Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din februarie 16, 2016

Declarația făcută luni de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a evocat posibilitatea încheierii monitorizării României înaintea Bulgariei în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), a stârnit din partea unor politicieni bulgari reacții critice la adresa guvernului de la Sofia.
Politicieni bulgari critică guvernul de la Sofia după ce Jean-Claude Juncker a evocat posibilitatea decuplării României de Bulgaria în MVC

Treceri de pietoni pe care şoferii pur si simplu le igonră şi pietoni nevoiţi să fugă din calea maşinilor, deşi traversează strada prin loc permis, pe culoarea verde. Sunt scene surprinse zi de zi, în toate marile oraşe din România, lucru ce aduce ţara noastră pe primul loc în Europa la numărul pietonilor morţi în accidente. Soluţia ar putea să vină din Parlament, unde aleşii vor să modifice, din nou, Codul Rutier şi să dubleze sancţiunile.
Senatorii-pietoni vor pedepse duble pentru șoferi

Premierul Dacian Cioloș a început o vizită oficială la Bruxelles, programată pe parcursul a două zile. Dacian Cioloș s-a întâlnit cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, și au discutat despre situația din România, din UE, despre temele abordate la summitul de joi, despre Marea Britanie și despre refugiați și despre Moldova.
Martin Schulz: Parlamentul European e pe aceeași lungime de undă cu planul guvernului României

Republicanul Jeb Bush a primit o mână de ajutor în campania electorală chiar de la fratele său, fostul preşedinte american George W. Bush. Acesta i s-a alăturat la unul dintre mitingurile electorale din Carolina de Sud. Gestul este de înţeles, pentru că Jeb Bush are nevoie de tot ajutorul înaintea alegerilor primare de sâmbătă, în condiţiile în care sondajele îl plasează abia pe al cincilea loc în preferinţele electoratului republican.
Fraţii Bush fac echipă în campania electorală

Anchetă de la Guvern în cazul bebeluşilor din Argeş. Premierul şi-a trimis Corpul de Control ca să verifice dacă cei mici au fost trataţi corect şi dacă ancheta în curs este bine făcută. Inspectorii trimişi de premier nu exclud nici varianta unei infecţii intraspitaliceşti. Aceasta și cele mai importante știri ale după-amiezii de 16 februarie, în jurnalul EXCLUSIV ONLINE de la Digi24.
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii de 16 februarie

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că are tot mai puţină încredere în Guvernul condus de Dacian Cioloş și îi cere să abroge hotărârea de guvern prin care stabileşte data alegerilor locale pentru a demonstra că nu face jocurile PNL. Liviu Dragnea spune că este nemulţumit şi de prestaţia unor miniştri, dar şi de schimbarea unor secretari de stat numiţi în guvernarea PSD.
Liviu Dragnea, încredere tot mai puțină în Guvern

În toată țara avem parte de cele mai ridicate temperaturi de la începutul iernii. Mai mult decât atât, în București, este cea mai caldă zi de februarie de când se fac măsurători meteo în acest oraș, cu 25 de grade Celsius la ora 15:00.
Record de temperatură pentru luna februarie: 25 de grade Celsius. La un grad diferență de maxima absolută 

Membrii Comisiei pentru muncă din Camera Deputaților au dat raport de admitere marți pentru proiectul de lege care vizează extinderea perioadei de acordare a concediului paternal de la 5 la 10 zile lucrătoare pentru fiecare copil, cât și a perioadei în care părintele poate solicita acest concediu, de la opt săptămâni la două luni, așa cum prevede forma adoptată de Senat.
Concediul paternal s-ar putea prelungi la 10 zile lucrătoare

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat marți că a trimis o scrisoare premierului Dacian Cioloș în care îi solicită să revoce hotărârea de Guvern prin care se stabilește data alegerilor locale, iar Executivul să o adopte din nou odată cu toate celelalte hotărâri care reglementează procedurile pentru alegeri.
Liviu Dragnea îi cere premierului să revoce hotărârea prin care se stabilește data alegerilor locale

Corpul de control al ministrului Transporturilor se află la TAROM. Inspectorii analizează motivele pentru care, în ultimele zile, au fost consemnate întârzieri chiar şi de 2-3 ore pentru fiecare aeronavă, a anunţat ministrul Transporturilor, Dan Costescu, în plenul Senatului. Şeful de la Transporturi a precizat că a solicitat conducerii TAROM să prezinte pe termen scurt un plan pentru remedierea situaţiei.
TAROM, verificat de Corpul de Control al ministrului Transporturilor pentru întârzieri

Asigurătorul de răspundere civilă auto va trebui să repare singur prejudiciile produse prin accidente de vehicule. Obligaţia a fost instituită în urma unei decizii luate ieri de instanţa supremă. Judecătorii au fost solicitaţi de procurorul general să dea o soluţie unei probleme de drept apărute cu privire la aceste aspecte, întrucât instanţele nu au avut un punct de vedere unitar şi au dat hotărâri diferite în astfel de procese.
Instanţa supremă: Asigurătorul va repara singur prejudiciile produse prin accidente auto

Marele câştigător al celei de-a 58-a ediţii a premiilor Grammy a fost rapperul Kendrick Lamar, care a plecat acasă cu cinci trofee. Trei premii a ridicat şi Taylor Swift, inclusiv cel mai prestigios, pentru Albumul anului, la care a lucrat şi producătorul român de mixaje, Şerban Ghenea. Cel mai aplaudat şi emoţionant moment al galei de la Los Angeles a fost recitalul Lady Gaga în memoria lui David Bowie.
Câştigătorii premiilor Grammy 2016

