Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din februarie 11, 2016

Patronii firmelor încadrate în categoria contribuabililor mijlocii ameninţă cu protestele. Oamenii sunt nemulţumiţi că, de la începutul lunii, relaţia lor cu bugetul de stat este administrată de Direcţiile Regionale ale Finanţelor Publice, ceea ce înseamnă că patronii de firmele din Bihor îşi depun declaraţiile la Cluj-Napoca, iar cei din Vrancea - la Constanţa. Reprezentanţii Fiscului spun însă că reorganizarea va duce la creşterea încasărilor la bugetul de stat.
Patronii firmelor mijlocii amenință cu proteste. Au de mers sute de kilometri pentru declarații

Biserica din Grecia s-ar afla la un pas de faliment. Presa elenă scrie că veniturile au scăzut considerabil, iar investițiile deloc inspirate s-au dus pe apa sâmbetei. În incapacitate de plată s-ar afla mai multe mănăstiri din Atena, cum sunt Petraki şi Penteli. De fapt acestea au și anunțat că din cauza problemelor economice și-au suspendat plățile. Nici pentru angajați nu au bani, motiv pentru care intenționează să vândă proprietăți. S-a ajuns în această situație pentru că ani de-a rândul statul elen a trebuit să facă tăieri bugetare. Și cum biserica este în subordinea statului, o astfel de situație era previzibilă.
Biserica din Grecia, la un pas de faliment

Dacă nu sunteţi mulţumiţi de furnizorul de energie electrică sau de gaze, trebuie să ştiţi că puteţi să-l schimbaţi oricând. Procedura a intrat în vigoare în urmă cu nouă ani, dar nu s-au folosit de ea decât foarte puţini consumatori, şi aceia industriali. Decizia se înţelege de la sine. Chiar dacă schimbarea este simplă, gratuită şi durează doar 21 de zile, consumatorii casnici, odată ce renunţă la servicii, trec de la un consum reglementat la unul negociat. Asta înseamnă că, dacă nu eşti foarte atent de la bun început, intenţia de a plăti mai puţin la lumină se poate transforma într-o factură mai umflată.
Biziday | Evadarea din rețea. În ce condiții vă puteți schimba furnizorul de gaze și electricitate

În 24 de ore, lumea întreagă va fi martora unui eveniment istoric! Pentru prima dată de la Marea Schismă, şeful Bisericii Catolice şi cel al Bisericii Ortodoxe Ruse se vor întâlni. O întâlnire istorică, într-un aeroport. Mai exact, aeroportul din Havana, capitala Cubei. De ce acolo? Explicaţiile au venit chiar de la cele două biserici, care au căutat un loc neutru. Întâlnirea va dura peste două ore, iar Patriarhul Kiril şi Papa Francisc vor sta de vorbă tête-à-tête. Totul e posibil după negocieri lungi şi secrete între Biserica Ortodoxă Rusă şi cea Catolică.
DOSAR INTERNAȚIONAL | Papa Francisc și Patriarhul Kiril, întâlnire istorică în Cuba

România a ajuns să piardă mai mult de jumătate din lucrătorii în agricultură în ultimii zece ani. Şi asta nu neapărat pentru că nu mai cultivăm atât de mult, căci suprafaţa cultivată este cam aceeaşi. Scăderea numărului de lucrători în domeniul agricol este în primul rând un efect al comasării terenurilor şi a investiţiilor pe care le-au făcut marii producători în utilaje. În plus, aderarea la Uniunea Europeană a dus la un val de plecări în rândul persoanelor din mediul rural, aşa că sunt tot mai puţini cei interesaţi să lucreze în agricultură pe salarii care sunt destul de mici.
Numărul agricultorilor a scăzut la jumătate față de acum zece ani

Anchetă la Serviciul de Ambulanţă din Vaslui după ce familia unei bătrâne a reclamat că salvarea a venit după patru ore. Iar, în acest timp, femeia de 81 de ani, bolnavă de diabet, a murit. Reprezentanţii serviciului de ambulanţă spun că timpul în care s-a răspuns solicitării a fost de doar două ore. Şi asta deoarece sunt puţine ambulanţe şi foarte multe cazuri în care intervin.
Anchetă la Serviciul de Ambulanţă din Vaslui. O bătrână a decedat înainte ca salvarea să ajungă în sat

Premierul rus Dmitri Medvedev afirmă că marile puteri trebuie să se așeze la masa negocierilor pentru a pune capăt războiului din Siria și că o ofensivă terestră străină în această țară ar putea duce la izbucnirea unui nou război mondial, scrie Agerpres.
Dmitri Medvedev: Există riscul unui nou război mondial în cazul unei ofensive terestre străine în Siria

