Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din februarie 8, 2016

Interlopul din stațiunea Straja care, în weekend, a lovit o femeie până a lăsat-o inconștientă, a fost arestat pentru 30 de zile. De fapt s-a întors în spatele gratiilor, pentru că fusese eliberat condiţionat acum câţiva ani, după o condamnare pentru tentativă de omor. Faptul că e recidivist a cântărit mai greu în ochii judecătorilor decât regretele şi pretextul că a fost provocat. Tot în decizia magistraţilor stă şi cariera jandarmului, care nu a intervenit în apărarea tinerei agresate, deși avea această obligație, chiar dacă era în timpul liber. Incidentul s-a petrecut într-un bar și a fost filmat de camerele de supraveghere. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoţional.
Interlopul din stațiunea Straja care a lovit o femeie până a lăsat-o inconștientă a fost arestat

Atenție mare la ce dați like și mai ales share. Pe Facebook circulă o știre despre bravii cetățeni ruși din Nordul Îndepărtat care ar fi luat la bătaie refugiații ajunși în Murmansk. În drumul lor spre Occident, musulmanii ar fi molestat mai multe rusoaice, dar sunt șanse mici ca știrea să fie una reală. Informația a apărut inițial pe site-uri rusești obscure, numai bune de citat pe mediile de socializare. Interesant este că, de dată aceasta, nici măcar presa fidelă lui Putin nu a preluat-o. Oricum, răul a fost făcut deja și nu e prima oară când presa sau bloggerii din Rusia lansează astfel de petarde.
Războiul știrilor fabricate

La Eaton College din Marea Britanie, o parte dintre profesori folosesc manuale digitale făcute de români. Aceiași români au participat fără succes la licitația din 2014 organizată de Ministerul Educației din România. Câteva luni mai târziu au plecat în Anglia și au reușit să vândă mai multor instituții de învățământ de acolo aceleași soluții tehnice pe care le-au propus Ministerului Educației de la noi.
La o școală privată de prestigiu din Anglia se folosesc manuale digitale create de români 

Trei profesori au discutat la „Jurnalul de seară” despre a patra variantă propusă de grupul de lucru de la Ministerul Educației. Cei trei vin din domenii diferite, dar care sunt afectate de noua curriculă: istorie, informatică și psihologie.
DEZBATERE. Cum văd trei profesori, de istorie, de informatică și de psihologie, noua reformă a educației

Primăria Capitalei va avea la dispoziţie aproape un miliard de euro şi în 2016, o sumă de patru ori mai mare decât a unor oraşe ca Timişoara, Iaşi, Braşov sau Constanţa. Un sfert din buget e alocat investiţiilor, numai că nu pentru unele noi, ci doar pentru a le finanţa pe cele începute în anii trecuţi sau pentru a acoperi găurile făcute de lucrările pe fonduri europene neterminate la timp, unde s-a pierdut finanţarea. Doar trei proiecte noi de infrastructură vor primi finanţare anul acesta. În schimb, tot un sfert din buget va merge spre RADET şi RATB, două regii aflate aproape de faliment. Proiectul de buget este pentru o lună în dezbatere publică.
București | Buget mare, dar fără bani de noi investiții

Cea mai mare bancă din România ia în calcul dublarea avansului la creditele imobiliare, din cauza proiectului legii dării în plată. Economiştii BCR au făcut şi un studiu de impact, iar concluziile sunt clare: numărul celor care îşi vor mai permite să ia un împrumut pentru locuinţă se va reduce cu 60%, iar programul „Prima casă” va dispărea. Mai mult, visul de a deveni proprietar va deveni astfel realitate doar pentru cei trecuţi de 40 de ani.
Studiu BCR despre legea dării în plată: Programul „Prima casă” va dispărea

Situaţia este atât de dramatică în Siria încât de la Ankara, acolo unde Angela Merkel s-a aflat în vizită oficială, Turcia şi Germania au anunţat că se gândesc să ceară ajutorul NATO pentru a face faţă valului de imigranţi. Alianţa ar putea fi rugată să participe alături de FRONTEX şi paza de coastă din Turcia şi Grecia la misiunile de supraveghere din Marea Egee.
Criza refugiaţilor. Turcia și Germania vor să ceară ajutorul NATO

Accidentul de autobuz produs pe şoseaua de centură a Ploieştiului, în care au murit cinci oameni, nu i-a făcut mai responsabili pe cei care ar trebui să transporte în siguranţă pasageri. Şoferii de microbuz continuă să vorbească la telefon şi să numere banii când conduc, în timp ce respectarea numărului maxim de călători rămâne o utopie.
Şoferii unor microbuze de pasageri nu ţin cont de regulile de circulaţie

Șoferii indisciplinaţi, care parchează la întâmplare sau care încalcă regulile de circulaţie atunci când poliţiştii nu-i văd, nu scapă întotdeauna fără pedeapsă. Internetul este de multe ori pentru ei un panou al ruşinii, unde zilnic sunt încărcate fotografii sau imagini cu abaterile din trafic, dar şi cu lecţiile primite de la trecători. Poliţia însă nu-i poate sancţiona pe şoferi doar pe baza imaginilor de amator.
Internetul, panoul rușinii pentru șoferi

Dispută pe iniţiativa Fiscului de a publica o listă a ruşinii, cu numele tuturor celor care au datorii restante de peste o sută de lei la bugetul statului. În vreme ce unii plătitori de taxe consideră că nu este normal ca numele celor cu restanţe mici să apară pe o astfel de listă, alţii cred că ar putea fi o metodă bună de a-i convinge pe restanţieri să-şi achite datoriile.
Dispute pe tema „listei rușinii” pe care Fiscul o va publica în aprilie

