Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din februarie 20, 2016

Peste 6000 de camioane sunt blocate duminică dimineaţă la frontiera dintre Bulgaria şi Grecia. În partea elenă, maşinile au ajuns până la Serres, oraş situat la peste 40 de kilometri de graniţă. Discuţiile, care au avut loc ieri, pentru deblocarea vămii de la Kulata, una dintre cele mai importante dintre cele două ţări, au eşuat, deoarece niciuna dintre părţi nu vrea să renunţe. Ca urmare, transportatorii bulgari au anunţat că vor înăspri blocada şi că nu vor lăsa să treacă nici măcar familiile care au copii mici.
Sursa

Dacă aţi păstrat bonurile fiscale de luna trecută, astăzi aţi putea fi premiaţi. După-amiază are loc extragerea Loteriei fiscale, cu un premiu total de un milion de lei. Contează data şi suma de pe chitanţă. Premiul minim este 10.000 de lei. La ediţia precedentă, bonul câştigător a avut o valoare de 538 de lei. Nouă români vor împărţi premiul pus în joc şi vor primi câte 21.000 de euro.
Sursa

„Este important să avem controlul asupra înregistrării refugiaţilor. Nu ne putem permite să îi lăsăm pur şi simplu să intre în ţările noastre, într-o manieră necontrolată. Cea mai bună metodă este să facem acest lucru la frontierele Uniunii Europene”, spune secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe din Austria, ambasadorul Michael Lindhart, într-un interviu pentru „Pașaport diplomatic”.
Secretarul general al MAE din Austria: „Este important să avem controlul asupra înregistrării refugiaţilor”

Peste 37.000 de cazuri de contaminare cu virusul Zika, dintre care 6.356 femei însărcinate, au fost confirmate în Columbia, cu 5.500 mai multe cazuri noi într-o săptămână, se arată în cel mai recent bilanț oficial difuzat sâmbătă în a doua țară cea mai afectată după Brazilia, potrivit Agerpres.
Virusul Zika. Peste 37.000 de cazuri înregistrate în Columbia, dintre care 6.356 femei însărcinate

Difuzarea unor înregistrări video în care se vede cum polițiștii evacuează un autobuz din Saxonia plin cu solicitanți de azil care refuzau să intre într-un centru de primire de frica manifestanților anti-refugiați a provocat proteste sâmbătă în Germania, potrivit Agerpres.
Germania: Poliția e acuzată de tratament brutal față de refugiați, după apariția pe internet a două înregistrări video

80 de candidaţi la următorul examen de bacalaureat au participat la prima şedinţă de meditaţii la matematică oferită de profesorii universitari din Iaşi. Cadrele didactice de la Facultatea de mecanică au decis să facă, în fiecare sâmbătă, până la vară, ore gratuite de pregătire. Ei spun că sunt îngrijoraţi de numărul mic de candidaţi din judeţ care promovează Bacalaureatul.
Meditații gratuite la matematică pentru candidații la bacalaureat

Propunerea ca românii care nu merg la controale medicale preventive să fie sancţionaţi ar putea să dispară. Iniţiatorii legii spun că au ajuns la această concluzie după discuţiile cu medici din toată ţara. Argumentul specialiştilor a fost că legea prevenţiei va fi greu de aplicat, mai ales în mediul rural.
Proiectul legii prevenției. Fără sancțiuni pentru cei care nu merg la controale medicale

Pregătirile pentru înfiinţarea agenţiei care se va ocupa de administrarea bunurilor sechestrate de la condamnaţi au intrat pe ultima sută de metri. Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică regulamentul de funcţionare al viitoarei instituţii. Documentul prezintă detaliat atribuţiile funcţionarilor care vor putea să administreze sau să vândă bunurile confiscate.
Vânătorii de averi ilegale. Cum va funcționa Agenția de administrare a bunurilor confiscate