Despre provocările de securitate de pe flancul estic, dar şi despre lupta împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic a vorbit, în exclusivitate pentru Digi24, şi ministrul român al Apărării, Mihnea Motoc. Un interviu realizat la Bruxelles de corespondentul Digi24, Dragoş Sasu.
Interviu | 50 de specialiști români în Irak. Ministrul Apărării, Mihnea Motoc: „Este o contribuție de calitate, nu una de mari dimensiuni”

E.coli poate face ravagii. E de ajuns să ne aducem aminte acum epidemia fără precedent din mai 2011, izbucnită în Germania, care a dus la moartea a 48 de oameni și la îmbolnăvirea altor 4.000. Cu toții au avut de suferit din cauza unei forme foarte agresive a bacteriei E.coli. Vânătoarea de vinovaţi a dus în pragul falimentului producătorii de legume din Spania şi a generat pierderi fără precedent în întreaga Europă.
Cât de periculoasă este E.coli: epidemia din Germania din 2011

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, spune că nu consideră că există o legătură între cazurile copiilor din Argeș care au ajuns la spital cu afecțiuni grave, ci că este vorba doar o asociere nefericită pe cazul de boală diareică acută.
Alexandru Rafila, despre copiii internaţi cu infecţii grave: Nu există o legătură între aceste cazuri. Este o asociere nefericită

Criza refugiaţilor e departe de a se fi terminat. În continuare, mii de oameni ajung în Macedonia în drumul lor spre libertate. În tabăra de la Gevgelija, oamenii primesc îngrijiri medicale, mâncare și haine înainte de urca în trenul de Serbia, următorul lor mare popas spre vestul Europei. Un reportaj realizat de echipa Digi24 în Macedonia.
REPORTAJ Digi24. Nesfârșitul drum din toiul iernii. În tabăra de la Gevgelija, refugiații primesc îngrijiri medicale, mâncare și haine

Veşti bune pentru schiori. De astăzi se poate ajunge direct cu telegondola din Sinaia până la cota 2.000 şi cu un singur ski-pass. Primăria a deschis şi linia care face legătura dintre cota 1.400 şi 2.000. Totul a fost posibil cu o investiţie de 9 milioane de euro, iar lucrările au durat şapte luni.
Telegondolă nouă la Sinaia. Instalația face legătura între cota 1.400 și cota 2.000

Prima inimă artificială montată în pieptul unui rămân şi-a încetat activitatea. Dispozitivul, care i-a fost montat anul trecut unul bărbat de 45 de ani din judeţul Suceava, a fost înlocuit cu inima prelevată de la un tânăr de 27 de ani, aflat în moarte cerebrală. Operaţia a fost făcută la Institutul din Tîrgu Mureş, tot acolo unde pacientului îi fusese instalat şi aparatul care l-a până acum în viaţă.
Omul cu trei inimi

Pentru coloşii industriali europeni, poluarea a devenit foarte ieftină. Certificatul de carbon care permite deţinătorului să emită o tonă de dioxid de carbon costă acum mai puţin de 5 euro. E atât de ieftin încât practic se dă liber la poluare. Analiştii spun că am ajuns în momentul în care industria nu mai are niciun stimulent să treacă la energii regenerabile.
Business Club | Liber la poluare. 5 euro pentru a emite o tonă de dioxid de carbon

Rusia a venit cu „propuneri concrete” pentru un armistițiu în Siria și așteaptă acum un răspuns din partea Washingtonului, a declarat, joi, ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, la începutul întrevederii cu omologul său american, John Kerry, informează Agerpres.
Rusia anunță că a făcut „propuneri concrete” pentru un armistițiu în Siria și așteaptă răspunsul SUA

Undele gravitaționale, un concept lansat de Albert Einstein la începutul secolului XX în celebra sa Teorie a Relativității Generale, și despre care nu existau până în prezent decât dovezi indirecte, au fost observate pentru prima oară direct de către oamenii de știință din cadrul experimentului LIGO (Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory), relatează Agerpres.
Premieră. Undele gravitaționale au fost observate direct, la un secol după ce Einstein a vorbit despre ele

Două treimi dintre dintre copiii care sunt acum la şcoala primară vor ajunge să presteze meserii care deocamdată nu există, estimează specialiştii în resurse umane de la Manpower. Cum nimeni nu ştie exact ce vor presupune noile slujbe, sistemul de învăţământ ar putea avea o problemă cu pregătirea corectă a viitorilor angajaţi. Sunt însă unele aptitudini de bază care vor fi valoroase indiferent de modul în care va arăta piaţa muncii în următoruil deceniu.
BUSINESS CLUB. Românii, educați pentru meseriile care încă nu există

