Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din februarie 9, 2016

Cel puţin 11.000 de euro. Atât costă un paşaport fals care le permite refugiaţilor să ajungă din Iordania în Europa, fără a-şi risca viaţa prin deşert sau pe mare. Oamenii sunt însă atât de disperaţi să ajungă într-o ţară sigură, departe de război şi persecuţii, încât sunt dispuşi să dea aproape tot ce au, ca să plece din Orientul Mijlociu.
11.000 euro, preţul intrării în Europa. Refugiaţii sirieni şi irakieni dau bani grei pe acte false

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul de Copii din Galaţi. Un bebeluş de doar trei săptămâni a murit la câteva ore după o operaţie pentru care părinţii au insistat să fie făcută în Capitală. Doar că medicii le-ar fi dat asigurări că intervenţia poate fi efectuată fără probleme şi la Galaţi. Acum, părinţii îi invinovăţesc pe chirurg şi pe anestezist pentru moartea copilului şi au sesizat autorităţile.
Acuzații de malpraxis după decesul unui bebeluș de trei săptămâni

Propunerea de lege făcută de preşedintele PSD care pedepseşte defăimarea în spaţiul public inclusiv în presă şi pe internet, primeşte aprobarea deputaţilor de la Comisia Juridică, ce a majorat amenzile iniţiale şi le-a dus până la 30 de mii de lei dacă este lezată o persoană şi la 100 de mii dacă sunt calomniate grupuri sociale. Proiectul intră mâine în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional.
Sancționarea defăimării, acceptată de deputați

Deţinuţii-scriitori nu mai pot beneficia de reducerea pedepselor pentru cărţile scrise în închisoare. Decizia prin care Guvernul suspendă până la 1 septembrie acest articol a fost publicată în Monitorul Oficial. Primul perdant este fostul politician Cătălin Voicu. El va face încă șase luni de închisoare deşi spera să iasă mai devreme pentru cărţile scrise. Aceasta şi alte ştiri importante ale momentului, în jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii de 9 februarie.
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii, 9 februarie

Călătorie cu emoţii pentru pasagerii cursei aeriene Milano - Londra. Căpitanul unei aeronave Alitalia nu a putut să aterizeze în capitala Marii Britanii din cauza vântului extrem de puternic. A reuşit să aducă aeronava la sol pentru câteva secunde, dar rafalele violente au ridicat pur şi simplu avionul de pe pistă. Piloţii au mai făcut un tur de aeroport şi în cele din urmă au reuşit să aducă pasagerii cu bine la sol.
VIDEO | Aterizare cu probleme pentru o aeronavă Alitalia

Premierã naţională în domeniul protecţiei mediului, la Arad. În fiecare bloc din oraş va fi adus un container în care se va colecta uleiul folosit la gătit. Acesta ajungea până acum, în cel mai fericit caz, la ghenă. Asta dacă nu era vărsat în chiuvetă şi ajungea apoi în canalizare, unde polua milioane de litri de apă. Acum, în schimbul fiecărui recipient plin cu ulei uzat, asociaţiile de locatari vor primi câte 10 litri de detergent. Firma care colectează uleiul îl va transforma în biocombustibil.
Uleiul alimentar uzat, colectat în fiecare bloc din Arad şi transformat în biocombustibil

Prima expoziție dedicată pasionaților de pescuit și vânătoare, Fishing& Hunting Expo își va deschide porțile în perioada 12-14 februarie 2016, în cadrul Complexului Expozițional Romexpo, Pavilioanele C4 și C5. Programul de vizitare este de vineri până duminică între orele 10:00 și 18:00.
Se dă startul la prima expoziție dedicată pasionaților de pescuit și vânătoare

Fostul director general al RADET, Ion Voicu, pe care instanța inferioară îl condamna la 8 ani de inchisoare, este achitat prin decizia definitivă de astăzi. Alți doi șefi RADET au primit pedepse reduse, fostul director economic Dan Mavrodin, 6 ani față de 9 ani inițial, Ovidiu Daniel Gărduș, fost director al direcției de exploatare, 4 ani față de 7 ani inițial.
Pedepse reduse în dosarul RADET. Fostul director general a fost achitat

Groapa de gunoi în care îşi transformă cartierul locuitorii de la marginea Bucureştiului nu poate fi stârpită. Angajaţii de la salubritate şi-au făcut astăzi curaj şi au intrat în Zăbrăuţi, de unde se aşteaptă să adune cam 300 de tone de mizerie. Oamenii ştiu însă că mormanele de gunoi vor reapărea curând. Localnicii nu au contract pentru ridicarea deşeurilor menajere şi le aruncă de peste 25 de ani pe fereastră.
300 de tone de gunoi adunate din mahala

