci mai este şi o stare de spirit. Poţi rugini sau poţi alege să rămâi tânăr, activ, atent, interesat de viaţă. O spun câţiva seniori speciali, care au ales a doua variantă: marile actriţe Ileana Stana Ionescu şi Alexandrina Halic, neurochirurgul Leon Dănăilă care la vârsta de 82 de ani încă mai operează pe creier, şi Lucia Radu, o doamnă venerabilă care participă la maratoane ca la 20 de ani, deşi are 84.
Sursa

În ţara în care fizica şi chimia înseamnă cursuri predate la tablă, puţini dintre elevi ştiu cum arată un laborator de ştiinţe modern. De la începutul acestui an, s-a deschis în Bucureşti primul centru ştiinţific, în care copiii pot învăţa, gratuit, cu ajutorul experimentelor. Aşa că, matematica, fizica, biologia sau chimia se transformă în cursuri practice.
Sursa

Marilena, Claudiu şi Emanuel vor pleca la toamnă la Oxford. Nu ca să se distreze, ci pentru că au fost acceptaţi de faimoasa universitate din Anglia. Sunt din clasa a XII-a B, a Colegiului Naţional "Ienăchiţă Văcărescu" din Târgovişte, acolo unde cel mai slab licean are media generală peste 9. Pe lânga cei trei adolescenţi cu rezultate remarcabile la olimpiadele şi concursurile şcolare, alţi şase vor studia, din septembrie, la universităţi de top din Europa.
Sursa

15.000 de euro! Aceasta este valoarea unei burse de excelenţă pe care orice tânăr care a câştigat olimpiade internaţionale o poate obţine, cu condiţia ca la finalizarea studiilor să rămână în România şi să lucreze în domeniul cercetării. Pe lângă aceşti bani, cei care optează pentru o astfel de bursă mai pot primi încă 12.000 de euro, în funcţie de rezultate. Deşi sumele nu sunt de neglijat, ministrul Educatiei susţine că de trei ani, de când se acordă aceste burse, tinerii din ţara noastra nu se înghesuie să aplice pentru ele!
Sursa

Donald Trump şi Hillary Clinton au reuşit să se impună în faţa contracandidaţilor în cursa pentru Casa Albă. Magnatul imobiliar a luat 32,5 la sută din voturile republicanilor din Carolina de Sud, cu 10 procente în plus faţă de cel clasat pe locul 2, Marco Rubio. În tabăra democraţilor, fosta Primă Doamnă a fost votată în Nevada de 52 la sută dintre alegători. Anunţul serii a fost legat de retragerea din cursa electorală a lui Jeb Bush, a cărui campanie nu a avut până acum rezultatul scontat.
Sursa

Top