Copiii din România sunt cei mai fericiţi din lume. Sunt rezultatele ultimului studiu realizat de Fundaţia Jacobs, din Marea Britanie, în cadrul căruia au fost chestionaţi copii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 12 ani, din 16 ţări. Şi la precedentul raport de acest gen, publicat anul trecut, şi intitulat Lumea Copiilor, copiii români au ieşit tot pe primul loc la capitolul fericire.
Studiu. Copiii din România sunt cei mai fericiţi din lume

Sute de şoferi şi turişti români sunt blocaţi de o parte şi de alta a graniţei dintre Grecia şi Bulgaria, în coloane de maşini care depăşesc 20 de kilometri. Ei au căzut la mijloc în disputa dintre fermierii greci şi transportatorii bulgari. Cele două tabere au blocat, pe rând, punctele de trecere a frontierei. Acum, marfa se strică în tiruri, iar firmele de transport românești încep să îşi calculeze pierderile.
Blocaj la granița dintre Bulgaria și Grecia. Transportatorii români pierd zeci de mii de euro

Toate clădirile declarate monument istoric ar putea fi exceptate de la plata impozitelor. Este dorinţa mai multor senatori şi deputaţi care susţin că întreţinerea unor astfel de imobile este şi aşa destul de costisitoare, iar proprietarii lor nu ar mai trebui împovăraţi şi cu plata impozitului. Aleşii au iniţiat şi o lege în acest sens care va intra mai întâi în dezbaterea Senatului.
Proiect: Clădirile istorice, scutite de impozit

Pasajul de la Piaţa Sudului va fi gata în această vară, pe 30 iunie, spune primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava. Momentan, lucrările sunt gata doar în proporţie de 40 la sută%, iar în zonă a mai fost închisă o bandă de circulaţie. Cei mai nemulţumiţi rămân şoferii şi locuitorii care de doi ani aşteaptă terminarea lucrărilor.
Pasajul de la Piața Sudului, gata în proporție de 40%. Primarul Capitalei: „Sper ca până la 30 iunie să se finalizeze”

Acordul de la Bruxelles a crescut şansele Marii Britanii de a rămâne în Uniunea Europeană. Cel puţin la casele de pariuri. Statisticile publicate în această dimineaţă şi citate de agenţia Reuters, arată că sunt 69% şanse ca rezultatul referendumului să fie proeuropean. Printre britanici, însă, părerile sunt împărţite.
A fi sau a nu fi în Uniunea Europeană. Reacțiile britanicilor la acordul de la Bruxelles

Protest inedit în judeţul Cluj. O maşină a fost condusă pe ultimul drum de un alai de 150 de oameni, în semn de protest faţă de starea proastă a şoselei care trece prin Petreştii de Jos. Localnicii s-au săturat ca de opt ani să li se tot promită că drumul va fi reparat şi să nu se întâmple nimic. Şoseaua care face legătura cu E60 a fost distrusă în timpul lucrărilor la Autostrada Transilvania.
Protest pentru reabilitarea unei şosele din Cluj

O idee bună face ca o grădiniţă din Zalău să aibă toate locurile ocupate până în 2018. Motivul este mini-salina cu bulgări de sare de la Praid. După un program stabilit de specialişti, copiii petrec aici aproape o oră pe săptămână, în două şedinţe, iar veselia este mare, pentru că au liber la joacă în camera special amenajată.
Grădinița cu salină. În timp ce se joacă, copiii fac și terapie cu aerosoli salini

După ce a stat închis zece ani pentru că s-a dovedit inutil, un centru de afaceri ridicat de Consiliul Judeţean Suceava va fi transformat în terminal pentru Aeroportul Internaţional. Autorităţile spun că fac această nouă investiţie pentru dezvoltarea aeroportului, dar deocamdată nu pot nici măcar estima costurile acestei transformări.
Un centru de afaceri va fi transformat în terminal pentru aeroport