Încă o bancă mare ameninţă că scumpeşte creditele dacă se aprobă legea dării în plată, în forma actuală. Este a cincea instituţie de credit care anunţă că va majora avansul, lucru ce ar duce la dispariţia programului Prima Casă şi ar avea efecte devastatoare asupra pieţei imobiliare.
Darea în plată. Încă o bancă amenință că va crește avansul pentru credite

După mai bine de o lună petrecută în grădina zoologică dn Ploieşti, ursoiaca descoperită pe străzile oraşului a ajuns în adăpostul din Zărneşti. Încă nu are un nume şi este încă speriată după transferul de la Ploieşti, însă specialiştii nu îşi fac griji. Ei spun că ursoaica se va acomoda repede şi se va alătura celorlalţi urşi din rezervaţie.
Ursoaica prinsă pe străzile din Ploiești a ajuns la Rezervația din Zărnești

Asistenta şefă şi conducerea Spitalului de Pediatrie din Piteşti au fost amendaţi după ce comisia trimisă de la Ministerul Sănătăţii a constat că într-un salon au fost internaţi copii cu afecţiuni diferite, respiratorii şi digestive, au precizat oficialii Ministerului Sănătăţii. Între timp, aflăm că starea copiilor internaţi la Marie Curie s-a ameliorat. În total, sunt 12 copii internaţi la Marie Curie, iar alţi 3 la Matei Balş.
Amenzi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti

Aproape două tone de carne expirată au fost găsite, absolut întâmplător, în cea mai aglomerată piaţa din Constanţa. Poliţiştii veniseră să percheziţioneze două magazine al căror proprietar este cercetat pentru evaziune fiscală, iar în depozit au găsit mărfurile alterate.
Două tone de carne stricată, găsite din greșeală în cea mai aglomerată piață din Constanța

12 dintre cei 60 de migranţi care au ajuns ilegal în România, în urmă cu trei săptămâni, vor fi extrădaţi. Inspectorii de la imigrări le-au respins cererile de azil pentru că au suspiciuni cu privire la documentele şi poveştile pe care aceştia le-au prezentat pentru a rămâne în ţara noastră. Pentru alţi 43 de oameni care fac parte din acelaşi grup, situaţia nu este nici acum lămurită. Ofiţerii SRI verifică dacă nu cumva bărbaţii au legături cu organizaţiile teroriste.
12 migranţi au fost expulzaţi din România

Una dintre cele mai moderne gări din ţară stă închisă de aproape un an, de când a fost reabilitată. Este vorba despre gara din Slobozia, cu dotări mai bune şi decât unele dintre cele mai importante noduri feroviare din ţară. Construcţia nu poate fi folosită pentru că nu are autorizaţie de securitate la incendiu. ISU nu eliberează documentul pentru că la mai puţin de şase metri sunt o brutărie şi o covrigărie, lucru interzis de lege.
O brutărie blochează deschiderea unei gări moderne

Administratorul special n-are soluţii pentru rezolvarea crizei de la fabrica de utilaj greu Fortus din Iaşi. După o inspecţie şi discuţii cu angajaţii care de luni de zile nu-şi mai primesc salariile, singura concluzie a echipei de evaluatori a fost că situaţia este dezastruoasă. În replică, directorul general, considerat principalul vinovat, spune că nu-şi dă demisia până nu e clar ce i se reporşează.
Autorităţile, fără soluţii pentru criza de la fabrica Fortus

Proiectul de ordonanţă pentru modificarea legii educaţiei privind titluri de doctorat a fost pus în dezbatere publică. Conform acestui proiect, universităţile vor avea dreptul să retragă titlul de doctorat dacă se dovedeşte că o lucrare ştiinţifică este plagiată. Pe de altă parte, proiectul păstrează posibilitatea de a renunţa benevol la titlul de doctor.
Proiect. Universităţile vor avea dreptul să retragă doctoratele

Prima ieșire publică a ministrului de interne, Petre Tobă, după punerea sub urmărire penală a fostului ministru și a fostului procuror general. Ministrul de acum era șef al Poliției Române când a fost semnat acel protocol ce îi dădea dreptul la coloana oficială procurorului general. Tiberiu Nițu spune că tocmai chestorul ar fi avut inițiativa. Dar Petre Tobă refuză să comenteze, spune că e o anchetă în derulare.
Petre Tobă, reacție in dosarul coloanelor oficiale

Actul de abdicare a fost semnat în zorii zilei de 11 februarie, la 5 dimineaţa. Un grup de ofiţeri a intrat în casa domnitorului şi i-a prezentat documentul: „Noi, Alexandru Ioan Cuza I, conform dorinţiei naţiunii întregi şi a angajamentului ce am luat la suirea pe tron, depun, astazi 11 februarie 1866, cârma guvernului în mâna unei Locotenenţe Domneşti şi a unui minister ales de popor".
Lecţii peste timp | 150 de ani de la detronarea lui Cuza. De ce principe străin?

Top