Peugeot e primul constructor auto care s-a arătat interesat să reintre pe piaţa iraniană, dar înainte de a bate palma cu Teheranul francezii trebuie să plătească. Peugeot a fost de acord să ofere peste 400 de milioane de euro drept compensaţii companiei partenere din Iran din cauza pierderilor pe care le-a suferit odată cu implementarea sancţiunilor.
Peugeot va plăti despăgubiri Iranului pentru că s-a retras de acolo în timpul sancțiunilor

Dacia pregăteşte un nou Duster, mai lung şi mai spaţios. Va fi construit pe o platformă nouă şi va avea cutie automată de viteze, opţiune existentă deocamdată doar în Rusia. Duster este cel mai popular model Dacia, asta cu toate că jumătate dintre maşini au fost vândute anul trecut cu sigla companiei mamă, Renault. Pe de altă parte, un model care iniţial a fost vândut sub marca Renault în India ar putea fi inclus în portofoliul Dacia pe piaţa europeană. Este vorba de mini SUV-ul Kwid.
Dacia pregătește un nou Duster. Va fi mai mare și cu șapte locuri

Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat că Polonia poate conta pe solidaritatea Ungariei în combaterea „standardelor duble” practicate împotriva ei. Prim-ministrul Ungariei a făcut astfel referire la la protestele unor oficiali europeni față de recentele măsuri luate de noul guvern conservator polonez, relatează Agerpres.
Viktor Orban: Polonia poate conta pe solidaritatea Ungariei împotriva „standardelor duble” ale UE

Trei anchete trebuie să stabilească ce s-a întâmplat, de fapt, la renumitul liceu Tudor Vianu din Bucureşti. Un profesor care predă matematica acolo e acuzat de mama unei eleve că le-ar fi cerut adolescenţilor care vor o notă mai mare să se târască în genunchi. Alţi părinţi îl susţin pe dascăl şi spun că totul a fost doar o glumă. Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar şi conducerea şcolii trebuie să afle cine spune adevărul.
Trei anchete la Liceul Tudor Vianu. Mama unei eleve: „Copilul meu nu a văzut lucrurile aşa”

Milionarul Ioan Neculaie, patronul clubului de fotbal FC Brașov, recruta funcţionari publici şi îi plătea să îl înveţe cum să înşele statul, spun procurorii. Este unul dintre argumentele cu care aceștia au reuşit să convingă judecătorii să îl aresteze. Până acum, era cercetat în libertate pentru spălare de bani şi evaziune.
INTERCEPTĂRI. Ioan Neculaie, arestat preventiv, către un martor: „Să nu fi spus vreo prostie pe acolo...”

Un bărbat bănuit că a plasat o bombă în avionul unei companii din Somalia a fost ajutat de unul dintre agenţii de securitate din aeroportul Mogadishu. Dovada a fost găsită în imaginile filmate de camerele de supraveghere ale aerogării. Acolo se vede că primeşte de la unul dintre agenţii de pază un laptop în care era materialul exploziv.
Teroristul din avion, ajutat de un agent de pază din aeroport

Plenul Senatului a respins luni propunerea liderului grupului PNL, Ion Popa, de a introduce pe ordinea de zi proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, fiind înregistrate 73 de voturi „împotrivă”, 42 „pentru” și două abțineri.
Senat: Plenul a respins introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind alegerea primarilor în două tururi

Un nou val de refugiaţi e blocat la graniţa Siriei cu Turcia. Cel puţin 35 de mii de sirieni s-au adunat acolo după ce armata siriană şi aviaţia rusească, au lansat un atac asupra oraşului strategic Alep. Ankara refuză să îi primească, iar problema este discutată de autorităţile turce şi cancelarul Germaniei care face astăzi o vizită-fulger în Turcia.
Un nou val de refugiaţi e blocat la graniţa Siriei cu Turcia

Până de curând, personajul ştie-tot de la Digi24, domnul Ştefănescu, era unul dintre cei peste 400 de mii de români înregistraţi ca persoane fizice autorizate. Avea mai multe avantaje: plătea taxe mai mici decât dacă ar fi avut contract de muncă şi rămânea cu mai mulţi bani în mână. Lucrurile s-au schimbat radical la începutul anului, când statul a introdus plata obligatorie a contribuţiilor de asigurări sociale pentru PFA-uri.
Dl. Ștefănescu, persoană fizică autorizată

150 de milioane de americani au urmărit noaptea trecută Super Bowl, finala campionatului nord-american de fotbal. Printre ei şi familia Obama! Preşedintele Statelor Unite şi soţia sa au păstrat tradiţia şi au urmărit meciul dintre Denver Broncos şi Carolina Panthers. Într-un interviu pentru postul CBS, cuplul prezidenţial a povestit cum trăieşte în fiecare an acest moment unic pentru locuitorii de peste ocean.
Soţii Obama, fani înfocaţi ai Super Bowl-ului

Consumatorii de gaze casnici cu venituri mici și cei care din motive de vârstă sau sănătate necesită continuarea în alimentarea cu gaze naturale vor fi considerați clienți vulnerabili, potrivit unui proiect de ordin privind furnizarea gazelor naturale la consumatorul final, elaborat de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, potrivit Agerpres.
Persoanele cu venituri reduse și cele cu probleme de sănătate vor fi declarate consumatori de gaze vulnerabili

Top