Există riscul unui război între Turcia şi Rusia din cauza Siriei, avertizează preşedintele francez Francois Hollande care îndeamnă la reluarea rapidă a negocierilor. Pe de altă parte, Moscova a înaintat un proiect de rezoluţie în Consiliul de Securitate al ONU, prin care cere respectarea suveranităţii Siriei şi solicită ca toate planurile unei intervenţii străine la sol să fie anulate. În replică, Turcia, despre care Moscova crede că masează trupe la graniţa siriană, a afirmat că nu va ataca singură.
Franţa: Risc de război între Rusia şi Turcia. F. Hollande îndeamnă la reînceperea negocierilor de pace pe Siria

Controale la unităţile de primiri urgenţe din Hunedoara şi Iaşi, judeţe aflate în topul naţional, în ceea ce priveşte numărul de urgenţe. Statisticile arată că unul din doi locuitori apelează, într-un an, la aceste servicii medicale. Acesta este şi motivul pentru care secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a anunţat că va face verificări amănunţite în cele două judeţe. Medicii au însă o explicaţie simplă: pacienţii cu afecţiuni minore, care ar putea fi tratate de medicul de familie, aglomerează inutil secţiile.
Iaşi şi Hunedoara, județele fruntaşe la numărul de urgenţe

O furtună tropicală de o forţă uriaşă a lovit, în această dimineaţă, insulele Fiji. Meteorologii americani spun că vântul, care însoţeşte ciclonul, poate atinge chiar şi 230 de kilometri pe oră. Adică echivalentul unui uragan de categorie cinci, cel mai înalt nivel de clasificare pentru astfel de fenomene.
Stare de dezastru natural în insulele Fiji: vântul va atinge 230 de km la oră

Jazz-ul, educaţia financiară sau arhitectura sunt trei dintre materiile pe care le pot învăța elevii la şcoală. Elevii îşi pot alege cursul opţional în funcţie de nevoile şi de curiozităţile lor. Desigur, există şi câteva mici dezavantaje. Trebuie să aibă profesori, iar reprezentanţii şcolii să propună Ministerului Educaţiei o programă pentru disciplină aleasă.
Elevii pot învăța arhitectură la școală

S-au săturat să locuiască la oraş şi vor, din nou, ca localitatea lor să redevină comună! Este vorba despre localnicii din Dragomireşti, judeţul Maramureş, care au devenit orăşeni, cu acte în regulă, în 2004. Iniţial s-au mândrit cu statutul dobândit, dar apoi au descoperit că în afara faptului că taxele şi impozitele li s-au dublat, apa de la robinet este tot tulbure şi nepotabilă, iar străzile sunt tot neasfaltate.
Au votat la referendum să fie orăşeni. Acum vor referendum să se revină la statutul de comună

În era internetului a devenit o modă care câştigă tot mai mult teren. Este vorba despre vlogging. Adică, bloguri filmate. Publicul ţintă sunt adolescenţii. În străinătate, să fii vlogger este o meserie în sine, iar vloggerii sunt noile vedete din mediul virtual. În ultimii ani, acest fenomen a apărut şi în România, iar tineri precum Mikey Hash, Zmenta, Gaben sau Anne Marie au canale cu sute de mii de abonaţi şi zeci de milioane de vizualizări.
Ce înseamnă vlogging-ul. Noua modă din mediul virtual

Aleşii sar în ajutorul patronilor de localuri. Deputaţii din comisia de administraţie publică vor ca restaurantele şi cluburile fără autorizaţie de la pompieri să fie lăsate să funcţioneze în continuare, până la finalul acestui an. Prea puţini inspectori ISU, prea multe localuri şi prea puţin timp pentru obţinerea autorizaţiei. Aceasta este teoria care stă în spatele amendamentului adoptat în comisia de specialitate. Proprietarii de localuri spun că, dacă ideea nu se transfomă în lege, vor fi obligaţi să-şi închidă afacerile.
Aleşii sar în ajutorul patronilor de cluburi: Fără avize ISU până la 31 decembrie

Top