La spitalul Căilor Ferate din Paşcani nu se mai fac operaţii pentru că nu mai sunt anestezişti. În aceste condiţii, de aproape o lună cei trei chirurgi fac doar intervenții care presupun anestezie locală. Conducerea spitalului a încercat să colaboreze cu alte spitalele din judeţul Iaşi, dar şi acestea au foarte puţini anestezişti.
Din cauza lipsei de anesteziști, într-un spital nu se mai fac operații de o lună

Senatul îi cere premierului Dacian Cioloş să dea explicaţii după ce ANAF a cerut ca imobilul în care funcţionează televiziunile Antena 1 şi Antena 3 şi clădirile grupului Grivco, fondat de omul de afaceri Dan Voiculescu, să fie evacuate.
Dacian Cioloş, chemat în Senat pentru explicaţii, după ce ANAF a cerut evacuarea trustului Intact în cinci zile

Sibiul, unul dintre cele mai frumoase oraşe din România, riscă să ajungă pericol public pentru vizitatorii. Zeci de clădiri monument istoric se degradează pe zi ce trece, iar proprietarii n-au bani să le repare. Oamenii pot doar să propună soluţii care, în majoritatea cazurilor, înseamnă implicarea financiară a statului.
Sibiu | Soluțiile pentru reabilitarea clădirilor istorice private, greu de găsit

România trebuie să rămână fermă la Consiliul European de joi, când se discută problema ieșirii Marii Britanii din UE, a spus politologul Cristian Pîrvulescu. „Nu putem accepta acest principiu”, a precizat el cu privire la concesiile exagerate pe care le cere Londra pentru a rămâne în Uniune. De asemenea, politologul a spus că David Cameron a ales un moment dificil pentru a purta aceste negocieri.
BREXIT. Cristian Pîrvulescu: Marea Britanie profită, șantajează. România trebuie să rămână fermă

Oțelul ieftin închide din China combinatele siderurgice din Europa! Motiv pentru care astăzi, la Buxelles, a avut loc un protest al oțelarilor, veniți din Marea Britanie, Germania, Țările Baltice și cam de oriunde se mai produce oțel. Producătorii se tem că dacă Uniunea Europeană va semna un acord comercial cu China, nu vor mai face față concurenței și vor da faliment. România oricum nu mai este un nume important în acest domeniu, căci în ultimii 25 de ani, producția a scăzut de aproape 3 ori.
BIZIDAY | Victimele oțelului ieftin

Cea mai veche casă tradiţională cu paie din Sălaj, aflată în patrimoniul naţional, e la un pas de prăbuşire. Este vorba de casa din Cizer în care se spune că a locuit celebrul personaj istoric Horea. De ani buni, autorităţile locale încearcă, fără succes, să convingă Guvernul şi Consiliul Judeţean să dea bani pentru salvarea casei. Singura speranţă mai sunt acum fondurile europene.
Casa lui Horea, lăsată în paragină

Preşedintele Klaus Iohannis cere ca planul prin care Marea Britanie va primi dreptul să pună restricţii pe piaţa muncii să nu-i afecteze pe români. Solicitarea a fost făcută într-o întâlnire cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Riscul ruperii de UE, din cauza dorinţei Marii Britanii de a ieşi din Uniune şi a crizei imigranţilor, este real, avertizează Donald Tusk. Aceasta şi alte ştiri importante ale momentului în jurnalul EXCLUSIV ONLINE al dimineţii de 16 februarie.
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al dimineţii, 16 februarie

La România Furată, vedeți în această seară un reportaj despre fenomenul aşa-zisei cercetări ştiinţifice de penitenciar. Articolul de lege care dădea posibilitatea deţinuţilor să fie eliberaţi condiţionat dacă scriau lucrări a fost suspendat prin ordonanţă de Guvern. Nu asta a fost, însă, intenţia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, care dorea abrogarea prevederii. Decizia de suspendare, şi nu de abrogare, a venit pe fondul opoziţiei din zona legislativului şi a reprezentanţilor sistemului de justiţie. Guvernul a dispus constituirea unui grup de lucru care trebuie să găsească o soluţie definitivă până pe 1 septembrie. Între timp, cei care au apucat să scrie continuă să fie eliberaţi.
ROMÂNIA FURATĂ | Penitenciarul, noua Academie

Andreea Maria Pătrașcu, soția sirianului găsit mort în portbagajul unei mașini parcate pe șoseaua Pantelimon din Capitală, și amantul acesteia, Alfons Gabriel Arhire, au fost condamnați luni de Tribunalul București la detenție pe viață, informează Agerpres. Decizia instanței nu este însă definitivă.
Soția sirianului găsit mort în portbagaj și amantul acesteia, condamnați la închisoare pe viață

La Comisia de Buget-Finanţe a Senatului se discută, astăzi, pe marginea reexaminării legii dării în plată. Mai exact, vor fi dezbătute amendamentele aduse legii. Vor fi prezenţi şi reprezentanţii BNR. După discuţia de azi, legea va fi transmisă Comisiei Economice şi celei Juridice şi va fi înaintată plenului Senatului pentru dezbatere şi vot. Camera Deputaţilor este însă for decizional în acest caz.
Se discută amendamentele la legea dării în plată. Scrisoarea pe care BNR a trimis-o Parlamentului

Top