Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din februarie 2, 2016

Protocolul de colaborare dintre PSD-UNPR a fost amânat. Înțelegerea, care trebuia semnată în această dimineață, reprezenta un protocol de colaborare la alegerile locale și parlamentare din anul 2016. Președintele UNPR preciza, de asemenea, în urmă cu câteva zile că de acest protocol depinde și poziția formațiunii pe care o conduce în ceea ce privește alegerile în două tururi.
Protocolul PSD-UNPR, amânat 

Zeci de bolnavi de cancer din toată ţara, unii cu şanse mari de a învinge maladia, sunt revoltaţi că statul nu le asigură tratamentul la care au dreptul. Medicamentele nu se găsesc în spitale şi nici în farmacii. Pacienţii care îşi permit ajung să le cumpere, pe banii lor, din străinătate, deşi plătesc asigurări de sănătate în România. „Situaţia nu e deloc gravă”, e răspunsul surprinzător al autorităţilor responsabile.
Pacienți fără medicamente vitale 

Curtea de Conturi a stabilit că în 2014, an electoral, Guvernul Ponta a cheltuit peste două miliarde de lei din fondul de rezervă. Banii nu au fost cheltuiți doar pentru situaţii urgente, precum inundaţii sau incendii, aşa cum spune legea. Sume importante au ajuns la primării, pentru acoperirea cheltuielilor curente, dar şi la biserici și la diferite expoziţii culturale.
Guvernul Ponta a cheltuit două miliarde din fondul de rezervă pentru biserici și primării

Un raport în cazul tragediei din Colectiv, obţinut în exclusivitate de Digi24, arată grave nereguli la amenajarea localului. Nu doar că pereţii, tavanul şi stâlpii au fost acoperiţi cu material inflamabil, dar nu au fost respectate nici normele în privinţa ventilaţiei, a instalaţiei electrice şi a uşilor, susţin specialiştii.
#Colectiv Expert: Aparatele de ventilaţie nu erau poziţionate bine, ceea ce a dus la înteţirea focului

Virusul Zika se transmite pe cale sexuală. Centrul pentru Prevenirea Bolilor a confirmat un al doilea astfel de caz în Statele Unite. Între timp, cazurile continuă să se înmulţească - virusul a ajuns şi în Irlanda, după ce doi cetăţeni ai acestei ţări au călătorit în America de Sud. În faţa epidemiei, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decretat urgenţă sanitară în întreaga lume.
Virusul Zika se transmite pe cale sexuală

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), unul dintre principalii finanțatori ai investițiilor publice și private din România, se miră că infrastructura e la pământ. Iar președintele instituției a venit la București să afle de ce. Suma Chakrabarti cere și reducerea urgentă a decalajelor dintre puținele zone bogate, ca Bucureștiul sau județul Ilfov, și restul țării. O discuție despre cât de eficiente sunt măsurile fiscale ale Guvernului și cum pot fi convinși investitorii să vină în România vedeți la "24 într-o oră", în interviul realizat de Tudor Muşat, în exclusivitate pentru Digi24.
INTERVIU. Preşedintele BERD: România este în mare măsură pe direcţia bună, dar asta nu este de ajuns pentru a atrage investitorii străini 

Tot mai mulţi elevi din ţările Uniunii Europene, atât din şcolile de stat cât şi din cele particulare încep să înveţe limbi străine la o vârstă din ce în ce mai mică. Statistica europeană arată că în urmă cu doi ani, 98,6 la sută din totalul elevilor de gimnaziu studiau cel puţin o limbă străină. Iar 60 la sută dintre ei învăţau chiar două sau mai multe limbi. Elevii români sunt printre primii din Europa. 96 la sută dintre cei din gimnaziu învăţau cel puţin două limbi străine, arată datele Eurostat.
Biziday. Poligloți de pe băncile școlii

Mamele care adoptă copii mai mari de doi ani ar putea primi un concediu de acomodare de un an. În toată această perioadă, ele vor primi lunar o indemnizație de 1 700 de lei din partea statului. Modificările aduse Legii Adopției au fost aprobate astăzi în comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților. Modificarea Legii Adopției așteaptă votul final în Camera Deputaților.
Indemnizaţie lunară de 1.700 de lei pentru mamele care adoptă copii mai mari de doi ani

Guvernul va discuta, în ședința de miercuri, o ordonanță de urgență care va abroga prevederea legală referitoare la reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice, scrie Agerpres.
Guvernul discută miercuri eliminarea posibilității reducerii pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice

Surpriză în tabăra republicană în cadrul alegerilor primare din Iowa. Ted Cruz s-a clasat pe primul loc și i-a dat o lovitură grea magnatului Donald Trump, care era favorit în sondaje. Cruz l-a depasit pe Trump cu patru procente. La democraţi, Hillary Clinton a câştigat alegerile, dar diferenţa dintre fostul secretar de stat şi Bernie Sanders este de mai puţin de un procent. Analiştii spun că un scor bun în Iowa poate impulsiona campania unui candidat, în timp ce unul slab poate însemna sfârşitul ambiţiilor pentru Casa Albă.
PORTRET | Ted Cruz, omul care l-a învins pe Donald Trump în Iowa

Cât timp a stat pe hectare de teren în centrul Capitalei, statul s-a ferit de mutarea fostelor uzine la periferie. Nu a ales calea de a scoate bani din vânzarea proprietăţilor imobiliare păstrând, în acelaşi timp, industria. A asistat, în schimb, prin instituţiile sale la moartea lentă a acestor fabrici pe care le-a vândut, în final la preţuri mici. Azi, nu îşi acoperă cu aceşti bani nici măcar pierderile suportate în ultimii ani. Fosta fabrică de pompe Aversa Bucureşti, pe poarta căreia au ieşit timp de 30 de ani, pompele nucleare fabricate în România, este un astfel de caz. Povestea uzinei falimentate şi apoi vândute la o treime din preţul de inventar al proprietăţilor, într-un nou episod din "România furată".
ROMÂNIA FURATĂ. Aversa - secretele uzinei de pompe nucleare

Pentru marile companii aeriene, petrolul ieftin ar putea fi mai mult un blestem decât o binecuvântare. Unele dintre ele folosesc un kerosen mult prea scump. Pare paradoxal ca atunci când petrolul este foarte ieftin să aibă carburant scump. Însă este efectul pariurilor prost făcute. Marii consumatori de petrol se asigură împotriva fluctuaţiilor de preţ prin contracte de hedging. E un pariu pe creştere sau scădere pentru a elimina riscurile. Doar că prin aceste contracte la termen companiile au ajuns să piardă mulţi bani pentru că nu s-au aşteptat ca petrolul să se ieftinească atât de tare.
Companiile aeriene au pierdut pariul cu petrolul

Un raport expertiză tehnico-judiciar, obţinut în exclusivitate de Digi24, arată grave nereguli la amenajarea clubului Colectiv. Pe lângă faptul că nu au fost folosite materiale corespunzătoare, firma care s-a ocupat de renovarea clubului a livrat alte produse decât cele comandate. Experţii au ajuns la această concluzie după ce au consultat facturile pentru materialele folosite.
EXCLUSIV. Raport de expertiză: Patronii clubului Colectiv au comandat anumite materiale, dar au primit altceva

Un număr de 68 de persoane au depus la Tribunalul Militar București cereri pentru a se constitui părți civile și solicită daune morale și materiale în dosarul în care sunt judecați George Matei și Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București acuzați că au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privința respectării normelor PSI, anunță Agerpres.
68 de victime ale tragediei din Colectiv cer daune ISU și MAI

Top