Metrorex are un buget total de circa 2,2 miliarde de lei în 2016, din care 1,4 miliarde de lei pentru investiții. Directorul general interimar al Metrorex, Marin Aldea, a vorbit, într-un interviu acordat Agerpres, despre proiectele pe care Metrorex le va derula în cursul acestui an, despre banii pe care îi are la dispoziție pentru realizarea acestora, despre noi proiecte.
Marin Aldea (Metrorex): Comisarii ANPC au fost hotărâți să ne dea amendă; ne-au lipit procesul verbal pe geam

Numărul utilizatorilor de internet la nivel mondial a ajuns, la finele anului 2015, la aproximativ 3,2 miliarde, triplu față de cifrele înregistrate în ultimul deceniu, arată Raportul Băncii Mondiale „Digital Dividends World Development 2016”, dat, marți, publicității, într-o conferință de specialitate, potrivit Agerpres.
Aproximativ 3,2 miliarde de oameni utilizau internetul, la sfârșitul anului 2015

O investiţie de zece mii de lei din fonduri europene stă nefolosită de doi ani, în Sinaia. Şapte infochioşcuri, care arată precum cabinele telefonice londoneze, stau pe străzile din staţiune fără să aibă vreo utilitate. Oamenii care trec pe-acolo cred că sunt într-adevăr cabine telefonice fără telefon. Autorităţile insistă să-i convingă că acolo vor fi puse materiale informative pentru turişti şi cărţi.
VIDEO. Cabine telefonice şi nu prea. Şapte infochioşcuri din Sinaia stau nefolosite din 2014

În plin scandal internaţional legat de giganţii auto care truchează emisii de noxe, România ar fi putut avea un cuvânt greu de spus. Am avut un Institut Naţional de Motoare Termice, care a fost ani de-a rândul avangarda cercetării în domeniu de la noi: prototitpuri de Dacia care trebuiau să funcţioneze cu hidrogen, motoare navale de mii de cai putere sau proiectul celebrului automobil de mic litraj Lăstun. Problema este că acum institutul nu mai există. De ce, ne lămureşte un nou episod din România Furată.
România furată | Cine a „stricat” motorul românesc

Ministrul Justiţiei a fost ţinta reproşurilor PSD. Senatorii social-democraţi au criticat ordonanţa care suspendă dreptul deţinuţilor de a-şi scurta pedeapsa prin scris. Si s-au arătat nemulţumiţi si de cererile procurorilor de ridicare a imunităţii trimise in Parlament. „Nu pot să cenzurez actele procurorului”, a venit răspunsul ministrului Justiţiei.
PSD critică ordonanța pentru deținuții-scriitori

Dezvoltatorul clădirii care s-a prăbușit în timpul cutremurului de sâmbătă în orașul sudic Tainan din Taiwan, provocând moartea a cel puțin 39 de persoane, a fost arestat sub suspiciunea de omor prin imprudență, după ce procurorii emiseseră un mandat pe numele lui, a declarat marți un oficial guvernamental citat de Reuters, potrivit Agerpres.
Taiwan: Dezvoltatorul blocului prăbușit după cutremurul de sâmbătă a fost arestat

Fostul procuror general Tiberiu Niţu a fost pus sub urmărire penală pentru complicitate la abuz în serviciu. Propunerile de modificare a programei şcolare stârnesc nemulţumiri printre profesori. Vom avea încă trei luni de preţuri în scădere. Este estimarea specialiştilor Băncii Naţionale, care se aşteaptă ca inflaţia să rămână în teritoriu negativ până în luna iunie. Acestea şi alte ştiri importante ale momentului în jurnalul EXCLUSIV ONLINE al dimineţii de 9 februarie.
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al dimineţii, 9 februarie

Cele mai bune şcoli de samba au defilat pe Sambadromul de la Rio de Janeiro. Mii de dansatori în costume strălucitoare şi care alegorice fastuoase au evoluat în faţa a 70.000 de spectatori. Un juriu de 40 de membri va alege cele mai extravagante costume, cele mai interesante care alegorice şi cele mai frumoase dansatoare. Campioana carnavalului va fi cunoscută miercuri.
NO COMMENT. Extravaganță și strălucire pe Sambadromul de la Rio

Top